Σέρρες: Ο αντιδήμαρχος έδωσε εντολή να πετάξουν τα σπιτάκια που εθελοντές έφτιαξαν, λόγω κρύου, για τα αδέσποτα επειδή δεν ήταν όμορφα

February 3, 2022

Σέρρες: Ο αντιδήμαρχος έδωσε εντολή να πετάξουν τα σπιτάκια που εθελοντές έφτιαξαν, λόγω κρύου, για τα αδέσποτα επειδή δεν ήταν όμορφα

Διαφ.

Είμαστε πραγματικά μια χώρα για κλάματα. Από πού να την πιάσεις και πού να την αφήσεις την κατάσταση… Πρωταθλητές στα αρνητικά ρεκόρ. Αγένεια, επιθετικότητα, ανομία, έλλειψη Παιδείας και Πολιτισμού, αδιαφορία για το διπλανό και πάει λέγοντας. Το πώς οδηγούμε είναι ενδεικτικό. Ενδεικτικό είναι και το πώς φερόμαστε στα ζώα. Κακοποιήσεις κάθε μέρα, παντού. Άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ που κατέχει η χώρα μας. Στα αδέσποτα δείχνουμε όλη την αναλγησία μας.
Ζητώ συγνώμη για αυτόν τον πρόλογο αλλά μερικά πράγματα μπορεί να σε εξοργίσουν σε απίστευτο βαθμό. Όπως το παρακάτω περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα στην πόλη των Σερρών.
Πριν από λίγες μέρες και ενόψει κακοκαιρίας φιλόζωοι πολίτες έφτιαξαν σε μια γειτονιά της πόλης αυτοσχέδια σπιτάκια για τα αδέσποτα. Μια γατούλα και ένα σκυλάκι μπήκαν μέσα για να προστατευτούν από την κακοκαιρία. Οι άνθρωποι θέλησαν τους προσφέρουν ένα πρόχειρο κατάλυμα για να περάσουν αυτές οι δύσκολες μέρες.
Τα σπιτάκια όμως αυτά δεν ήταν της αισθητικής του αντιδημάρχου Ταΐρη Γεώργιου, υπεύθυνου για το Δημοτικό Κυνοκομείο, ο οποίος έδωσε εντολή να πεταχτούν. Ο λόγος όπως είπε; Οι κατασκευές αυτές δεν είναι… όμορφες, δεν είναι…καλαίσθητες. Και τα σπιτάκια εξαφανίστηκαν. Τόσο απλά.
Ο ίδιος μάλιστα έδωσε συνέντευξη υπερασπιζόμενος την πράξη αυτή και λέγοντας ότι πέταξαν τα σπιτάκια, γιατί εκτός του ότι δεν ταιριάζουν σε μια σύγχρονη πόλη, όπως είναι οι Σέρρες, επειδή δεν είναι, όπως γράψαμε και πιο πάνω, καλαίσθητα, αλλά και για να μη δουν και άλλοι φιλόζωοι και φτιάξουν και εκείνοι. Και δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Αναφερόμενος στα αδέσποτα είπε ότι κανέναν αδέσποτο δεν πέθανε από το κρύο και ότι το κυνοκομείο είναι ο χώρος που πρέπει να βρίσκονται τα αδέσποτα. Και ότι τα πάνε στο κυνοκομείο είτε μετά από ενημέρωση κάποιου είτε με δική τους πρωτοβουλία, του δήμου δηλαδή.
Το πρόβλημα του κ. Ταΐρη είναι δύο σπιτάκια όλα και όλα που φτιάχτηκαν πρόχειρα για να μην ξεπαγιάσουν κάποια αδεσποτάκια. Του χαλάνε την αισθητική, βρε παιδί μου. Κάτι τέτοια δεν έλεγε και ο Μπέος πριν από χρόνια στο Βόλο; Γιατί πάνω από όλα η αισθητική. Οι Σέρρες είναι μια τακτοποιημένη πόλη, χωρίς παρανομίες από τα καταστήματα, χωρίς προβλήματα, με τέλεια οδική συμπεριφορά, μια Κοπεγχάγη ας πούμε. Ε, δεν μπορεί σε αυτήν την τελειότητα να έχουμε δυο χαρτοκούτια.
Αφού λοιπόν κ αντιδήμαρχε δεν σας αρέσουν αυτά που έβαλαν οι πολίτες γιατί δεν βάζετε εσείς τα καλαίσθητα;
Αλλά είπατε και άλλα στη συνέντευξή σας με ιδιαίτερη έπαρση. Ότι κανένα αδέσποτο δεν πέθανε από την παγωνιά. Μάλιστα. Αυτά λέει κάποιος που ποτέ δεν έχει ασχοληθεί με τα ζώα του δρόμου. Πολλά ζώα κ. Ταΐρη πεθαίνουν στο κρύο. Είναι τα γέρικα, τα άρρωστα, τα μωρά. Πού να ξέρετε εσείς από αυτά βέβαια.
Και κάτι άλλο. Λέτε ότι ο φυσικός χώρος των αδέσποτων είναι το κυνοκομείο. Γνωρίζετε τη νομοθεσία; Είστε αντιδήμαρχος και αγνοείτε το νόμο. Δεν μαζεύουμε χωρίς λόγο ό,τι κινείται και το παρκάρουμε στο κυνοκομείο. Και αν πρόκειται να κάνετε κάτι τέτοιο, θα μας βρείτε απέναντί σας.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com


Πηγή

Διαβάστε επίσης: