Ορχομενός: Σκότωσαν 8 γεράκια-Πετρίτες, προστατευόμενο είδος- Κάνουμε έκκληση όποιος γνωρίζει κάτι ας μιλήσει

July 4, 2022

Ορχομενός: Σκότωσαν 8 γεράκια-Πετρίτες, προστατευόμενο είδος- Κάνουμε έκκληση όποιος γνωρίζει κάτι ας μιλήσει

Διαφ.

Για το περιστατικό που ακολουθεί δεν έχουμε λόγια. Είναι από αυτά που για άλλη μια φορά αντιλαμβανόμαστε ότι το νοσηρό μυαλό ορισμένων-δυστυχώς είναι πολλοί- δεν έχει όρια. Όσοι φροντίζουμε τα ζώα και κάνουμε τα πάντα για αυτά το βλέπουμε καθημερινά. Και είναι πραγματικά από τα περιστατικά που δεν θα θέλαμε να γράψουμε. Όμως η κατάσταση στη χώρα μας είναι αυτή και δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια. Πολλοί μας ρωτάνε γιατί τα παρουσιάζουμε. Γιατί η αλήθεια, όσο σκληρή και να είναι, δεν πρέπει να κρύβεται. Πρέπει να βγαίνει στο φως ώστε να ευαισθητοποιηθούν περισσότεροι. Και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βρίσκουμε κάθε φορά αυτούς που βλάπτουν τα ζώα.
Το άθλιο περιστατικό, όπως μας ενημερώνουν οι Φιλόζωοι Εθελοντές Ορχομενού Φιλόζωοι Εθελοντές Ορχομενού, συνέβη στον Ορχομενό. Από τις 31 Δεκεμβρίου, όπως γράφουν, μέχρι τις τις 3 Ιανουαρίου, στην περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας, στον περιφερειακό δρόμο Ορχομενού-Κάστρου, σε απόσταση λίγων μέτρων μεταξύ τους, βρέθηκαν νεκρά 8 γεράκια (πετρίτες). Ένα ακόμα νεκρό γεράκι βρέθηκε στο δρόμο Ορχομενού – Καρυάς.
Οι εθελοντές στις 3 Ιανουαρίου ενημέρωσαν το δασαρχείο Λιβαδειάς, παρέδωσαν στον θηροφύλακα, κύριο Χριστοδούλου, 2 από τα νεκρά γεράκια, τα οποία και έστειλε στην ΑΝΙΜΑ.
Ένα νεκρό γεράκι μετέφεραν οι ίδιοι στον κτηνίατρο για ακτινογραφία και για αφαίρεση των σπλάχνων. Τους ενημέρωσαν ότι αυτό έπρεπε να γίνει από το κτηνιατρικό κέντρο Αθήνας. Επίσης επισκέφτηκαν το αστυνομικό τμήμα Ορχομενού όπου και κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπεύθυνου για τη θανάτωση των γερακιών.
Οι Φιλόζωοι Εθελοντές Ορχομενού κάνουν έκκληση σε όποιον έχει δει κάτι ή γνωρίζει να μιλήσει. Μην περάσει έτσι αυτό. Ο Πετρίτης είναι προστατευόμενο είδος.
Την ίδια έκκληση κάνουμε και εμείς εδώ στο site. Βρείτε τρόπο και μιλήστε. Δεν μπορεί σε μια τόσο κλειστή κοινωνία κάποιος να μη γνωρίζει. Κατανομάστε το δράστη. Θα το ξανακάνει. Μη γίνεστε συνένοχοι.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com


Πηγή

Διαβάστε επίσης: