Χανιά: Κοκαλιασμένο ζώο, μόνιμα δεμένο με αλυσίδα- Το διέσωσαν εθελοντές που κάνουν έκκληση για βοήθεια

June 24, 2022

Χανιά: Κοκαλιασμένο ζώο, μόνιμα δεμένο με αλυσίδα- Το διέσωσαν εθελοντές που κάνουν έκκληση για βοήθεια

Διαφ.

Τεράστιο αγώνα κάνουν καθημερινά τόσο οι άνθρωποι των φιλοζωικών όσο και οι μεμονωμένοι εθελοντές για να σώσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούν.
Τα περιστατικά είναι αμέτρητα σε όλη τη χώρα. Παντού κακοποιημένα πλάσματα, σε χωριά, νησιά, πόλεις. Ποιο να σώσουν και ποιο να αφήσουν;
Τα αλυσοδεμένα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στη Ελλάδα. Γεμάτη η χώρα αλυσοδεμένα σκυλιά. Μερικά ζουν για πάντα έτσι. Η ζωή τους όλη είναι μια αλυσίδα. Μια αλυσίδα που τα κρατάει μακριά από το παιχνίδι, το τρέξιμο, την αγάπη, τη φροντίδα. Ζώα συχνά που παίζουν το ρόλο του σκιάχτρου σε χωράφια. Βαρελόσκυλα. Τα πάντα. Ό,τι θες μπορείς να δεις. Η φαντασία του ανθρώπου που πρόκειται να κακοποιήσει ένα ζώο καλπάζει.
Για ένα τέτοιο ζωάκι, αλυσοδεμένο, μαθαίνουμε από τους ανθρώπους της Προστασίας των Ζώων, Χανιά Η προστασία των ζώων,Χανιά/Chania animal protection. Η κατά τα άλλα πανέμορφη Κρήτη  είναι γεμάτη αλυσοδεμένα και κακοποιημένα πλάσματα. Μια κατάσταση δίχως τέλος.
Το σκυλάκι που βλέπετε στις φωτογραφίες ήταν αλυσοδεμένο κάπου στο δήμο Καντάνου-Σελίνου. Ένα μάτσο κόκαλα, γεμάτο πληγές, περίμενε καρτερικά το θάνατό του, αφού η αλυσίδα τον κρατούσε καθηλωμένο στο σημείο και ο “κηδεμόνας” του δεν του έδινε καμία σημασία.
Ο σκυλάκος, όπως αναφέρουν οι εθελοντές του φιλοζωικού, εντοπίστηκε τυχαία. Όπως δυστυχώς συμβαίνει τις περισσότερες φορές, καθώς κανείς δεν καταγγέλλει τέτοια περιστατικά. Ενημερώθηκε, χωρίς χάσιμο χρόνου, η αστυνομία που ανταποκρίθηκε αμέσως.
Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή αφαίρεσης. Το σκυλάκι το πήραν οι εθελοντές για φιλοξενία ενώ ο κηδεμόνας του οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Η ψυχούλα αυτή που με το ζόρι στεκόταν στα πόδια της από την ασιτία και τις κακουχίες, μόλις απομακρύνθηκε από το σημείο, βρήκε το κουράγιο να κουνάει ασταμάτητα την ουρίτσα του, ενώ έτρωγε σαν τρελό. Πόσο καιρό άραγε είχε να φάει. Δεν θέλουμε ούτε να το σκεφτούμε.
Οι άνθρωποι που το ανέλαβαν πιστεύουν ότι θα γίνει καλά αν δεν έχουν πάθει ανεπανόρθωτες ζημιές τα ζωτικά του όργανα. Το ευχόμαστε και εμείς αυτό.
Και κάνουν έκκληση για βοήθεια. Ξέρουμε καλά ότι τα περιστατικά είναι αμέτρητα. Κάθε φορά που γίνεται κάτι τους καλούμε να το αναλάβουν; Αν δεν βοηθήσουμε, πώς θα το αναλάβουν;
Όποιος θέλει να βοηθήσει ας το κάνει. Ακόμα και ελάχιστα χρήματα είναι πολύ σημαντικά για αυτούς. Και μην ξεχνάτε: Βοηθάμε τους εθελοντές να σώζουν ζώα.
Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων Η προστασία των ζώων,Χανιά/Chania animal protection
Εθνική Τράπεζα, 495/29605328
IBAN: GR80 0110 4950 0000 4952 9605 328
ΚΩΔ. SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ-BIC: ETHNGRAA
mail paypal: info@animalscare.gr

Δείτε ΕΔΩ το σκυλάκι


Πηγή

Διαβάστε επίσης: