Φυλακή και πρόστιμο 30.000 ευρώ σε 62χρονο που έλουσε σκυλάκι με πετρέλαιο στην Κέρκυρα

February 10, 2022

Φυλακή και πρόστιμο 30.000 ευρώ σε 62χρονο που έλουσε σκυλάκι με πετρέλαιο στην Κέρκυρα

Διαφ.




 




Στη σύλληψη, έπειτα από από καταγγελία, ενός 62χρονου ο οποίος περιέλουσε σκύλο με πετρέλαιο στο Σολάρι πρέβησαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στην Κέρκυρα.

Ο 62χρονος κατηγορείται για παράβαση του νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ και με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Ειδικότερα, ο 62χρονος συνελήφθη χθες το απόγευμα, κατόπιν καταγγελίας από κατοίκους της Κέρκυρας, με βάση την οποία περιέλουσε με πετρέλαιο ένα σκυλάκι και το έδεσε με αλυσίδα σε κολόνα της ΔΕΗ, έτσι ώστε όπως ο ίδιος υποστήριξε «να του πέσουν οι ψύλλοι»



Η δράση του 62χρονου, έγινε αντιληπτή από κατοίκους της περιοχής Σολάρι, όπου βρισκόταν δεμένο το σκυλί, το οποίο εξαιτίας της αφόρητης ζέστης και του πετρελαίου στο σώμα του, είχε εκδηλώσει ακραία και επικίνδυνα σημάδια αδιαθεσίας.

Όπως φέρεται το 6χρονο περίπου σε ηλικία σκυλάκι ήταν δεσποζόμενος σκύλος συντροφιάς συγγενούς του 62χρονου που ανέλαβε και τη «φροντίδα» του.

Ύστερα από τη διαδικασία της αυτόφωρης διαδικασίας που ακολουθήθηκε ο 62χρονος, που κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, αναμένεται σήμερα να περάσει και την πόρτα της Εισαγγελέως, ενώ το άμοιρο σκυλί περιέθαλψε κτηνίατρος, ο οποίος, όπως διαβεβαίωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ «του παρήχθη αμέσως ιατροφαρμακευτική βοήθεια, καθαρίστηκε από το πετρέλαιο και είναι καλά στην υγεία του».



Το σκυλάκι ύστερα από άμεση κινητοποίηση φιλόζωων στο διαδίκτυο, ήδη υιοθετήθηκε.

 

Πηγή



Διαβάστε επίσης: