Σαλαμίνα: Πέταξαν ανάπηρο σκυλάκι στο δρόμο-Δεν υπάρχει κανείς να το αναλάβει

September 12, 2021

Σαλαμίνα: Πέταξαν ανάπηρο σκυλάκι στο δρόμο-Δεν υπάρχει κανείς να το αναλάβει

Διαφ.




Ένα πραγματικά απάνθρωπο περιστατικό συνέβη στη Σαλαμίνα, όταν κάποιος που νομίζει ότι είναι άνθρωπος πέταξε στο δρόμο ένα ανάπηρο σκυλάκι.




Το ζώο βρέθηκε στη λεωφόρο Κακή Βίκλας/Σαλαμίνας, στις 7 το πρωί, από κάποιον οδηγό ταξί που πήγαινε στη δουλειά του. Ο άνθρωπος αυτός αμέσως επικοινώνησε με τη Ζωοφιλική Σαλαμίνας.

Το σκυλί μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο, οποίος μετά από ακτινογραφία διεπίστωσε την άσχημη κατάστασή του. Παλαιό κάταγμα σπονδύλου θωρακοοσφυικής μοίρας, απουσίας αντανακλαστικών (λείαν δυσμενής πρόγνωση).

Δείτε τη ανακοίνωση των εθελοντών της Ζωοφιλικής Σαλαμίνας https://www.facebook.com/Zoofiliki-Salaminas-1004273539667581/

ΠΕΤΑΞΑΝ ΑΝΑΠΗΡΟ ΣΚΥΛΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ?
Το ξεφορτώθηκαν στη άκρη της λεωφόρου Κακή Βίκλας/Σαλαμίνας…

Ένας ευαισθητοποιημένος οδηγός ταξί, ο κ. Φρατσέσκος, που μένει στη περιοχή, το είδε 7.00 το πρωί που πήγαινε στην εργασία του και μας επικοινώνησε μαζί μας.

Μας βοήθησε να σηκώσουμε το άτυχο ζωάκι από το δρόμο. Ο τρόμος και το σοκ που είδαμε στα μάτια του μας συγκλόνισε.

Το μεταφέραμε στον κ. Πέζαρο, ο οποίος μετά από ακτινογραφία διεπίστωσε την άσχημη κατάστασή του. Παλαιό κάταγμα σπονδύλου θωρακοοσφυικής μοίρας, απουσίας αντανακλαστικών (λείαν δυσμενής πρόγνωση).

Στείλαμε την ακτινογραφία σε ειδικό ορθοπεδικό γιατρό και αυτός επιβεβαίωσε ότι η κατάστασή του είναι δυστυχώς μη αναστρέψιμη και ταυτίζεται με τη διάγνωση του κ. Πέζαρου.



Η απανθρωπιά του κτήνους που το εγκατέλειψε είναι απερίγραπτη. 16 κιλά σκυλάκι με παλιά κάκωση.

Πώς τόλμησε και πέταξε….. (ξεφορτώθηκε) αυτό το πλασματάκι στη άκρη του δρόμου δεν μπορεί να το διανοηθεί ανθρώπου νους……..να πεθάνει με αργό και βασανιστικό θάνατο.

Το ζωάκι παραμένει στο κτηνιατρείο του κ. Πέζαρου.

Αν κάποιος ευαίσθητος φιλόζωος, μπορεί να αναλάβει αυτό το σκυλάκι, με προοπτική για αναπηρικό αμαξίδιο, θα βοηθήσουμε από πλευρά μας.

Εμείς δυστυχώς αδυνατούμε να το κρατήσουμε με την πληθώρα ζώων που έχουμε.

Αν πάλι ο ιδιοκτήτης ευαισθητοποιηθεί από την ανάρτησή μας και δείξει μεταμέλεια, εμείς θα είμαστε δίπλα του βοηθώντας τον με την προσφορά μας για αμαξίδιο.

Το σκυλάκι δεν θα μπορέσει για πολύ χρόνο να μείνει στο κτηνιατρείο.

Όποιος θέλει να βοηθήσει ας μας γράψει σύντομα.



Πηγή: petpet.news



Διαβάστε επίσης: