Ψάχνει σπίτι ο σκυλάκος Λεό που είχε βρεθεί δεμένος με σύρμα, έτοιμος να κοπεί στα δύο, σε χωριό των Ιωαννίνων

August 4, 2021

Ψάχνει σπίτι ο σκυλάκος Λεό που είχε βρεθεί δεμένος με σύρμα, έτοιμος να κοπεί στα δύο, σε χωριό των Ιωαννίνων

Διαφ.

Διαφ.

Πριν από έναν περίπου χρόνο συνέβη ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό στον Καραδήμα Ιωαννίνων. Μια 90χρονη κυρία με ψυχολογικά προβλήματα έδεσε δύο σκυλάκια με σύρμα. Ένα από αυτά ήταν ο Λεό, του οποίου το σύρμα ήταν τόσο σφιχτά δεμένο, για πολύ καιρό, με αποτέλεσμα το κορμάκι του να έχει σχεδόν κοπεί στα δύο. Η 90χρονη τον είχε δελεάσει με φαγητό και έτσι κατάφερε και τον έπιασε. Το άλλο σκυλί ήταν δεμένο στο λαιμό και κατάφεραν να του βγάλουν το σύρμα.

Ο όμορφος Λεό στάθηκε τυχερός καθώς διασώθηκε από τους εθελοντές της Animal Action Ioannina Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων Animal Action Ioannina Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων. Τους είχε τηλεφωνήσει ο γιος της ηλικιωμένης αναφέροντάς τους το περιστατικό και λέγοντάς τους ότι θα πάρει τα σκυλάκια αυτά και θα τα πάει σε κάποιο μέρος να τα παρατήσει.

Οι εθελοντές πήγαν εκεί, πήραν τον Λεό που ήταν χάλια, και τον μετέφεραν σε κτηνιατρείο όπου παρέμεινε για να γίνει καλά. Και με αγώνα έγινε. Έτσι ξεκίνησαν να ψάχνουν σπίτι για αυτόν. Ήταν κρίμα να βγει ξανά στο δρόμο. Αρκετοί ήταν αυτοί που τον ζήτησαν. Όμως τελικά ο μικρός δεν υιοθετήθηκε. Έτσι σήμερα γίνεται για άλλη μια φορά έκκληση υιοθεσίας.

Πρόκειται για έναν πολύ καλό και αγαπησιάρη σκύλο, φιλικότατο, κοινωνικό, που δεν κάνει ζημιές και δεν επιτίθεται ποτέ σε άλλο ζώο. Αγαπάει τις γατούλες, είναι χαδιάρης, είναι αγκαλίτσας, είναι σαν να μιλάς με τα μάτια με ένα πλάσμα που καταλαβαίνει τα πάντα. Είναι μοναδικός.

Ο σκύλος είναι κάτω από 2 ετών, στειρωμένος, εμβολιασμένος, αποπαρασιτωμένος εξωτερικά, εσωτερικά και περίπου 12-15 κιλά. Αν θέλετε να του δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει ευτυχισμένος σε ένα σπίτι και να ξεχάσει το άσχημο παρελθόν του, μιλήστε με τους εθελοντές εδώ: Animal Action Ioannina Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων | Facebook

Η ομάδα, όπως μας ενημερώνει στη σελίδα της στο Facebook, έχει καταθέσει στην αστυνομία για την κακοποίησή του.

 

Πηγή

Διαβάστε επίσης: