Οι εθελοντές της Alma Libre σώζουν καθημερινά ζώα από τις περιοχές που καίγονται

August 9, 2021

Οι εθελοντές της Alma Libre σώζουν καθημερινά ζώα από τις περιοχές που καίγονται

Διαφ.

Την εθελοντική ομάδα διάσωσης Alma Libre – Hellenic Animal Rescue οι περισσότεροι από εμάς τη γνωρίζουμε. Είναι μια ομάδα που μπορεί να μετράει μερικούς μόνο μήνες ζωής αλλά έχει κάνει αμέτρητες και πολύ δύσκολες διασώσεις ζώων που βρίσκονταν σε κίνδυνο.
Οι άνθρωποί της φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην είναι αυτές τις μέρες στην πρώτη γραμμή στις περιοχές που καίγονται.
Και πραγματικά βρίσκονται εκεί και με κίνδυνο της ζωής και τους κάνουν τα αδύνατα δυνατά να σώσουν ζώα που κινδυνεύουν να καούν. Ζώα αδέσποτα, ζώα που οι ανεύθυνοι κηδεμόνες τους τα άφησαν πίσω, συχνά δεμένα, ζώα απροστάτευτα.
Στις 6 Αυγούστου όχημα με δύο εθελοντές της ομάδας και πλήρη εξοπλισμό διάσωσης  πέρασε τα μπλόκα της αστυνομίας στην εθνική οδό και μετέβη στην περιοχή των Αφιδνών που είχε εκκενωθεί αφού οι φλόγες είχαν φτάσει στις παρυφές του αστικού ιστού.
Δείτε την ανακοίνωση της Alma Libre:
Δια πυρός και σιδήρου
“Όχημα με δυο εθελοντές της ομάδας μας και πλήρη εξοπλισμό διάσωσης, στις 6/8, πέρασε τα μπλόκα της αστυνομίας στην εθνική οδό και μετέβη στην περιοχή των Αφιδνών που είχε εκκενωθεί αφού οι φλόγες είχαν φτάσει στις παρυφές του αστικού ιστού.
Μαζί μας ήταν κι ένα δεύτερο όχημα με οδηγό τον κ. Γιάννη Παναγόπουλο, εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων Αγίου Δημητρίου, καθώς κι η ίδια η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Μαρία Ανδρούτσου.
Από κοινού ενεργήσαμε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για οποιοδήποτε ζώο που είχε μείνει πίσω. Σημειωτέον ότι, εφόσον οι αρμόδιες αρχές είχαν διατάξει εκκένωση της περιοχής, κάθε ζώο που είχε μείνει πίσω διέτρεχε άμεσο κίνδυνο ζωής κι έπρεπε να φυγαδευτεί με κάθε τρόπο. H περιοχή θύμιζε σκηνικά Mad Max προφανώς, με μετρημένους στα δάχτυλα κατοίκους να βρίσκονται σε ελάχιστα σπίτια και συνθήκες σχεδόν απόλυτης ερημιάς.
Σε πρώτη φάση ελέγξαμε 3 περιπτώσεις αιτημάτων βοήθειας που μας έστειλαν οι φίλοι της σελίδας μας στα σχόλια, αφήσαμε όπου μπορούσαμε τροφή και μπόλικο νερό και καταφέραμε να πιάσουμε 3 σκύλους για να τους μεταφέρουμε στην ασφάλεια. Πράγματι την ίδια ημέρα μεταφέρθηκαν σε προσωρινές φιλοξενίες.
Με χαρά σήμερα ενημερωθήκαμε ότι τα δυο από αυτά είχαν κηδεμόνες που λόγω προφανών λόγων ανωτέρας βίας είχαν αποκοπεί από τα ζώα τους και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία
επανένωσής τους με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Ήταν μία δύσκολη επιχείρηση στην κατάληξη μίας ήδη δύσκολης ημέρας με πολλαπλές αναζωπυρώσεις και θύματα, όμως είμαστε χαρούμενοι με την εξέλιξή της!
Εθελοντές μας που συμμετείχαν: Χριστίνα Παπή, Alexis Mantzoros.”
 Alma Libre – Hellenic Animal Rescue  



Πηγή

Διαβάστε επίσης: