Στην Αγγλία υιοθετήθηκε ο Ice που κάποιος τον είχε πυροβολήσει διαλύοντας του τη μουσούδα

September 4, 2021

Στην Αγγλία υιοθετήθηκε ο Ice που κάποιος τον είχε πυροβολήσει διαλύοντας του τη μουσούδα

Διαφ.




Στο νέο του σπίτι στην πόλη Σαουθάμπτον της Αγγλίας βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες ο Ice, ο οποίος σε ηλικία μόλις 7 μηνών, κάποιος υπάνθρωπος τον μετέφερε σε ερημική ορεινή περιοχή, τον έδεσε σε δέντρο και τον πυροβόλησε εξ επαφής στη βάση του λαιμού του με αποτέλεσμα τα σκάγια της καραμπίνας να διαλύσουν όλη την αριστερή πλευρά της μουσούδας του.




Σ’ αυτή την τραγική κατάσταση παρέμεινε δεμένος στο δέντρο για τουλάχιστον 10 μέρες. Είχε υποστεί εκτεταμένη μόλυνση στους ιστούς και στα ρινικά οστά και ήταν ένα βήμα πριν από τον θάνατο.

Πεζοπόροι τον βρήκαν αιμόφυρτο, αλλά ζωντανό στις 17 Νοεμβρίου του 2018. Το ανατριχιαστικό θέαμα της τεράστιας τρύπας που είχε το ζώο στη μουσούδα του, τους σόκαρε. Αμέσως ενημέρωσαν την τοπική φιλοζωική γι’ αυτήν την ασύλληπτη βαρβαρότητα που δεν την χωράει ανθρώπινος νους.

Μετά από συνεννόηση το σκυλάκι μεταφέρθηκε τελικά από εθελοντές της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» στον κτηνίατρο Χρήστο Κτενά στην Νέα Ερυθραία Αττικής, ο οποίος προέβη σε χειρουργικό καθαρισμό του τραύματος και χορήγησε στο ζώο ισχυρή αντιβίωση για την αντιμετώπιση της μόλυνσης.

Χρειάστηκε να υποβληθεί σε 4 δύσκολα επανορθωτικά χειρουργεία προκειμένου να αποκατασταθεί η εκτεταμένη ζημιά που είχε υποστεί κυρίως στο ρινικό οστό. Ο κτηνίατρος του Χρήστος Κτενάς τοποθέτησε μυϊκά και δερματικά μόσχευμα για να κλείσει την τεράστια τρύπα στο κόκκαλο της μύτης του ζώου, ώστε να μην επικοινωνεί πλέον με τη στοματική κοιλότητα. Ο φόβος της απόρριψης του μοσχεύματος ήταν πάντα ορατός.

Ο Ice παρέμεινε για νοσηλεία στο κτηνιατρείο για 4 μήνες υπό το άγρυπνο βλέμμα του κτηνιάτρου του Χρήστου Κτενά και του επιτελείου του που τον φρόντισαν και πάλεψαν να τον κρατήσουν στη ζωή για να ζήσει την κουταβο-ηλικία του που κάποιος επιχείρησε με τόση αγριότητα να του στερήσει.



Συνοδοιπόροι του σ’ αυτή τη δύσκολη μάχη και οι εθελοντές της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» που αγωνίστηκαν με όσες δυνάμεις διέθεταν για τον μικρό κούταβο, όχι μόνο για να σωθεί ένας υπέροχος σκύλος, αλλά και για να περισώσουν όποιο ίχνος αξιοπρέπειας έχει απομείνει για την ανθρώπινη ύπαρξη.

Ο Ice αποδείχθηκε σκληρό καρύδι. Κέρδισε τη μάχη για τη ζωή και με νέα μουσούδα φιλοξενήθηκε για έναν περίπου χρόνο στο καταφύγιο της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray». Παρά την ταλαιπωρία του ο Ice δεν έχασε ποτέ την εμπιστοσύνη του απέναντι στους ανθρώπους. Ακόμα και στα δύσκολα ήταν ένα πλάσμα χαρούμενο που κουνούσε την ουρά του στους κτηνιάτρους και εθελοντές δείχνοντας πιστή και ανιδιοτελή αγάπη.

Οι εθελοντές της M.K.O. «Save a Greek Stray» με χαρά και συγκίνηση ανήγγειλαν ότι ο Ice υιοθετήθηκε από μια υπέροχη οικογένεια στην Αγγλία: «Πριν από ένα χρόνο υποδεχόμασταν το 2019 με το καινούργιο πρόσωπο του Ice και με την ευχή, ο νέος χρόνος, να του έφερνε και τη χαρά μιας δικής του οικογένειας.

Όλα συνωμότησαν ώστε και φέτος να μπορέσουμε να αποχαιρετήσουμε τον χρόνο με αυτές τις εικόνες χαράς και ευτυχίας, για εμάς, για εκείνον και για τους ανθρώπους του, που με τόση προσμονή και χαρά τον υποδέχτηκαν στην οικογένειά τους.



Στο πρόσωπό του, βλέπουμε όλα εκείνα τα ζώα που υπομένουν και βιώνουν τη δική μας βαρβαρότητα και που αντί να μας περιφρονούν, συνεχίζουν πεισματικά να ζουν για να μας ευχαριστούν, αποδεικνύοντας περίτρανα τη μικρότητά μας.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας στηρίξατε με κάθε τρόπο, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε αυτό που μπορούμε».

Πηγή: storiesadespoton.gr



Διαβάστε επίσης: