Εθελοντές απεγκλώβισαν γατούλα που είχε παγιδευτεί τρεις μέρες σε μπαλκόνι ακατοίκητου κτιρίου (ΦΩΤΟ)

September 1, 2021

Εθελοντές απεγκλώβισαν γατούλα που είχε παγιδευτεί τρεις μέρες σε μπαλκόνι ακατοίκητου κτιρίου (ΦΩΤΟ)

Διαφ.

Άλλη μία, ιδιαίτερα δύσκολη αλλά επιτυχημένη, διάσωση ενός ζώου που κινδύνευε έγινε αυτές τις μέρες από εθελοντές, οι οποίοι έτρεξαν να προσπαθήσουν να του σώσουν τη ζωή.

Πρόκειται για ένα γατάκι, το οποίο είχε παγιδευτεί σε μπαλκόνι 1ου ορόφου σε εγκαταλειμμένο κτίριο, πρώην γηροκομείο, στην Καλλιθέα, για τουλάχιστον 3 συνεχόμενες μέρες.

Η εθελόντρια Mania Alatzopoulou Mania Alatzopoulou επικοινώνησε με τον επίσης εθελοντή Alexis Mantzoros Alexis Mantzoros να του ζητήσει βοήθεια για το συμβάν. Εκείνος έφτασε στο σημείο όπου δυστυχώς δεν υπήρχε καμιά πρόσβαση. Η Πυροσβεστική που κλήθηκε δεν ανταποκρίθηκε λέγοντας ότι είχε άλλα περιστατικά σε εξέλιξη και δεν διέθετε κατάλληλο κλιμακοφόρο όχημα εκείνη τη στιγμή. 

Την επόμενη μέρα οι εθελοντές μαζί με ένα επιπλέον άτομο, την Elen Konte Elen Konte, πήγαν και πάλι στο σημείο έχοντας μαζί τους κατάλληλη σκάλα. Κατάφεραν και ανέβηκαν στον όροφο που ήταν η γατούλα, η οποία, παρά την πείνα της, δεν προσεγγιζόταν για να παγιδευτεί με ντρόπερ.

Τα παιδιά άφησαν τότε δυο αυτόματες παγίδες με την προσδοκία να παγιδευτεί σε μία από αυτές με ασφάλεια. Για να μπορέσουν να την πάρουν από το μπαλκόνι που είχε γίνει η φυλακή της.

Την επόμενη μέρα, και αφού έλεγχαν τις παγίδες από τα μπαλκόνια δίπλα, η γάτα είχε παγιδευτεί. Έτσι μπήκε ξανά η σκάλα, τα παιδιά ανέβηκαν και κατέβασαν το ζώο, το οποίο παραδόθηκε στη Μάνια για να το πάει σε κτηνίατρο να ελεγχθεί και στη συνέχεια να το επανεντάξει.

Στη σελίδα του Alexis Mantzoros διαβάζουμε και τα highlights της όλης επιχείρησης:

1) Σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, γείτονες στα μπαλκόνια αλλά και τυχαίοι περαστικοί κοντοστέκονταν και παρατηρούσαν με περιέργεια, σαν να έβλεπαν έργο στο σινεμά. Μερικοί, ρωτώντας, δήθεν έκπληκτοι. Τόσες όμως μέρες ούτε καν ενοχλήθηκαν ή ενδιαφέρθηκαν για την παγιδευμένη γατούλα. Μερικοί μάλιστα είχαν άποψη για το πώς ακριβώς έπρεπε να τοποθετηθεί η παγίδα, ενώ μία ηλικιωμένη κυρία απαίτησε να ανέβει αυτή πάνω και να κατεβάσει τη γατούλα!!

2) Οι οποίοι ευαίσθητοι γείτονες συγκινήθηκαν από το δράμα της γατούλας και κάλεσαν την αστυνομία και τις δυο φορές που πήγαμε. Όχι φυσικά για να τη βοηθήσουν αλλά για το φόβο διάρρηξης. Ότι και καλά τόσα άτομα στη μέση του δρόμου είχαμε πάει με τη σκάλα για να διαρρήξουμε το κτίριο. Λογικό ακούγεται (ΝΟΤ).

3) Οι παγίδες εθεάθησαν από φιλόζωη σε γειτονικό μπαλκόνι που όμως δεν γνώριζε για την επιχείρηση κι έτσι ανέβασε ποστ όπου έκανε λόγο για παγίδευση γάτας σε κλουβί και εγκατάλειψή του σε εγκαταλειμμένο μπαλκόνι ζητώντας βοήθεια για το σκοπό αυτό…! Προφανώς είχε τη δικαιολογία ότι δεν γνώριζε, αλλά οι αντιδράσεις που ακολούθησαν στα σχόλια μόνο θλίψη προκαλούσαν.

4) Η γάτα ήταν πολύ cool customer, σε σημείο που κάποια στιγμή πήγε να κατέβει κάτω μόνη της από τη σκάλα που είχαμε βάλει εμείς για να ανέβουμε. Πράγματι κατέβηκε δυο σκαλιά και μετά… απλά γύρισε πίσω.

5) Κάποιοι περαστικοί, προκειμένου να βοηθήσουν τη γατούλα, όχι να κάνουν κάποια έκκληση να έρθει κάποιος να την κατεβάσει αλλά να της πετάξουν τροφή εκεί πάνω στο μπαλκόνι. Και τι τροφή ήταν αυτή; Μα ένα μισό καρβέλι ψωμί μουσκεμένο σε νερό φυσικά. Λογικό ακούγεται (ΝΟΤ).

 

(20+) Facebook

Rescue time, η ανταμοιβή του εθελοντή ???? – Alexis Mantzoros | Facebook

(20+) Facebook

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: