Νάουσα: Σκότωσαν με φόλα την τυφλή σκυλίτσα που είχε περπατήσει 10 χλμ για να επιστρέψει στο σπίτι που την είχαν φροντίσει

July 3, 2022

Νάουσα: Σκότωσαν με φόλα την τυφλή σκυλίτσα που είχε περπατήσει 10 χλμ για να επιστρέψει στο σπίτι που την είχαν φροντίσει

Διαφ.

Ό,τι και να πούμε για την είδηση που μαθαίνουμε από τους εθελοντές των Φίλων Ζώων Νάουσας ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ Νάουσας-Friends of Animals,Naousa,Greece είναι λίγο. Είναι από τις φορές που δεν θέλουμε να πιστέψουμε κάτι. Σκεφτόμαστε ότι δεν έχει συμβεί. Και όμως έχει συμβεί.
Πρόκειται για την τυφλή αδέσποτη σκυλίτσα στη Νάουσα που το είχε σκάσει από το καταφύγιο του Δήμου και είχε διανύσει 10 χιλιόμετρα για να επιστρέψει στο σπίτι του ανθρώπου, του Δημήτρη Σιδηρόπουλου, ο οποίος πρώτος την είχε φροντίσει. Το περιστατικό αυτό ήταν ένα από τα θέματα των ημερών καθώς όλα τα κανάλια είχαν αναφερθεί στην ιστορία αυτή και τη μεγάλη αγάπη αυτού του ζώου στον άνθρωπό του.
Δεν πρόλαβαν όμως τα μπράβο και οι χαρές και το κακό ήρθε. Τη σκυλίτσα δυστυχώς τη σκότωσαν πετάγοντάς της φόλα. Το υπέροχο αυτό πλάσμα, χωρίς μάτια, αλλά με τεράστια ψυχή και αποθέματα αγάπης δεν υπάρχει πια. Το εξόντωσαν με απίστευτα βάρβαρο τρόπο. Έφαγε το δηλητήριο και επέστρεψε σπίτι της να πεθάνει. Μόλις τελείωσαν τα αφιερώματα σε αυτή, κάποιος απάνθρωπος αποφάσισε να τη σκοτώσει.
Ο Δημήτρης Σιδηρόπουλος αναφέρει: “Βγήκε για την καθημερινή της βόλτα και άργησε να επιστρέψει. Αρχίσαμε να την ψάχνουμε, δεν τη βρίσκαμε. Τελικά γύρισε μόνη της στο σπίτι. Σερνόταν, ήρθε στην αυλή και εκεί πλέον παραδόθηκε. Μιλήσαμε με γιατρό, πήραμε φάρμακα, ορούς, αντιβιώσεις, το παλέψαμε. Για αρκετές ώρες μείναμε στο πλευρό της, όμως τελικά δεν τα κατάφερε. Θέλαμε να περάσουμε ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αγάπης, δυστυχώς όμως κάποιοι που αυτοαποκαλούνται άνθρωποι, αλλά δεν είναι, έδειξαν τον πραγματικό τους εαυτό. Ας ελπίσουμε πως είναι το τελευταίο σκυλάκι που πεθαίνει έτσι.”.

Η ιστορία ενός αγγέλου
Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες στο χωριό Χαρίεσσα, όπου μια μέρα ο Δημήτρης Σιδηρόπουλος, πρόεδρος του χωριού, εντόπισε στο κτήμα του να περιφέρεται μόνη της μια μικρή σκυλίτσα, περίπου 2 ετών, η οποία αναζητούσε λίγες στιγμές παιχνιδιού. Αντιλήφθηκε, μάλιστα, άμεσα ότι τα μάτια της ήταν άσπρα και δεν είχε την όρασή της.
Σκεπτόμενος ότι μπορεί να ψάχνει και για τροφή, αποφάσισε να την ταΐσει. “Αφού της έδωσα τροφή, παρέμεινε στο χωράφι με αποτέλεσμα να πάω την επόμενη μέρα και να την ταΐσω ξανά. Μια μέρα, λοιπόν, βρέθηκε έξω από το σπίτι μου, το οποίο απέχει λίγα χιλιόμετρα (500 μέτρα) από το χωράφι, χωρίς να καταλάβω ακριβώς πώς έφτασε. Ενδεχομένως από τη μυρωδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά στο ThessToday.gr.
Την κράτησε προσωρινά και συνέχισε να τη φροντίζει μέχρι να βρεθεί λύση. “Επικοινώνησα με τη συνεργάτιδά μου από τη φιλοζωική της Νάουσας, από την οποία έχουμε στήριξη σε ό,τι αφορά τα αδέσποτα. Κάναμε τα απαραίτητα εμβόλια και έμεινε κοντά μου ένα μήνα περίπου. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας αδέσποτων του Δήμου Νάουσας όπου βρίσκεται έξω από την περιοχή και απέχει 10 χιλιόμετρα από το σπίτι μου”.
Ένας όμως μήνας στο χώρο του κ. Σιδηρόπουλου ήταν αρκετός για να αναπτυχθεί ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ τους. Παραδόξως, μια βροχερή μέρα την εντόπισε έξω από το σπίτι του ταλαιπωρημένη, γεμάτη με λάσπη και αίματα. Κατάφερε, όπως υποστήριξε, με ένα «μαγικό» τρόπο να ανοίξει το συρματόπλεγμα του χώρου φιλοξενίας και να φτάσει μετά από κάποιες ημέρες στο σπίτι του ακολουθώντας το ένστικτό της.
Ο ίδιος θα πει: “Γνώριζα ότι είχε φύγει μόνη της για περίπου μια εβδομάδα. Ρωτούσα καθημερινά τι κάνει και μια μέρα μου είπε η υπεύθυνη ότι έφυγε. Μετά από πέντε ημέρες εμφανίστηκε στο σπίτι μου. Ταλαιπωρήθηκε για να καταφέρει να φτάσει ως εδώ καθώς πρόκειται για μια μακρινή απόσταση. Δεν το κρύβω ότι δάκρυσα όταν την είδα. Αν και τυφλό, κατάφερε να βρεθεί κοντά μου. Είπα χαρακτηριστικά, η μοίρα σου και η μοίρα μου είναι να είμαστε μαζί. Αποφάσισα να την κρατήσω και να γίνει το 16ο μέλος της οικογένειας των σκυλιών μου”.
????ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ 1500 ΕΥΡΩ????
???????? Οι ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ Νάουσας επικήρυξαν το δράστη, το δολοφόνο της Τόκιο, με 1500 ευρώ. Όποιος γνωρίζει κάτι, ας μιλήσει. Θα υπάρχει απόλυτη εχεμύθεια. Δώστε στοιχεία για αυτόν που το έκανε. Μη γίνεστε συνένοχοι.

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: