Η φιλοζωική ομάδα Ζεστή Αγκαλιά υιοθέτησε τη σκυλίτσα που χτυπήθηκε στη Λαμία από αυτοκίνητο και, όπως φαίνεται, θα μείνει ανάπηρη

July 8, 2021

Η φιλοζωική ομάδα Ζεστή Αγκαλιά υιοθέτησε τη σκυλίτσα που χτυπήθηκε στη Λαμία από αυτοκίνητο και, όπως φαίνεται, θα μείνει ανάπηρη

Διαφ.

Διαφ.



Ένα από τα πιο δύσκολα περιστατικά που έχει αναλάβει η φιλοζωική ομάδα Ζεστή Αγκαλιά Ζεστή Αγκαλιά, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στο Δήμο Παύλου Μελά, είναι, όπως διαβάζουμε στη σελίδα της στο Facebook, η σκυλίτσα Ντάστυ από τη Λαμία.




Η Ντάστυ έχει μια θλιβερή ιστορία καθώς πριν από λίγο καιρό, στο πρώτο έτος της ζωής της, και ενώ βρισκόταν σε εγκυμοσύνη, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στη Λαμία, με αποτέλεσμα να πεθάνουν τα μωρά μέσα της. Όμως και για την ίδια τα πράγματα ήταν άσχημα. Σε κατάσταση σήψης της έγινε το πρώτο χειρουργείο αφαίρεσης μήτρας και το δεύτερο για ανάταξη και συρραφή κήλης. Η σκυλίτσα όμως δεν αισθάνεται εδώ και αρκετές μέρες τα πίσω άκρα της λόγω πιθανού κατάγματος της σπονδυλικής στήλης, κάτι που σημαίνει παράλυση από τη μέση και κάτω. Έχει επίσης μετατοπισμένο κάταγμα στην κερκίδα – ωλένη στο δεξί πρόσθιο άκρο.

Φυσικά το ζώο δεν μπορούσε να ζήσει στο καταφύγιο της Λαμίας όπου αρχικά μεταφέρθηκε. Μαθαίνοντας το περιστατικό οι εθελοντές της Ζεστής Αγκαλιάς το δημοσιοποίησαν και έκαναν έκκληση να βρεθεί κάποιος για τη σκυλίτσα. Για να μην οδηγηθεί σε ευθανασία. Αλλά δεν βρέθηκε. Είναι δύσκολα τα περιστατικά αυτά και ελάχιστοι τα αναλαμβάνουν. Έτσι μετά από συζήτηση με την κτηνίατρο από τη Λαμία @mariana antonakaki και με το πενταμελές του δήμου ο δημιουργός της Ζεστής Αγκαλιάς, john lazar, Γιάννης Λαζαρίδης, John Lazar, υιοθέτησε το ζώο αναλαμβάνοντας τα πάντα. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν είναι το πρώτο ανάπηρο ζώο που σώζει η ομάδα. Πολλά άλλα σε παρόμοιες καταστάσεις ζουν χάρη στη βοήθειά της.

Δυστυχώς, το ζώο, όπως φαίνεται, θα περπατήσει μόνο με καροτσάκι. Αυτό όμως θα το πει με σιγουριά ο νευροχειρουργός που πρόκειται να το δει τις επόμενες μέρες.

Η Ντάστυ ταξίδεψε από Λαμία και βρίσκεται πλέον στο ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, όπου θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις αλλά και η εκτίμηση της κατάστασης της υγείας της και ο προγραμματισμός των επεμβάσεων που θα χρειαστεί.

Η ομάδα της Ζεστής Αγκαλιάς Ζεστή Αγκαλιά δίνει αριθμό λογαριασμού κτηνιατρείου σε προσωπικό μήνυμα σε όποιον θέλει να βοηθήσει οικονομικά την άτυχη Ντάστυ, που τόσο άδικα ταλαιπωρείται.



Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ομάδα αλλά και τα ζώα που αναλαμβάνει, κάντε ένα κλικ στη σελίδα της: Ζεστή Αγκαλιά



Πηγή: petpet.news



Διαβάστε επίσης: