Αρνήθηκε να πυροβολήσει αρκούδες και απολύθηκε. Πήρε πίσω τη δουλειά του αφού κέρδισε τη νομική μάχη

July 28, 2021

Αρνήθηκε να πυροβολήσει αρκούδες και απολύθηκε. Πήρε πίσω τη δουλειά του αφού κέρδισε τη νομική μάχη

Διαφ.

Διαφ.



Ο αξιωματικός Bryce Casavant δεν ήθελε να σκοτώσει τα μικρά και τα πήγε στον κτηνίατρο, για να απελευθερωθούν αργότερα στην άγρια ​​φύση.




Δύο αρκουδάκια ηλικίας οκτώ εβδομάδων, με την ονομασία Jordan και Athena, βρίσκονται στο επίκεντρο μιας διαμάχης στον Καναδά.

Όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα τους μπήκε σε ένα σπίτι στο νησί του Βανκούβερ του νοτιοδυτικού Καναδά αρκετές φορές για να προσπαθήσει να κλέψει κρέας από έναν καταψύκτη.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κάλεσε τη δασική αστυνομία και η αρκούδα σκοτώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μικρά της επέστρεψαν στην ιδιοκτησία αναζητώντας τη μητέρα τους και ανέβηκαν σε ένα δέντρο κοντά στο σπίτι.

Διασώθηκαν, με τη βοήθεια ηρεμιστικών, από μια ομάδα πυροσβεστών και δασοκόμου Bryce Casavant. Σύμφωνα με τον καναδικό τύπο, ο Casavant διατάχθηκε να σκοτώσει τα κουτάβια.

Αντ ‘αυτού…τους πήγε σε ένα κτηνιατρικό νοσοκομείο και στη συνέχεια σε μια ΜΚΟ προστασίας της φύσης. Ο Casavant είπε ότι τα κουτάβια ήταν σε καλή υγεία και δεν αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνία.



Ο Μπράις Κασάβαντ, αξιωματικός διατήρησης της Βρετανικής Κολομβίας αφού απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να σκοτώσει δύο αρκούδες, κέρδισε τον αγώνα του για την απόλυση του στο επαρχιακό ανώτατο δικαστήριο.

Την περασμένη εβδομάδα, το Εφετείο έκρινε ότι η απόλυση του Bryce Casavant έπρεπε να αντιμετωπιστεί βάσει του Αστυνομικού Νόμου, καθώς ενεργούσε ως ειδικός επαρχιακός πράκτορας και όχι βάσει της συλλογικής του συμφωνίας και του Συμβουλίου Εργατικών Σχέσεων. .

«Ακυρώστε τι συνέβη. Από νομική άποψη, είναι σαν να μην είχε συμβεί ποτέ η απόλυση », εξήγησε ο Casavant στην Global News .

Ο Casavant τέθηκε σε αναστολή χωρίς αμοιβή και τελικά απολύθηκε το 2015 επειδή αψηφούσε τις οδηγίες των ανωτέρων του, οι οποίοι του ζήτησαν να σκοτώσει τα μικρά παιδιά των οποίων η μητέρα βρέθηκε να τρώει σκουπίδια και να ληστεύει έναν καταψύκτη.

Ο επόπτης του τον διέταξε να σκοτώσει ολόκληρη την οικογένεια αρκούδων «με το αιτιολογικό ότι είχαν συνηθίσει τα ανθρώπινα τρόφιμα», σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου. Σκότωσε τη μητέρα αλλά δεν σκότωσε τα παιδιά ηλικίας των 8 εβδομάδων, καθώς δεν είχε δει να τρώνε σκουπίδια, και δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι είχαν συνηθίσει τους ανθρώπους.



Αντ ‘αυτού, τους ηρέμησε και τους πήγε σε κτηνίατρο. Τα μικρά μεταφέρθηκαν στη συνέχεια σε μια εγκατάσταση αποκατάστασης άγριας ζωής και τελικά απελευθερώθηκαν πίσω στη φύση.

Ο Casavant απολύθηκε επειδή δεν τήρησε τις εντολές και μια μακρά νομική μάχη άρχισε να πολεμά την απόφαση.

Αυτή την εβδομάδα, το Εφετείο της Βρετανικής Κολομβίας έκρινε ότι οι πειθαρχικές διαδικασίες που σχετίζονται με την υπόθεση Casavant έπρεπε να διεκπεραιωθούν σύμφωνα με τον αστυνομικό νόμο της επαρχίας. Ο Casavant υποστήριξε ότι, ως ειδικός πράκτορας που ορίζεται βάσει του νόμου, είχε το δικαίωμα να λάβει την τελική απόφαση σχετικά με το αν θα χρησιμοποιήσει ή όχι όπλο.

Η δικαστής δεν αποφάσισε ότι ο Casavant πρέπει να επανέλθει στην προηγούμενη δουλειά του, και αντ ‘αυτού έγραψε ότι “θα αφήσει τα μέρη να επιλύσουν τις συνέπειες” της απόφασής της.

Η εμπειρογνώμονας για τα δικαιώματα των ζώων Ρεμπέκα Μπρέντερ δήλωσε στο The Star ότι η απόφαση θα μπορούσε να κάνει μεγάλη διαφορά σε μελλοντικές περιπτώσεις όπου αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η θανάτωση ζώων είναι λάθος.

«Χρειάστηκαν πολλά κότσια για να κάνει αυτό που έκανε. Σε μια ευρύτερη εικόνα, η απόφαση θέτει ένα προηγούμενο ότι οι αξιωματούχοι διατήρησης θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τους επόπτες ενάντια στις εντολές δολοφονίας, όταν κρίνεται σκόπιμο, “είπε.




Πηγή

Διαβάστε επίσης: