Εν μέσω καραντίνας η Αττική δέχθηκε μια πανέμορφη επισκέπτρια την Φρύνη!

August 5, 2021

Εν μέσω καραντίνας η Αττική δέχθηκε μια πανέμορφη επισκέπτρια την Φρύνη!

Διαφ.



Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια μεσογειακή φώκια επισκέπτεται τις ακτές της Αττικής. Ποιος ξεχνά, το 2016, τον τραυματισμένο Κοσμά που επισκέφθηκε τις ακτές του Π. Φαλήρου; Είναι, όμως, πάντα μεγάλη η χαρά μας να βλέπουμε ζώα, και μάλιστα από τα πιο απειλούμενα, να απολαμβάνουν ελεύθερα και υγιή το φυσικό τους περιβάλλον.




Και γεγονός είναι πως… χρειαζόμαστε κάθε αφορμή για χαρά και αισιοδοξία τελευταία!

Αυτή τη φορά, λοιπόν, την επίσκεψή της έκανε η… Φρύνη! Μια ενήλικη, θηλυκή μεσογειακή φώκια, για την οποία μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση έκανε πριν από μερικές ώρες η Εταιρεία Μελέτης και Προστασίας της μεσογειακής φώκιας MOm:

«Όσοι βρέθηκαν σήμερα στα βράχια της Πειραϊκής είχαν την τύχη να θαυμάσουν την «Φρύνη» να χαλαρώνει και να παίρνει τους υπνάκους της. Τα χαρακτηριστικά σημάδια που φέρει το ζώο στη ράχη του μας βοήθησαν να καταλάβουμε οτι είναι ένα ενήλικο θηλυκό, αφού αυτές οι χαρακιές δημιουργούνται από τα αρσενικά κατά το ζευγάρωμα. Επίσης είναι μοναδικές για κάθε ζώο και αποτελούν την ταυτότητά του. Έτσι, συγκρίνοντας τις φωτογραφίες και τα βίντεο που μας εστάλησαν, συνειδητοποιήσαμε οτι το ζώο είχε παρατηρηθεί ξανά τον περασμένο Οκτώβριο στους Αγίους Θεοδώρους. Ταυτοποιήθηκε και καταχωρήθηκε στον Κατάλογο Φωτοαναγνώρισης της MOm ως «Φρύνη» για να μπορούμε με τη βοήθεια των πολιτών να παρακολουθούμε τις κινήσεις της.



Δεν πρόκειται λοιπόν, (όπως πολλοί νόμισαν) για τον «Κοσμά» την αρσενική φώκια που το 2015-2016 σύχναζε στον Άγιο Κοσμά και την τριγύρω περιοχή. Να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται συχνά άτομα μεσογειακής φώκιας στις ακτές της Αττικής. Ευχαριστούμε όσους μας ειδοποίησαν και μας έστειλαν βίντεο και φυσικά είμαστε πάντα διαθέσιμοι για να λάβουμε πληροφορίες από τις επόμενες εμφανίσεις της Φρύνης ή άλλων φωκών! Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζουμε ότι πάντα κρατούμε τις αποστάσεις μας και (ειδικά όταν το ζώο είναι στην στεριά) και κρατάμε μακριά οικόσιτα ζώα και παιδιά!»

Δείτε εδώ την Φρύνη να απολαμβάνει το μπάνιο της στην Πειραϊκή:




Πηγή

Διαβάστε επίσης: