Καταφύγιο φτιάχνει σπιτάκια για τους σκύλους για να συνηθίσουν σε σπίτι πριν υιοθετηθούν

July 15, 2021

Καταφύγιο φτιάχνει σπιτάκια για τους σκύλους για να συνηθίσουν σε σπίτι πριν υιοθετηθούν

Διαφ.



Ένα καταφύγιο στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, το Austin Pets Alive https://www.austinpetsalive.org/ κάνει κάτι μοναδικό και ιδιαίτερα πρωτοπόρο. Φτιάχνει σπιτάκια για σκύλους που ζουν στα κλουβιά του καταφυγίου ώστε να τους προετοιμάσει να συνηθίσουν την έννοια σπίτι πριν υιοθετηθούν. Τα σπιτάκια είναι όμορφα, άνετα και έχουν κλιματισμό για ζέστη το χειμώνα και κρύο το καλοκαίρι.




Η ιδέα πραγματικά είναι πολύ έξυπνη. Πολλά ζώα που ζουν στα καταφύγια είναι συχνά παρατημένα, κακοποιημένα και δεν εμπιστεύονται εύκολα τους ανθρώπους. Ζώντας επίσης σε κλουβί, αποκτάς στρες και νιώθεις απομονωμένος. Δεν είναι επίσης κοινωνικοποιημένα. Έτσι χρειάζεται ένα στάδιο προετοιμασίας πριν πάνε στο δικό τους σπίτι. Τα σπιτάκια αυτά είναι μια λύση.

Από το 2008, το καταφύγιο αυτό έχει σώσει πάνω από 80 χιλιάδες σκυλάκια και γάτες που θα πήγαιναν για ευθανασία σε άλλα καταφύγια του Τέξας.

Πολύ θα θέλαμε να γίνει κάτι ανάλογο για τη χώρα μας αλλά αυτό είναι απλά ένα όνειρο που δεν θα πραγματοποιηθεί. Τουλάχιστον να φτιάξουμε τις συνθήκες των κυνοκομείων τέτοιες ώστε να μπορούν να ζήσουν τα ζωάκια μια καλή ζωή.








Πηγή

Διαβάστε επίσης: