Πέταξαν φόλα και σκότωσαν την αδέσποτη σκυλίτσα Ρέα που ζούσε σε χώρο του Δήμου Χαϊδαρίου

July 14, 2021

Πέταξαν φόλα και σκότωσαν την αδέσποτη σκυλίτσα Ρέα που ζούσε σε χώρο του Δήμου Χαϊδαρίου

Διαφ.

Διαφ.

Λίγους μήνες μετά τη μετατροπή από τη Βουλή της κακοποίησης ενός ζώου σε κακούργημα, η κατάσταση συνεχίζει να είναι η ίδια. Οι κακοποιήσεις είναι καθημερινές και κανείς δεν συλλαμβάνεται. Βασικά κανείς δεν ενδιαφέρεται εκτός από τους εθελοντές φιλόζωους που τρέχουν και δεν φτάνουν για να βοηθήσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούν.

Το έχουμε ξαναπεί. Στην αδιαφορία του κράτους να βρει τον ένοχο, θα πρέπει εμείς να αντιδράσουμε. Αρχικά καταγγέλλοντας το δράστη. Γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις κάποιοι γνωρίζουν τον ένοχο. Αλλά δεν μιλούν. “Πού να μπλέξουμε τώρα… “είναι η κλασική φράση που λένε κάθε φορά. Και έτσι αυτοί που μισούν τα ζώα συνεχίζουν την εγκληματική δράση τους.

Ένα ακόμα αποτρόπαιο περιστατικό σε βάρος ενός αδέσποτου ζώου αναφέρει το Σωματείο “Φιλόζωοι Χαϊδαρίου” και έχει να κάνει με μια φιλική αδέσποτη σκυλίτσα, τη Ρέα, που ζούσε σε περιφραγμένο χώρο του Δήμου, με τη φροντίδα εθελοντών εδώ και ενάμιση χρόνο. Δεν ενοχλούσε κανέναν και πολλοί ήταν αυτοί που σταματούσαν τα χαϊδέψουν και να μιλήσουν σε αυτή αλλά και σε έναν άλλο σκυλάκο που βρισκόταν εκεί.

Πριν από λίγες μέρες, όπως αναφέρει το Σωματείο “Φιλόζωοι Χαϊδαρίου” κάποιος αποφάσισε να την εξοντώσει. Μεθοδευμένα πήγε και της έδωσε φόλα έξω από τα συρματοπλέγματα. Της πρόσφερε προφανώς κάτι νόστιμο και η σκυλίτσα, έχοντας εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, το έφαγε. Το φαγητό είχε μέσα δηλητήριο. Η Ρέα δυστυχώς βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπιτάκι της, μέσα στα αίματα. Η νεκροψία που έγινε τις επόμενες μέρες επιβεβαίωσε ότι η Ρέα δηλητηριάστηκε και πέθανε με φριχτούς πόνους όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Δεν έχουμε τίποτα να πούμε. Παρά μόνο να καταφέρουν να βρουν αυτόν τον επικίνδυνο που κυκλοφορεί ανενόχλητος.

Οι εθελοντές του Συλλόγου αναφέρουν:               

Έτσι, μεθοδευμένα και με στόχο να την εξοντώσει άμεσα, πήγε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ και της έδωσε ΦΟΛΑ μέσα από τα συρματοπλέγματα. Τη δελέασε με κάτι νόστιμο που μέσα είχε το θάνατο και το δηλητήριο. Η ΡΕΑ βρέθηκε το Σάββατο νεκρή στο σπιτάκι της, μέσα στα αίματα και με φρικτούς πόνους.

Στο Δάσος Χαϊδαρίου αυτό συμβαίνει μετά από χρόνια!! Αντί να πηγαίνουμε μπροστά πάμε πίσω…

Η θανάτωση ζώου, σύμφωνα με το νέο νόμο, είναι κακούργημα. Όμως όλοι αυτοί οι εγκληματίες που εξοντώνουν ανυπεράσπιστα ζωάκια δρουν στα σκοτεινά και ύπουλα και για αυτό θεωρούν ότι δεν θα βρεθούν.

Ο δολοφόνος κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Είναι επικίνδυνος όχι μόνο για τα ζώα αλλά και για τους ανθρώπους.

Παρακαλούμε όποιος έχει την οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσει μαζί μας. Δίνεται αμοιβή”

Σωματείο “Φιλόζωοι Χαϊδαρίου”


Πηγή

Διαβάστε επίσης: