Αυτό είναι το μεγαλύτερο μουσείο γάτας στον κόσμο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

July 13, 2021

Αυτό είναι το μεγαλύτερο μουσείο γάτας στον κόσμο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Διαφ.

Ένα διαφορετικό μουσείο από τα συνηθισμένα βρίσκεται στην πόλη Kuching του Βόρνεο στη Μαλαισία. Πρόκειται για το Μουσείο Γάτας, το οποίο ήταν ιδέα του υπουργού Datuk Patinggi Tan Sri Hj Abdul Taib Mahmud και της συζύγου του. Το μουσείο πιστεύεται ότι είναι το μοναδικό στο είδος του στον κόσμο και σκοπός του ήταν να τιμήσει την πόλη του Kuching, αλλιώς γνωστή και ως Πόλη της Γάτας.

Προς τιμήν μάλιστα του ονόματος της πόλης, αγάλματα γάτας έχουν ανεγερθεί σε όλη την πόλη, που έχει γίνει πόλος έλξης πολλών τουριστών από όλες τις χώρες. Η μεγάλη συλλογή του μουσείου από αντικείμενα έχει συγκεντρωθεί από δωρεές και προέρχονται από όλο τα μέρη του κόσμου. Το μουσείο εκτός από ένας απίστευτος χώρος, δρα και ως χρήσιμο ερευνητικό κέντρο καθώς περιγράφει την ιστορία, τους θρύλους και τις διάφορες πεποιθήσεις σχετικά με τα απίστευτα αυτά τετράποδα.

Ανάμεσα στα πιο σημαντικά αντικείμενα του μουσείου είναι μια μουμιοποιημένη γάτα που βρέθηκε στην περιοχή Beni Hassan της Αιγύπτου. Η μούμια χρονολογείται μεταξύ 3000 π.Χ.-3500 π.Χ. και είναι τυλιγμένη με πολύχρωμους επιδέσμους που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία. Το πρόσωπο της γάτας – μούμιας βρέθηκε καλυμμένο με ξύλινη μάσκα στην οποία ήταν ζωγραφισμένα τα μάτια, τα μουστάκια και η μύτη της γάτας.

Ένα τμήμα του μουσείου είναι αφιερωμένο στα πέντε είδη αγριόγατων που βρέθηκαν στο Βόρνεο. Ένας από τους σκελετούς που εκτίθεται ανήκει στην πιο σπάνια γάτα στον κόσμο Felis Badia. Οι γάτες, ακόμη και σήμερα, είναι τα πιο δημοφιλή κατοικίδια ζώα στη Μαλαισία, ενώ γενικά στην Ασία θεωρούνται ότι φέρνουν καλή τύχη.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com


Πηγή

Διαβάστε επίσης: