Τραυματισμένο μωρό ουρακοτάγκος διασώθηκε από τους ανθρώπους όταν η μητέρα του σκοτώθηκε από λαθροκυνηγούς

February 7, 2022

Τραυματισμένο μωρό ουρακοτάγκος διασώθηκε από τους ανθρώπους όταν η μητέρα του σκοτώθηκε από λαθροκυνηγούς

Διαφ.




Αυτή είναι η  συγκινητική στιγμή που ένα μωρό ουρακοτάγκος διασώζεται αφότου βρέθηκε ολομόναχο σε ένα χωράφι στο Δυτικό Βόρνεο.




Ένας αγρότης, με τ’ όνομα Rahman, βρήκε το αξιολάτρευτο μωρό να κλαίει στους θάμνους και ανέφερε την ανακάλυψη στο διευθυντή του.

Σκεπτόμενοι ότι η μητέρα του μωρού θα επέστρεφε για να τον πάρει, τον άφησαν εκεί που ήταν, αλλά όταν επέστρεψαν την επόμενη μέρα, αναστατώθηκαν όταν είδαν ότι ήταν ακόμη στο ίδιο μέρος, ολομόναχος…

Μια ομάδα διάσωσης, η International Animal Rescue, και μέλη του Κέντρου Διατήρησης Φυσικών Πόρων του Βόρνεο ταξίδεψαν στο χωριό Tanjung Pasar, όπου ο Rahman και οι συνεργάτες του περίμεναν για να τους παραδώσουν το μωρό.

Η ομάδα τότε ονόμασε τον μικρό ουρακοτάγκο Rahman, λόγω του άντρα που τον βρήκε.

Η διάσωση του τράβηξε τα βλέμματα οργανώσεων απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίες πρόκειται να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ουρακοτάγκων την Κυριακή.



“Είναι τραγικό να βρίσκεις ένα μωρό ουρακοτάγκο χωρίς τη μητέρα του, μόνο του, αδύναμο και ευάλωτο,” δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης IAR, κος Alan Knight.

“Ο Rahman θα έπρεπε να είναι υπό τη φροντίδα της μητέρας του για τα επόμενα έξι ή επτά χρόνια της ζωής του.”

“Όμως εκείνη δεν βρέθηκε πουθενά. Είναι πολύ πιθανό να έχει σκοτωθεί από λαθροκυνηγούς ή γεωργούς που προστατεύουν τις καλλιέργειές τους.”



“Ευτυχώς είναι τώρα σε ασφαλή χέρια και θα λάβει ειδική περίθαλψη και φροντίδα στο κέντρο μας, το οποίο φιλοξενεί σήμερα 109 διασωθέντες ουρακοτάγκους!”

διαφορετικό

 




Πηγή

Διαβάστε επίσης: