12Χρονο Αγόρι Κατασκευάζει Αναπηρικό Καρότσι Με Τουβλάκια Lego Για Σκύλο Με Ειδικές Ανάγκες

May 14, 2022

12Χρονο Αγόρι Κατασκευάζει Αναπηρικό Καρότσι Με Τουβλάκια Lego Για Σκύλο Με Ειδικές Ανάγκες

Διαφ.




Νεαρό Αγόρι Κατασκευάζει Αναπηρικό Καρότσι Με Τουβλάκια Lego Για Σκύλο Με Ειδικές Ανάγκες

Με τουβλάκια Lego, ένα 12χρονο αγόρι κατάφερε να φτιάξει ένα αναπηρικό καροτσάκι για την γλυκύτατη σκυλίτσα του που στάθηκε άτυχη στα πρώτα χρόνια της ζωής της..




Η Gracie είναι ένα αξιολάτρευτο σκυλί που εγκαταλείφθηκε κατά τη γέννησή του. Την πέταξαν μόλις οι πρώην κηδεμόνες της συνειδητοποίησαν ότι ήταν ανάπηρη: η Gracie είχε γεννηθεί χωρίς τα μπροστινά της πόδια, αλλά ένα 12χρονο αγόρι κατάφερε να ξεπεράσει την κατάσταση, φτιάχνοντας ένα αναπηρικό καροτσάκι από τούβλα Lego.

Το Lego είναι ένα παιχνίδι με κομμάτια που ταιριάζουν, δημιουργήθηκε στη Δανία του 1934 και είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Τα διάσημα πλαστικά τούβλα επιτρέπουν την κατασκευή των πιο διαφορετικών αντικειμένων και πολλών ιστοριών μαζί τους, διεγείροντας τη δημιουργικότητα και τη λογική.

Με αυτά τα στοιχεία, ευφυΐα και πολλή εφευρετικότητα, ο Dylan, ένα αγόρι που κατοικεί στο Kennesaw της Τζόρτζια (νότια ΗΠΑ) κατάφερε να δώσει κινητικότητα στο σκυλί Gracie, παρέχοντας μια δεύτερη ευκαιρία στον σκύλο.

Η ιστορία της Γκρέισι

Η Gracie είναι ένα μικρόσωμο σκυλί χωρίς καθορισμένη ράτσα, που πετάχτηκε στα σκουπίδια με λίγες μόνο ώρες ζωής. Το γούνινο βρέθηκε σε έναν σκουπιδοτενεκέ, καλυμμένο με σκουλήκια. Δεν είχε καν καθαριστεί μετά τον τοκετό.

Ο λόγος για τέτοια σκληρότητα είναι ότι η Γκρέισι γεννήθηκε ανάπηρη. Δεν ανέπτυξε τα μπροστινά της πόδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και οι πρώην κηδεμόνες της απλώς αποφάσισαν ότι δεν είχε δικαίωμα στη ζωή. Ευτυχώς βρέθηκε έγκαιρα.

Το μικρό σκυλάκι διασώθηκε και στεγάστηκε σε ένα καταφύγιο. Στην κτηνιατρική αξιολόγηση διαπιστώθηκε ότι ήταν υποσιτισμένη και εξουθενωμένη. Οι προνύμφες είχαν ροκανίσει τον ομφάλιο λώρο και το κατοικίδιο είχε χάσει όλη τη γούνα του προσώπου του, ειδικά γύρω από τα μάτια του.

Η οικογένεια Turley, ιδιοκτήτες του Mostly Mutts Animal Rescue and Adoption, κατάλαβε γρήγορα την κατάσταση. Η πιθανότητα η Gracie να βρει οικογένεια ήταν ελάχιστη, λόγω της δυσκολίας να μετακινηθεί.



Οι υποψήφιοι για υιοθεσία σκύλων και γατών δίνουν πάντα προτίμηση σε νεαρά, υγιή, καθαρόαιμα ζώα. Η Γκρέισι, παρόλο που είναι κουτάβι, είναι χαριτωμένη και έχει σωματική αναπηρία. Ως εκ τούτου, οι Turleys αποφάσισαν να την καλωσορίσουν οπωσδήποτε ως μέλος της οικογένειας.

Οι κηδεμόνες είχαν ήδη εμπειρία με ζώα με μειωμένη κινητικότητα. Ζούσαν με ένα σκυλί που έπασχε από παράλυση και ένα άλλο που είχε ακρωτηριαστεί το ένα του πόδι. Ευτυχώς, η Gracie κατέληξε σε καλά χέρια: οι Turley όχι μόνο αγαπούσαν, αλλά ήξεραν πώς να ξεπερνούν τις δυσκολίες.

Το αρχικό μέλημα της οικογένειας ήταν να βελτιώσει την κινητικότητα της Gracie. Το μικρό σκυλάκι σέρνονταν με τα πίσω του πόδια, αλλά αυτό προκάλεσε πόνο και δυσφορία. Ο Ντύλαν λοιπόν μπήκε στην ιστορία, για να κάνει τη διαφορά.

Αλλά η Γκρέισι δεν ήθελε να εγκαταλείψει τη ζωή. Τροφοδοτημένη και φαρμακευτική αγωγή, έδειξε γρήγορα τα πρώτα σημάδια ότι θα τα κατάφερνε να ξεπεράσει αυτό το δύσκολο ξεκίνημα της ζωής. Μετά από λίγες μέρες στο νοσοκομείο, πήρε εξιτήριο και εισήχθη στο καταφύγιο.

Ορισμένες αμερικανικές οντότητες ειδικεύονται στην κατασκευή και δωρεά αναπηρικών αμαξιδίων για ζώα με αναπηρία. Ωστόσο, η Gracie βρισκόταν ακόμα σε φυσική ανάπτυξη και χρειαζόταν εξοπλισμό που θα προσαρμοζόταν καθώς μεγάλωνε.

Ο Ντύλαν μένει δίπλα στους Mostly Mutts – μένει λίγα τετράγωνα μακριά από το καταφύγιο και επισκέπτεται συχνά τα προστατευόμενα ζώα. Ξέρει την αξία των γούνινων. Σύμφωνα με τα λόγια της 12χρονης: «Μου αρέσουν πολλά πράγματα στα σκυλιά: η παρέα, το πώς είναι σχεδόν σαν τους δικούς μου φίλους».

Το αγόρι αποφάσισε να αυτοσχεδιάσει. Στο σπίτι, αναζήτησε εργαλεία και εξοπλισμό για να προσπαθήσει να αναπτύξει τουλάχιστον μία προσωρινή πρόσθεση. Όταν είδε το παιχνίδι Lego, ο Dylan είχε μια λαμπρή ιδέα: να φτιάξει ένα αναπηρικό καροτσάκι από τα τουβλάκια, το οποίο θα μπορούσε να επεκταθεί και να σηκωθεί καθώς ο σκύλος αναπτυσσόταν.

Η ιδέα του Dylan ήταν πολύ καλή. Ήταν πρόθυμος να δωρίσει το παιχνίδι στην Gracie – αυτό που ενδιέφερε περισσότερο το αγόρι ήταν να φτιάξει το αναπηρικό καροτσάκι και να δει πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει. Μετά από κάποια δοκιμή και λάθη, ο Dylan έφτασε τελικά σε ένα πλήρως αποδεκτό πρωτότυπο.



Το αναπηρικό καροτσάκι Lego ήταν απίστευτα τέλειο και ο Dylan και οι Turley το συνειδητοποίησαν γρήγορα. Με υλικό χαμηλού κόστους – ένα πλαστικό πλαίσιο από τούβλα και τέσσερις τροχούς, η καρέκλα μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε κατάσταση.

Η εφαρμογή του διευκόλυνε τη συμπερίληψη των μαξιλαριών για να εξασφαλίσει την άνεση της Gracie. Και όταν μεγάλωνε, απλώς πρόσθετε μερικά ακόμη τούβλα και ενίσχυε τη δομή. Το αναπηρικό καροτσάκι που δημιούργησε ο Dylan ήταν φθηνό, ασφαλές, άνετο και προοδευτικό.

Το κουτάβι πήρε μερικές εβδομάδες για να μάθει να περπατά σε αναπηρικό καροτσάκι. Μετά από μια αρχική περίοδο εκπαίδευσης, άρχισε να κατέχει τον εξοπλισμό και ο τρόπος που χρησιμοποιούσε το «παιχνίδι» επέτρεπε νέες εγκαταστάσεις.

Όλοι ήταν χαρούμενοι. Η Γκρέισι μπορούσε να περπατήσει όπου ήθελε, να παίξει με τα σκυλιά του σπιτιού και της οικογένειας, που ενθουσιάστηκαν βλέποντας τον σκύλο να περπατά, να τρέχει ακόμα και να πηδά χωρίς δυσκολία.

Ο πιο ενθουσιασμένος από όλους, όμως, είναι ο Dylan. Πάντα διορθώνει το αναπηρικό καροτσάκι και ενισχύει τα πιο ευαίσθητα σημεία και έχει ήδη δημιουργήσει άλλα μοντέλα, για να αντικαταστήσει τα πίσω πόδια ή μόνο μέρος των μη αναπτυγμένων ή ακρωτηριασμένων άκρων.

Η Gracie έχει τις δικές της σελίδες στα social media. Την ακολουθούν χιλιάδες άνθρωποι στο Tik Tok και στο Facebook, στο προφίλ της στο Amazing Gracie, προβλήθηκε ένα έργο σε μια επιτυχημένη θρησκευτική ταινία των ΗΠΑ.

Το κουτάβι μπορεί να πηγαινοέρχεται, να κάνει ό,τι θέλει, είναι ελεύθερο να εξερευνήσει τον κόσμο. Όλα χάρη σε μια αγαπημένη και υπεύθυνη οικογένεια και ένα 12χρονο αγόρι που, με «εφευρετικότητα και τέχνη», δημιούργησε το πιο τέλειο αναπηρικό καροτσάκι όλων των εποχών.




Πηγή

Διαβάστε επίσης: