Καθώς οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται ας σκεφτούμε τα αδέσποτα ζώα. Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε

August 21, 2021

Καθώς οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται ας σκεφτούμε τα αδέσποτα ζώα. Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Διαφ.




Με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έρχονται, οι άνθρωποι έχουν λάβει πολλά μέτρα για να προστατευθούν από τον κίνδυνο. Αλλά αυτή τη στιγμή, ας σκεφτούμε λίγο και τα αδέσποτα ζώα.




Οι καταστάσεις έκτακτης κακοκαιρίας μπορεί να χτυπήσουν ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση – γι ‘αυτό είναι σημαντικό να έχετε ένα σχέδιο.

Ενώ οι συνθήκες επιδεινώνονται, αυτά τα αβοήθητα όντα αναζητούν καταφύγιο και τροφή, και ως ανθρώπινα όντα, έχουμε τους πόρους για να τους παρέχουμε ότι χρειάζονται για να επιβιώσουν.
Τα σκυλιά είναι εδαφικά όντα και είναι πιο πιθανό να αναζητήσουν καταφύγιο στον ίδιο τόπο όπου ζουν, ακόμη και αν είναι πλήρως πλημμυρισμένο. Προκειμένου να τους βοηθήσουμε να παραμείνουν ασφαλείς στη δική τους περιοχή, η κατασκευή ενός στεγνού καταφυγίου θα τους βοηθούσε πραγματικά.

Πολλή βροχή σημαίνει ότι είναι αδύνατο να μην βραχούν, ειδικά εάν δεν έχουν στέγη πάνω από το κεφάλι τους. Τα αδέσποτα κολλάνε και λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας, αυξάνεται η πιθανότητα να αρρωστήσουν.

Προσπαθήστε να χτίσετε καταφύγια για αυτά στην περιοχή. Μπορείτε να αποθηκεύσετε μερικές παλιές αχρησιμοποίητες κουβέρτες και να τις τοποθετήσετε σε υπερυψωμένες ξηρές επιφάνειες για να τα προστατέψετε από το κρύο.

Δεδομένου ότι η έντονη βροχόπτωση είναι καταστροφική, ένα αυτοσχέδιο υπόστεγο θα μπορούσε πολύ να προστατεύσει τους αδέσποτους από αυτήν τη βροχερή κατάσταση.



Εκτός από αυτό, το φαγητό είναι μια μεγάλη ανησυχία για αυτά τα τετράποδα όντα, καθώς όλα παρασύρονται ή πλημμυρίζουν. Φροντίστε να τους προμηθεύσετε φαγητό κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Μπορείτε να τα ταΐσετε όταν σταματήσει η βροχή ή να την τοποθετήσετε σε σημεία όπου υπάρχει στέγη, έτσι ώστε το φαγητό να προστατεύεται από τη δυνατή βροχή. Το νερό είναι ένα άλλο σημαντικό πράγμα, καθώς το νερό της βροχής μπορεί να προκαλέσει ασθένειες, βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει μπολάκια πόσιμου νερού για τα ζώα. Είναι αυτονόητο, ότι πρέπει επίσης να προστατευθεί.

Μπορείτε να ανοίξετε τις πόρτες σας για αυτούς. Οι καιρικές συνθήκες γίνονται ακραίες κατά τη διάρκεια αυτών των φαινομένων και το να κολλήσουν εκεί είναι δύσκολο για έναν άνθρωπο, φανταστείτε πόσο κακό θα μπορούσε να είναι για ένα ζώο.



Εάν αισθάνεστε άνετα με την ιδέα, μπορείτε να τους παρέχετε προσωρινό καταφύγιο στο σπίτι σας και να τους παρέχετε φαγητό και ζεστασιά.

Για να βοηθήσετε στη διάδοση του μηνύματος, κοινοποιήστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να παροτρύνετε τους άλλους να βοηθήσουν αυτά τα ζώα.

Πηγή; petsworld.gr



Διαβάστε επίσης: