Θεσσαλονίκη: Ο γλυκός Πιτ ζει στο δρόμο αλλά τον χτυπούν με πέτρες επειδή είναι πίτμπουλ- Ένα σπιτάκι να τον σώσουμε;

August 15, 2021

Θεσσαλονίκη: Ο γλυκός Πιτ ζει στο δρόμο αλλά τον χτυπούν με πέτρες επειδή είναι πίτμπουλ- Ένα σπιτάκι να τον σώσουμε;

Διαφ.

Διαφ.

Είναι σχεδόν απίστευτο στις μέρες του ίντερνετ και των social media, στις μέρες που αφιερώνουμε ώρες μπροστά σε ένα υπολογιστή, πώς γίνεται τελικά να μένουμε σε πολλά πράγματα χωρίς καμία ενημέρωση. Πώς οι προκαταλήψεις ζουν και βασιλεύουν και ορίζουν σε πολλές περιπτώσεις τη ζωή και την καθημερινότητά μας.

Γνωστές και οι προκαταλήψεις που έχουμε για πολλά ζώα. Μαύρες γάτες, πίτμπουλ, ροτβάιλερ και πολλά άλλα. Τα βλέπουμε και τα ζούμε καθημερινά.

Τα πίτμπουλ είναι από τα πιο αδικημένα σκυλιά. Και τι δεν έχουν ακούσει. Με τι δεν τα έχουν συνδέσει. Φυσικά σε όλα αυτά βάζουν αρκετά το χεράκι τους και τα μίντια καθώς όταν πρόκειται για ατυχήματα ή συμβάντα με σκυλιά αυτής της ράτσας-αλλά και άλλων-, οι τίτλοι είναι φριχτοί. Ας δούμε μερικές λέξεις που χρησιμοποιούνται για να κάνουν πιασάρικη την είδηση και να φοβίσουν τον κόσμο: Κατασπάραξε, επίθεση, κατέφαγε, κομμάτιασε, κτλ. Αν βάλουμε και τα περί κυνομαχιών των συγκεκριμένων σκυλιών-που δυστυχώς είναι πραγματικότητα, αλλά είναι άλλο θέμα αυτό- ε, δεν θέλει και πολύ ο κόσμος να μισήσει αυτά τα ζώα.

Όσοι έχουν ένα τέτοιο ζώο θα έχουν ακούσει τα πάντα. Αυτοί σε ένα πεζοδρόμιο, οι άλλοι σε άλλο. Κλασικές εικόνες. Πόσο λάθος είναι όλα αυτά. Είπαμε, προκαταλήψεις, βαθιά ριζωμένες μέσα μας. Και άντε να τις βγάλουμε. Και ενημέρωση μηδέν.

Τα πίτμπουλ, μιας και ο λόγος, είναι υπέροχα ζώα. Καμία σχέση με όσα τους προσάπτουν. Είναι έξυπνα, πιστά, κοινωνικά, παιχνιδιάρικα, αγαπησιάρικα και αφοσιωμένα ζώα. Πριν πολλά χρόνια είχαν το χαρακτηρισμό «τετράποδες νταντάδες» εξαιτίας της τρομερής αφοσίωσης και τρυφερότητας προς τους ανθρώπους τους. Τα έβαζαν μάλιστα να κοιμούνται κάτω από τις κούνιες των μωρών για να τα προσέχουν!

                                                   Ας βοηθήσουμε τον αδέσποτο Πιτ

Το ίδιο ακριβώς είναι και ο Πιτ. Ο υπέροχος αδέσποτος σκυλάκος που ζει στην περιοχή των Κυμίνων-Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη. Ο Πιτ λατρεύει τους ανθρώπους και θέλει να είναι μαζί τους. Δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα, δεν έχει πειράξει κανέναν. Ζητάει μόνο αγάπη. Όμως βιώνει απίστευτη επιθετικότητα από πολλούς επειδή είναι… πίτμπουλ.

Όπως αναφέρουν οι εθελοντές της περιοχής ΚυΜα ΟΕΦ Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Κυμίνων -Μαλγάρων & Φίλων το ζωάκι αντιμετωπίζεται σαν τέρας, σαν κάτι πολύ επικίνδυνο. “Τα πίτμπουλ τρώνε παιδιά” λένε κάποιοι. Ναι, υπάρχουν ακόμα και σήμερα κάποιοι που πιστεύουν ότι αυτά τα ζώα τρώνε παιδιά.

Φυσικά όλα αυτά καμιά σχέση με το χαρακτήρα του Πιτ. Όμως τον διώχνουν, δεν τον θέλουν. Και φυσικά κάνουν τα πάντα για να τον εξοντώσουν. Εδώ και δύο χρόνια οι άνθρωποι της φιλοζωικής κάνουν έκκληση να βρεθεί ένα σπίτι για αυτόν τον ανθρωποκεντρικό και γλυκό σκυλάκο. Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο Πιτ παραμένει στους δρόμους.

Δυστυχώς ο Πιτ χτυπήθηκε αυτές τις μέρες στο κεφάλι από πέτρες. Ματωμένος και κλαίγοντας, έτρεξε να σωθεί έξω από το σπίτι μιας εθελόντριας. Μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο για να δουν τι του έχει ακριβώς συμβεί και να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο, υγιέστατο πίτμπουλ. Ο Πιτ είναι μόλις 2,5 ετών, στειρωμένος, με τσιπάκι, χαδιάρης, παιχνιδιάρης, ανθρωποκεντρικός, μαθημένος σε αμάξι και με λουρί. Κάποια στιγμή είχε φιλοξενηθεί. Όμως δεν γινόταν να κάτσει περισσότερο και έτσι γύρισε πίσω στους δρόμους όπου φυσικά κάθε μέρα κινδυνεύει η ζωή του.

Ας κάνουμε κάτι να τον σώσουμε. Ο Πιτ είναι υπέροχος για σπίτι. Αν κάποιος θέλει να τον υιοθετήσει και ουσιαστικά να τον σώσει ας καλέσει στα τηλέφωνα ???? 6983 918 713,   6984 427 533,  6936 103 202 των εθελοντών της ομάδας ΚυΜα ΟΕΦ Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Κυμίνων -Μαλγάρων & Φίλων. 

(Περιοχή Θεσσαλονίκης)

Δείτε εδώ βίντεο του όμορφου Πιτ


Πηγή

Διαβάστε επίσης: