Εγκαταλείφθηκε επειδή δεν έκανε σωστά τη δουλειά του και περιορίστηκε να τρώει πέτρες

July 8, 2021

Εγκαταλείφθηκε επειδή δεν έκανε σωστά τη δουλειά του και περιορίστηκε να τρώει πέτρες

Διαφ.



Όταν βρέθηκε ζύγιζε περίπου οκτώ κιλά, όταν το κανονικό βάρος του έπρεπε να είναι διπλό. Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση, σήμερα περιμένει να υιοθετηθεί.




Υπάρχουν σίγουρα μερικοί άνθρωποι που είναι άκαρδοι και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα σκυλιά σαν να ήταν αντικείμενα μιας χρήσης.

Και είναι ότι το ανθρώπινο κακό δεν έχει όρια και αποδείχθηκε, για άλλη μια φορά, σε μια νέα περίπτωση κακοποίησης που έγινε γνωστή στην Ιταλία. Αποδεικνύεται ότι ένα κυνηγετικό σκυλί αφέθηκε κυριολεκτικά στην μοίρα του επειδή οι ιδιοκτήτες του θεώρησαν ότι δεν έκανε καλά τη δουλειά του. Απλά δεν το ταΐζαν και περιορίστηκε να τρώει πέτρες.

Ένα κυνηγετικό σκυλί εγκαταλείφθηκε επειδή δεν ήξερε πώς να κάνει τη δουλειά του καλά. Αυτό είναι το θλιβερό παρελθόν πίσω από τον Ricky, ενός 7χρονου κυνηγετικού σκύλου με ένα σοβαρό πρόβλημα σιελογόνων αδένων που βρέθηκε σε απελπιστικές συνθήκες στην ύπαιθρο.



Ο σκύλος ήταν εντελώς άτριχος και με πολύ υψηλές τιμές λεϊσμανίασης. Όχι μόνο αυτό: δεν έφτανε καν τα 8 κιλά σε βάρος και είχαν φθαρεί όλα τα δόντια του επειδή άρχισε να τρώει πέτρες από την πείνα. Εν ολίγοις, ένας πραγματικά σοβαρός υποσιτισμός για ένα σκύλο που θα έπρεπε να ζυγίζει τουλάχιστον δύο φορές περισσότερο.

«Σήμερα το τρίχωμά του έχει μεγαλώσει και έχει επίσης αυξηθεί το βάρος του, φτάνοντας τα 19 κιλά!», Λέει η εθελοντής Loredana Calzavara. “Η Leishmania είναι αρνητική, αλλά πάνω απ ‘όλα βρήκαμε έναν δημιουργικό τρόπο για να διαχειριστούμε το πρόβλημα των σιελογόνων αδένων της”. Το σάλιο του Ricky συσσωρεύεται και διογκώνεται δυσανάλογα.

“Η χειρουργική επιλογή αποκλείστηκε επειδή η επέμβαση είναι πολύ λεπτή και κινδυνεύει να θέσει σε κίνδυνο τα νεύρα της μύτης του και να την παραμορφώσει για όλη τη ζωή του – εξηγεί η Loredana -“ανακαλύψαμε ότι αρκεί να τον βάλουμε στο αυτοκίνητο για να τον διεγείρουμε και συνεπώς να παράγει υψηλά επίπεδα αδρεναλίνης που προκαλούν τον αδένα να ξεφουσκώσει χωρίς την ανάγκη αναρρόφησης”.



Χάρη στον οργανισμό, ο Ricky αναρρώνει και στειρώθηκε.

Για να σωθεί τώρα «θα χρειαζόταν μόνο τη ζεστασιά ενός πραγματικού σπιτιού. Κάναμε το καλύτερο δυνατό για να τον φροντίσουμε σώμα και ψυχή, τώρα ελπίζουμε να μπορούμε να του δώσουμε την ηρεμία μιας οικογένειας ».




Πηγή

Διαβάστε επίσης: