Δημοτικό Σχολείο Στη Χίο Υιοθετεί Αδέσποτες Γάτες Και Δίνει Το Παράδειγμα Στην Κοινωνία

May 21, 2022

Δημοτικό Σχολείο Στη Χίο Υιοθετεί Αδέσποτες Γάτες Και Δίνει Το Παράδειγμα Στην Κοινωνία

Διαφ.




Δημοτικό Σχολείο Στη Χίο Υιοθετεί Αδέσποτες Γάτες Και Δίνει Το Παράδειγμα Στην Κοινωνία

Γάτες: Ένα Δημοτικό Σχολείο ενός χωριού της Χίου δίνει το παράδειγμα παίρνοντας αυτή την πρωτοβουλία. Όλα ξεκίνησαν όταν με την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο το Φθινόπωρο βρήκαν στο προαύλιο δύο νέους μικρούς φίλους. Δύο μικρά γατάκια έκαναν τις…βόλτες τους στο προαύλιο του σχολείου.





Μια υπέροχη τάμπι με λευκά μπαλώματα και μια ολόλευκη ψιψίνα (που πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τα αυτάκια της και τον ήλιο).

Οπότε κάποια στιγμή στη συνέλευση του Συλλόγου των διδασκόντων του Σχολείου τέθηκε μια πολύ όμορφη ιδέα η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα! Τα δύο γατάκια… υιοθετήθηκαν από το σχολείο και θα φροντιστούν όπως τους πρέπει – θα επισκεφτούν τον κτηνίατρο, θα εμβολιαστούν, θα αποπαρασιτωθούν με την βοήθεια του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου!

Το σχολείο υιοθετεί τα γατάκια

Όπως αναφέρουν στο έγγραφο που έφτασε και στα δικά μου χέρια αυτή η κίνηση αποσκοπεί στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και της φιλοζωίας για τα αδέσποτα πλάσματα. Ο Σύλλογος διδασκόντων στα πλαίσια αυτά μάλιστα ζήτησε την πολύτιμη βοήθεια από τα παιδιά – να προσφέρει το καθένα 1 ευρώ για να αγοραστεί ανεστραμμένη ταϊστρα και η τροφή που χρειάζονται τα 2 γατούνια.

Και δεν μένουν εκεί, ο κύριος Καράβολας, δάσκαλος του σχολείου θα φτιάξει και ένα κατάλυμα μέσα στο προαύλιο για να προστατέψει τα δύο γατάκια από το κρύο και τη βροχή! Ο Σύλλογος ελπίζει ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για τα υπόλοιπα σχολεια του νησιού… και αν με ρωτάτε, γιατί όχι και για τα υπόλοιπα σχολεία της Ελλάδας!



Μια πολύ ωραία ιδέα που σκέφτηκα ότι θα είναι ωραίο να τη μοιραστώ μαζί σας και ποιος ξέρει, ίσως και άλλοι ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Να και το κείμενο της απόφασης του Συλλόγο Διδασκόντων:

Να και δυο φωτογραφίες από τα δύο γατάκια από τον astraparis.gr



ΥΓ: Ψάχνοντας για παρόμοια περιστατικά στο διαδίκτυο βρήκα την ιστορία του Τόμπι, της γάτας που υιοθετήθηκε από δημοτικό σχολείο της Σμύρνης.. θα σας γράψω γι’ αυτόν σύντομα



Διαβάστε επίσης: