Χοακίν Φίνιξ στα Όσκαρ: «Γονιμοποιούμε τεχνητά μια αγελάδα και όταν γεννά το μωρό της, της το κλέβουμε»

September 2, 2021

Χοακίν Φίνιξ στα Όσκαρ: «Γονιμοποιούμε τεχνητά μια αγελάδα και όταν γεννά το μωρό της, της το κλέβουμε»

Διαφ.

Διαφ.




Τα προγνωστικά στα Όσκαρ επιβεβαιώθηκαν στην 92η τελετή απονομής και ο αγαπημένος μας Χοακίν Φίνιξ πήρε το πολυπόθητο βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για το Joker για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Φίνιξ είναι μεγάλος ηθοποιός και το “Joker” έδωσε την ευκαιρία να το αποδείξει.




Στο λόγο του όμως θέλησε να περάσει ένα μήνυμα για τον vegan τρόπο ζωής, καθότι γνωστός χορτοφάγος εδώ και πολλά χρόνια και επίσης γνωστός ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων όλων των ζώων. Άνθρωπος που δεν μένει στα λόγια αλλά το δείχνει με πράξεις καθώς συμμετέχει ενεργά σε πολλές διαμαρτυρίες που γίνονται αλλά και με το να μιλάει συνέχεια για αυτό.

«Πιστεύω ότι έχουμε γίνει αποσυνδεθεί πολύ από τον φυσικό κόσμο. Αν είμαστε ένοχοι για κάτι είναι το ότι έχουμε αναπτύξει μια εγωκεντρική θέαση του κόσμου- την πεποίθηση ότι είμαστε το κέντρο του σύμπαντος. Πηγαίνουμε στη φύση και «κλέβουμε» τους πόρους της. Αισθανόμαστε ότι έχουμε το δικαίωμα να γονιμοποιήσουμε τεχνητά μια αγελάδα και όταν γεννά το μωρό της, της το κλέβουμε. Παρόλο που οι κραυγές της αγωνίας της είναι αδιαμφισβήτητες. Και στη συνέχεια παίρνουμε το γάλα της που προοριζόταν για το μοσχαράκι και το βάζουμε στον καφέ και τα δημητριακά μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο 45χρονος ηθοποιός.

Παράλληλα έδωσε και ένα δυνατό οικολογικό μήνυμα για την κλιματική αλλαγή και τις επεμβάσεις του ανθρώπου στη φύση:



«Έχουμε αποσυνδεθεί πολύ από τον φυσικό κόσμο. Πολλοί από εμάς έχουμε μια εγωκεντρική οπτική του κόσμου και πιστεύουμε πως είμαστε το κέντρο του κόσμου. Μπαίνουμε στο φυσικό περιβάλλον και το λεηλατούμε για τις πηγές του… Φοβόμαστε την ιδέα της προσωπικής αλλαγής, επειδή νομίζουμε πως χρειάζεται να θυσιάσουμε κάτι, να παρατήσουμε κάτι. Αλλά οι άνθρωποι, στην καλύτερη εκδοχή μας, είμαστε τόσο δημιουργικοί και εφευρετικοί, και μπορούμε να φτιάξουμε, να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε συστήματα αλλαγής που θα ωφελούν όλα τα όντα και το περιβάλλον».



Πηγή: petpet.news



Διαβάστε επίσης: