Το σκυλάκι με το «παράξενο» πρόσωπο τελικά υιοθετείται

June 23, 2022

Το σκυλάκι με το «παράξενο» πρόσωπο τελικά υιοθετείται

Διαφ.




Ο Jude περίμενε μια οικογένεια για περισσότερα από τρία χρόνια. Και μόλις ένας τυφώνας την ανάγκασε να εγκαταλείψει το καταφύγιο όπου ζούσε, ένα ζευγάρι είδε τα ελαττώματα της




και αποφάσισε να της δώσει την αγάπη που τόσο πολύ χρειαζόταν.

Ο Jude είναι ένα αξιολάτρευτο κουτάβι. Ήρεμο, φιλικό και ενεργητικό, το ζώο έχει πολλές αρετές για να θεωρηθεί καλό κατοικίδιο. Αλλά ένα γενετικό ελάττωμα τον άφησε παραμελημένο για χρόνια.

Τα σκυλιά δεν βλέπουν ποτέ την αισθητική τους, γιατί το πιο σημαντικό είναι αυτό που έχουμε μέσα μας. Αντ ‘αυτού, εμείς οι άνθρωποι κρίνουμε πολλά με βάση την εμφάνιση και αυτό, συχνά, αποδεικνύεται ένας σημαντικός περιορισμός.

Ο Jude έχει στραβή μύτη και ρύγχος. Αυτό είναι όλο. Όλα τα άλλα είναι εντάξει, είναι σε καλή υγεία, λειτουργεί σαν ένα κανονικό κουτάβι. Αλλά αυτό το μικρό «ελάττωμα» ήταν αρκετό για να τον κάνει να περιμένει ένα σπίτι για περισσότερα από τρία χρόνια.

Και φαίνεται ότι οι άνθρωποι δεν νοιάζονται ότι ένα σκυλί αγαπά, είναι υπάκουο και ήρεμο εάν δεν συμμορφώνεται με τη συμβατική ομορφιά. Σε μια εποχή που τα κατοικίδια φαίνεται να είναι περισσότερο αξεσουάρ από τους συντρόφους πολλών ανθρώπων, ο Jude δεν φάνηκε να ταιριάζει στα συμφέροντα των υιοθετών σκύλων στην πόλη της.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν ένα σκυλί κοιτάζουν πρώτα την εμφάνιση του ζώου . Εάν το τελευταίο είναι αποδεκτό, τότε η υιοθέτηση μπορεί να προχωρήσει.



Με αυτόν τον τρόπο, ωστόσο, τα σκυλιά που δεν είχαν την καλή τύχη να γεννηθούν “όμορφα” (αν και αυτή η λέξη είναι απολύτως σχετική) παραμελούνται συνεχώς, η αδιαφορία είναι αυτό που τους πονάει περισσότερο .

Αυτό συνέβη με τον Jude , ένα σκυλάκι που υπέφερε εδώ και χρόνια που δεν ήταν ” όπως όλοι οι άλλοι “. Ο Jude γεννήθηκε με ένα ελαφρώς στραβό πρόσωπο, αυτό τον έκανε κάπως ένα αστείο σκυλί με κάποιο τρόπο.

Έχοντας γεννηθεί στο δρόμο, ένα καταφύγιο τον υποδέχτηκε και έκανε τα πάντα, μέσα σε 2 χρόνια , για να τον υιοθετήσουν. Πολλοί είχαν περάσει μπροστά από τον Jude και τον είχαν κρίνει αρνητικά μόνο και μόνο για την εμφάνισή του .

Κανένας από αυτούς τους ανθρώπους δεν ήθελε ποτέ να βασιστεί στην προσωπικότητα του σκυλιού, αφήνοντάς το έτσι στην άβυσσο της αδιαφορίας . Αλλά όταν κι εκείνος άρχισε να χάνει την ελπίδα, μια οικογένεια άλλαξε δραστικά τη ζωή του .

Ενώ άλλα “ομορφότερα” ζώα έφτασαν στο καταφύγιο, έφυγαν μέσα σε λίγες εβδομάδες με νέες οικογένειες, ο Jude παρακολουθούσε δυστυχώς μέσα από το κλουβί του. Και μόλις ένας επικίνδυνος τυφώνας έπληξε την πόλη του, τα πράγματα άλλαξαν.

Τον Αύγουστο του 2019, ο τυφώνας Dorian απείλησε να χτυπήσει τις ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών και το καταφύγιο ζώων Big Dog Ranch Rescue αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια στα κοινωνικά μέσα για να βρει προσωρινά σπίτια για όλους τους επισκέπτες του: δεν μπορούσαν να τους κρατήσουν ασφαλείς κατά τη διάρκεια της επικίνδυνης καταιγίδας.

Ακούγοντας τα νέα, η Τζένιφερ Μουρ και ο σύντροφός της Τζόζεφ Κάρβερ αποφάσισαν να βοηθήσουν. Δεν σχεδίαζαν να υιοθετήσουν κανένα σκυλάκι, αλλά η περίσταση άξιζε να τους δώσει ένα χέρι βοήθειας και να δεχτεί ένα για λίγες μέρες μέχρι να περάσει ο κίνδυνος.



Αλλά αυτό που θα ήταν κάτι προσωρινό μετατράπηκε σε υιοθεσία όταν συνάντησαν το σκυλάκι που τους είχε ανατεθεί, γιατί μόλις ο Jude έφτασε στο σπίτι της Jennifer, η γυναίκα ήξερε ότι δεν ήταν σύμπτωση: προοριζόταν να συναντηθούν.

Η Τζένιφερ Μουρ και ο Τζόζεφ Κάρβερ υιοθέτησαν το σκυλάκι που όλοι είχαν απορρίψει, επειδή ήταν διαφορετικό. Ο Jude έχει αλλάξει από εκείνη τη μαγική μέρα , δεν ξέρει πλέον τη λέξη θλίψη, αντίθετα, είναι μια έκρηξη χαράς.

Ο Jude είναι πλέον ένα θεμελιώδες κομμάτι του σπιτιού της Jennifer και έχει προσαρμοστεί πολύ καλά. Η Jennifer ελπίζει ότι η ιστορία του Jude θα ενθαρρύνει άλλους ανθρώπους να δώσουν σε ασυνήθιστα και εγκαταλελειμμένα σκυλιά σπίτια αγάπης που τους αξίζουν.

Μέχρι σήμερα η οικογένεια είναι ενωμένη και ευτυχισμένη, ο σκύλος δεν φαίνεται να έχει προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το πρόσωπό του. Ο Jude είναι ένα ευτυχισμένο σκυλάκι με την οικογένεια της, και αυτό είναι δυνατό χάρη στην παρουσία της Jude.

Η υιοθέτηση ενός σκύλου είναι πολύ σημαντική γιατί σημαίνει τη σωτηρία της ζωής τους.
Δεν είναι δικό τους λάθος, αξίζουν επίσης μια καλή ζωή.

“Όμως όλοι αγαπούν τον Jude – είναι τόσο μοναδικός.”




Πηγή

Διαβάστε επίσης: