Θεσσαλονίκη: Την πυροβόλησαν και μάλλον θα μείνει ανάπηρη- Αν δεν βρεθεί φιλοξενία, θα γίνει δυστυχώς ευθανασία

June 23, 2022

Θεσσαλονίκη: Την πυροβόλησαν και μάλλον θα μείνει ανάπηρη- Αν δεν βρεθεί φιλοξενία, θα γίνει δυστυχώς ευθανασία

Διαφ.

Όπως λέμε συνέχεια δεν έχουν τέλος τα άσχημα περιστατικά με θύματα τα ζώα. Οι κακοποιήσεις συνεχίζονται κανονικά και κανείς δεν συλλαμβάνεται. Κανείς δεν τιμωρείται.
Ένα από τα πιο εξοργιστικά που συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και στις μεγάλες πόλεις είναι οι πυροβολισμοί ζώων με καραμπίνες ή αεροβόλα. Όλοι έχουν από ένα τέτοιο και βγαίνουν έξω πυροβολώντας ό,τι κινείται. Αμέτρητα ζώα φτάνουν στον κτηνίατρο γεμάτα σκάγια. Και πολλά δυστυχώς από αυτά μένουν ανάπηρα. Για ποιο λόγο; Γιατί έτσι γούσταρε κάποιος.
Τι κάνουν λοιπόν οι εθελοντές; Γιατί οι δήμοι ούτε καν ενδιαφέρονται για αυτά. Πηγαίνουν και παίρνουν το πυροβολημένο ζωάκι και ξεκινούν έναν αγώνα να το σώσουν. Χρήματα πολλά, αγωνία, άγχος για το ποια θα είναι η κατάληξή του. Το χειρότερο είναι όταν τα σκάγια είναι σε σημείο που τα ζώα μένουν ανάπηρα. Τι γίνεται τότε; Ποιος θα το υιοθετήσει; Ποιος θα πάρει ένα τέτοιο ζώο που θέλει πολλή φροντίδα και αφοσίωση;
Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή μιας γατούλας που ζούσε σε μια γειτονιά, στη Λαμπράκη, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Τη φρόντιζε μάλιστα μια φιλόζωη κυρία. Μέχρι που κάποιος απάνθρωπος την πυροβόλησε με αεροβόλο. Η γυναίκα που τη βρήκε, η οποία την ήξερε γιατί την είχε στειρώσει, ανέφερε ότι το ζώο σερνόταν μια εβδομάδα στο δρόμο. Χωρίς να νοιάζεται κανείς. Χωρίς να τη λυπηθεί κανείς.
Έτσι την πήρε για να την πάει στο γιατρό. Δεν την προσπέρασε, όπως έκαναν όλοι οι άλλοι που την έβλεπαν. Αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές. Ότι δεν μπορούν να πουν όχι. Και αυτό είναι αυτό που εκμεταλλεύονται πολλοί κρίνοντας πράγματα και καταστάσεις από τον καναπέ τους.
Η γατούλα δυστυχώς δεν είναι καλά. Κάποιο σκάγι καρφώθηκε στη σπονδυλική της στήλη. Για αυτό ήταν παράλυτη και σερνόταν στο δρόμο. Οι ελπίδες δεν είναι με το μέρος της. Θα το γνωρίζουμε αυτές τις μέρες.
Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Η κυρία που τη βρήκε και την πήγε στον κτηνίατρο είναι αδύνατον να την αναλάβει καθώς έχει γατούλες, με πολλά προβλήματα υγείας και τρέχει συνέχεια στους γιατρούς.
Στο κτηνιατρείο δεν μπορεί να μείνει άλλο. Η παραμονή στοιχίζει. Ήδη τα χρήματα που έχει δώσει η συγκεκριμένη εθελόντρια είναι αρκετά.
Η γατούλα χρειάζεται φιλοξενία. Η καθημερινή χρέωση παραμονής είναι αρκετή. Έχει γίνει λοιπόν έκκληση για φιλοξενία. Διαφορετικά το ζώο δεν έχει πού να πάει. Στο δρόμο; Αδύνατον. Δυστυχώς αν δεν βρεθεί κάποιος, η ευθανασία είναι μονόδρομος.
Αν κάποιος θέλει να τη φιλοξενήσει, ας το κάνει. Είναι ένα πλασματάκι που δεν έφταιξε σε τίποτα και κάποιος θέλησε να του στερήσει τη ζωή.
Μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην κυρία https://www.facebook.com/christina.grasa
ή εναλλακτικά σε εμάς εδώ. myrto1@hotmail.com  ή στο μέσεντζερ του fb του site


Πηγή

Διαβάστε επίσης: