Θα πάτε ταξίδι με το σκύλο σας; 5 πράγματα που πρέπει να έχετε στο μυαλό

July 13, 2021

Θα πάτε ταξίδι με το σκύλο σας; 5 πράγματα που πρέπει να έχετε στο μυαλό

Διαφ.

Δεν είναι λίγοι οι κηδεμόνες ζώων που τις μέρες αυτές θα ταξιδέψουν μαζί με τα αγαπημένα τους κατοικίδια. Γιατί μπορεί παλιότερα να μη σκεφτόταν κάποιος τα έξοδα της παραμονής του ζώου του σε μια πανσιόν, όμως τα τελευταία χρόνια που τα πράγματα είναι δύσκολα, όλο και περισσότεροι προτιμούν να το πάρει μαζί του.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου (myrto1@hotmail.com)
Το ταξίδι, ενώ είναι ευχάριστο, μπορεί να δημιουργήσει στρες σε κάποια ζώα που είτε είναι φοβικά είτε δεν είναι συνηθισμένα σε κάτι τέτοιο. Για αυτό πριν οργανώσετε το οτιδήποτε και πριν φυσικά ξεκινήσετε, θα πρέπει να έχτε πέντε βασικά πράγματα στο μυαλό σας.
1. Βεβαιωθείτε ότι το ταξίδι σας θα είναι σίγουρο και ότι δεν θα κινδυνέψει η υγεία του ζώου σας
Για παράδειγμα, αν είστε με το αυτοκίνητό σας και πρέπει να κάνετε στάση στη διαδρομή, μην το αφήσετε μέσα και φύγετε. Ο αμερικανικός κτηνιατρικός σύλλογος υπολογίζει ότι εκατοντάδες κατοικίδια έχουν πεθάνει από εξάντληση λόγω ζέστης μέσα στο αυτοκίνητο και ότι σε μέρες με υψηλή θερμοκρασία η διαφορά του ανοιχτού παραθύρου με το κλειστό είναι ελάχιστη. Ακόμα και σε 10 λεπτά μπορεί να συμβεί κάτι άσχημο.
Επίσης το ζωάκι σας θα πρέπει να έχει απαραιτήτως μικροτσίπ και να γράφει το τηλέφωνό σας στην ταυτότητα που υπάρχει στο λαιμό του.
2. Να είστε προετοιμασμένοι για τις αδιαθεσίες λόγω ταξιδιού
Όπως συμβαίνει και με εμάς τους ανθρώπους έτσι και τα ζωάκια μας μπορεί να αρρωστήσουν λόγω αυτοκινήτου λόγω αεροπλάνου ή λόγω πλοίου. Αν το γνωρίζετε από πριν, γιατί σας έχει ξανασυμβεί, θα πρέπει να έχετε μαζί σας το φάρμακο ή οτιδήποτε άλλο σας συνέστησε ο κτηνίατρός σας.
Σύμφωνα με την Ένωση Κτηνιάτρων της Αμερικής, η προετοιμασία για μια τέτοια πιθανότητα πρέπει να γίνει 12 ώρες πριν από το ταξίδι, όπου του δίνουμε ελάχιστο φαγητό ώστε να μη νιώσει ότι ανακατεύεται στο στομάχι, να πάθει δηλαδή ναυτία, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και ένα μπουκαλάκι νερό ή θερμός με δροσερό νερό.

3. Να έχετε όλα τα χαρτιά που χρειάζονται για το ταξίδι του  
Αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, θα γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι κανόνες. Πρέπει να έχει κάνει όλα τα εμβόλια και να έχει περάσει λίγες μέρες πριν το ταξίδι από τον κτηνίατρο για να επιβεβαιώσει ότι είναι καλά στην υγεία του. Αυτό πρέπει να γίνει με όποιον τρόπο και αν ταξιδέψετε ώστε να μην έχετε κανένα πρόβλημα.
4. Φροντίστε τα πάντα για ένα αεροπορικό ταξίδι  
Το ταξίδι με το αεροπλάνο, όπως είπαμε πιο πάνω, είναι ιδιαίτερο και αυστηρό σε κάποια θέματα. Και ενώ υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες, εντούτοις οι αεροπορικές εταιρείες διαφέρουν σε κάποια πράγματα. Οπότε πρέπει να ενημερωθείτε από αυτές πριν το ταξίδι. Επίσης μη φτάσετε τελευταία στιγμή στο αεροδρόμιο όταν έχετε ζώο μαζί σας. Μπορεί να του συμβεί κάτι και να πρέπει να καθυστερήσετε. Και θα χάσετε την πτήση.
Αν ο σκύλος σας είναι μεγάλος σε μέγεθος, τότε θα αναγκαστεί να ταξιδέψει στον ειδικό χώρο των ζώων που είναι στο κάτω μέρος του αεροπλάνου. Πολλοί κηδεμόνες πανικοβάλλονται στην ιδέα αυτή γιατί δεν γνωρίζουν ότι οι συνθήκες εκεί είναι το ίδιο καλές με την καμπίνα. Είναι μέρος που προστατεύεται. Αν ο σκύλος σας πρέπει να ταξιδέψει σε αυτόν το χώρο, θα πρέπει να έχετε έρθει με το κατάλληλο κλουβί, κάτι που πρέπει να το έχετε ρωτήσει τη μέρα που βγάλατε τα εισιτήρια.
 5. Κλείστε θέση έγκαιρα και φτάστε στο αεροδρόμιο επίσης έγκαιρα
Για το δεύτερο μιλήσαμε πιο πάνω. Είναι πολύ σημαντικό να έρθετε νωρίτερα. Πολλοί από εμάς όταν είναι να ταξιδέψουμε μόνοι μας, ερχόμαστε στο αεροδρόμιο οριακά. Στην περίπτωση που έχετε ζώο μαζί σας, αυτό δεν πρέπει με τίποτα να το κάνετε. Υπάρχουν πολλοί που έχασαν την πτήση τους επειδή κάτι προέκυψε με το κατοικίδιό τους. Για αυτό πρέπει να τηρήσετε τον κανόνα των δύο ωρών. Τέλος ακόμα και αν αγοράσετε τα εισιτήριά σας online, θα πρέπει να μιλήσετε και τηλεφωνικά μαζί τους γιατί κάποιες λεπτομέρειες δεν γράφονται στα sites των εταιρειών.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: