Το αγόρι έσωσε ένα κουτάβι που άλλα αγόρια κακοποιούσαν και τον πήγε στον κτηνίατρο με τις αποταμιεύσεις του

August 4, 2021

Το αγόρι έσωσε ένα κουτάβι που άλλα αγόρια κακοποιούσαν και τον πήγε στον κτηνίατρο με τις αποταμιεύσεις του

Διαφ.



Μόλις 7 ετών, αυτό το αγόρι έσωσε ένα σκυλί που άλλα μεγάλα παιδιά κακοποίησαν, τον έσωσε, τον πήγε στον κτηνίατρο και τον υιοθέτησε.




Ο Nicolás είναι ένα 7χρονο αγόρι που ζει στο Rosario της Αργεντινής. Έκανε βόλτα με το ποδήλατο του όταν είδε άλλα παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών να βασανίζουν ένα κουτάβι, έτοιμοι να τον σκοτώσουν πνίγοντας το. Χωρίς να διστάζει ούτε για μια στιγμή, παρόλο που τα άλλα παιδιά ήταν μεγαλύτερα από αυτόν, τους ζήτησε να σταματήσουν να τον χτυπάνε και έτρεξε στο σπίτι του για βοήθεια. Ενημέρωσε τη μαμά του και μαζί της έσωσε το κουτάβι. Ο μικρός Νικόλας έγινε εκείνη την ημέρα ένας σπουδαίος ήρωας.

Η πράξη του Nicolás δημοσιεύτηκε γρήγορα στα κοινωνικά δίκτυα και σε λίγες ώρες περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι στο Facebook είχαν μοιραστεί τις ειδήσεις για το τι συνέβη, ζητώντας να υιοθετήσουν το κακοποιημένο κουτάβι. Έτσι έφτασαν γρήγορα και τα νέα στα τοπικά ΜΜΕ.

“Δεν πιστεύαμε ότι αυτό θα είχε τέτοιο αντίκτυπο. Όταν ήρθα σε επαφή με τον ξάδερφο μου (ο οποίος είναι προστατευτιστής), η πρόθεση ήταν να βρεθεί υιοθετών για το κουτάβι. Του τηλεφώνησα και είπα τι είχε συμβεί και είπε ότι θα έλεγε τα πάντα όπως τα ανέφερα … Ήταν απίστευτο! Αυτό συνέβη γύρω στο μεσημέρι και το απόγευμα είχα ήδη πολλές απαντήσεις και πολλοί προσφέρθηκαν να το υιοθετήσουν ».

Ο Nicolás ευχαρίστησε τους εκατοντάδες χρήστες των κοινωνικών δικτύων που άρχισαν να ενδιαφέρονται για το κουτάβι που ονόμαζαν Esteban.

«Ήμουν με το ποδήλατο μου μέχρι που είδα δύο αγόρια με το κουτάβι που το έβαζαν σε ένα κουτί. Τότε κάποιος τον έριξε κλοτσιές και μετρώντας μέχρι το 3, τον πέταξαν. Ήθελαν να τον πνίξουν. Κάλεσα τη μαμά μου για βοήθεια και τον άρπαξε. Τον πήραμε σπίτι και τον κάναμε μπάνιο ».



“Ήταν έτοιμοι να τον σκοτώσουν! Αν ο Νικολάς δεν είχε παρέμβει, θα τον σκότωναν ».

Αλλά η καλή πράξη του Νικολά δεν τελείωσε εκεί: με τις δικές του αποταμιεύσεις, το αγόρι πήγε τον Esteban στον κτηνίατρο για εξέταση.

Το κουτάβι, που τώρα είναι πολύ ευγνώμων στον Nicolás, συνεχίζει να ακολουθεί τα βήματα του και τον περιμένει κάθε μέρα όταν έρχεται από το σχολείο για να παίξει μαζί του. Και επειδή το παιδί ήθελε να κρατήσει το σκυλί από την αρχή, αποφάσισαν τελικά να τον κρατήσουν. Η οικογένεια έχει ακόμα ένα σκύλο και μια γάτα.

«Από την αρχή ο Nico ήθελε να μείνει μαζί του. Ο Esteban θα μείνει μαζί μας ».

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί μένει μαζί μου. Όταν έρχεται η αδερφή μου θα παίξουμε μαζί του και τον παίρνουμε πάντα μαζί μας ».



«Επειδή είναι μικρός, του αρέσουν τα σκυλιά. Κάθε φορά που βλέπει κάποιο, πηγαίνει και το χαϊδεύει. Όταν το ξεκίνησε, από το φόβο μας, του είπαμε να μην το κάνει γιατί θα μπορούσαν να τον δαγκώσουν, αλλά όχι μόνο δεν άκουγε, αλλά τα σκυλιά έπαιζαν μαζί του. Όταν του εξηγήσαμε ότι έπρεπε να τα πλησιάσει σιγά-σιγά, ώστε να μην τους φοβίζει επειδή ήθελε να τα χαϊδέψει. Γι ‘αυτό δεν είχα εκπλαγεί με την αντίδραση του με το κουτάβι γιατί του αρέσουν τόσο πολύ ».

Εκτός από τους ανθρώπους που τον συγχαίρουν στα κοινωνικά δίκτυα, στο σχολείο είναι επίσης πολύ χαρούμενοι για τον ηρωισμό του Νικολά.

«Όταν ήμασταν έτοιμοι να φύγουμε από το σχολείο, ο κύριος είπε ότι του έκαναν μια ζωγραφιά και είπαν τι συνέβη. Η «κυρία» του σχεδίου ήρθε και μου έδωσε μια ζωγραφιά, μια μπάλα και μια τσάντα γλυκών με σοκολάτες. Με συγχαίρουν …και μου άρεσε πραγματικά! ».

Ο Νικολά είναι υποδειγματικός άνθρωπος.

Πηγή: petsworld.gr



Διαβάστε επίσης: