Η ζωή επιστρέφει σιγά-σιγά στην καμμένη γη της Αυστραλίας! 20 φωτογραφίες γεννούν ελπίδα

September 6, 2021

Η ζωή επιστρέφει σιγά-σιγά στην καμμένη γη της Αυστραλίας! 20 φωτογραφίες γεννούν ελπίδα

Διαφ.




Τους τελευταίους έξι μήνες η Αυστραλία βιώνει το μεγαλύτερο κύμα πυρκαγιών στην ιστορία της χώρας. Οι πυρκαγιές έχουν ήδη κάψει περίπου 26 εκατομμύρια στρέμματα και προκάλεσαν τον θάνατο περισσότερων από 1,1 δισεκατομμυρίου ζώων.




Κι ενώ οι πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στις πολιτείες της Βικτώρια και της Νέας Νότιας Ουαλίας με πολλές εστίες να παραμένουν ανεξέλεγκτες, οι παρακάτω φωτογραφίες από το boredpanda δείχνουν ότι στις περιοχές από τις οποίες είχε περάσει η φωτιά η ζωή προσπαθεί να βρει τρόπους να συνεχίσει την πορεία της.

1.

2.

3.

4.

5.

Μετά τις πυρκαγιές του 2009 παρατηρήθηκε ότι μέχρι τότε άγνωστα και σπάνια φυτά άρχισαν να εμφανίζονται στο Εθνικό Πάρκο Kinglake της Βικτώρια. Όταν η φωτιά εξαλείφει τη βλάστηση που εμποδίζει το φως του ήλιου να φτάσει στη γη, οι αδρανείς σπόροι που βρίσκονται στο έδαφος έχουν την ευκαιρία να ανθίσουν επιτρέποντας στο οικοσύστημα να ξεκινήσει από την αρχή.

6.

7.

8.



9.

10.

Η πρόσφατη καταστροφή ήταν μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία της ηπείρου και μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές στη σύγχρονη ιστορία. Σαν να μην έφτανε αυτό οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ξηρασίες των τελευταίων χρόνων καθιστούν πιο πιθανές τις πυρκαγιές μεγάλης κλίμακας καθώς και την αύξηση της διάρκειας τους.

11.

12.

13.

14.



Εκτός από τα ζώα που χάθηκαν στην πυρκαγιά, πολλά άλλα που ζουν στο δάσος έχουν χάσει το βιότοπο τους. Έτσι τα θύματα μπορεί να συνεχίσουν να αυξάνονται ακόμη και μεταξύ των επιζώντων μετά την εκκαθάριση της φωτιάς από μια περιοχή. Αυτή η απώλεια δεν θα αποκατασταθεί τόσο εύκολα καθώς ορισμένα από τα ζώα που έχουν πληγεί είναι ήδη απειλούμενα ή προς εξαφάνιση. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ως και το 30% του πληθυσμού των κοάλα μπορεί να έχει ήδη αφανιστεί.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

[mikropragmata.lifo.gr]




Πηγή

Διαβάστε επίσης: