Δήμος Πάτρας: Η ομάδα περισυλλογής αδέσποτων κατάφερε και έπιασε ένα πολύ τραυματισμένο γατάκι οι άνθρωποι του Δήμου Πάτρας κατάφεραν έπιασαν και έσωσαν ένα πολύ τραυματισμένο γατάκι

July 4, 2022

Δήμος Πάτρας: Η ομάδα περισυλλογής αδέσποτων κατάφερε και έπιασε ένα πολύ τραυματισμένο γατάκι οι άνθρωποι του Δήμου Πάτρας κατάφεραν έπιασαν και έσωσαν ένα πολύ τραυματισμένο γατάκι

Διαφ.

Γνωρίζουμε πολύ καλά όσοι είμαστε εθελοντές και αντιμετωπίζουμε τα αμέτρητα περιστατικά των ζώων καθημερινά στο δρόμο ότι η συμβολή των δήμων στις διασώσεις είναι σχεδόν μηδαμινή. Και ας έχουν αυτοί, σύμφωνα με τη νομοθεσία, την ευθύνη για τη διαχείριση των αδέσποτων. Με το γνωστό φυσικά αποτέλεσμα: Να τραβάνε όλο το ζόρι οι εθελοντές.
Όταν όμως βλέπουμε κάποιον δήμο που προσπαθεί να κάνει πράγματα και να είναι στο πλευρό των εθελοντών, θα πρέπει να τον αναφέρουμε. Γιατί μέχρι τώρα δεν σταματούσαμε να γράφουμε τα κακά των δήμων. Ας γράψουμε λοιπόν και κάτι καλό.
Σύμφωνα λοιπόν με την Alexandra Dimopoulou, σύμβουλο του Δημάρχου Πατρέων στο θέμα των αδέσποτων ζώων και γνωστή για τη φιλοζωική της δράση, χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση του συνεργείου περισυλλογής του δήμου, σώθηκε ένα γατάκι από βέβαια θάνατο.
Για το μικρούλι ειδοποίησαν από το 46ο Δημοτικό σχολείο. Ήταν τόσο τραυματισμένο και φοβισμένο που δεν γινόταν με τίποτα να το πιάσουν. Το εκπαιδευμένο συνεργείο του δήμου πήγε στο σημείο και μετά από συντονισμένη προσπάθεια, κατάφερε και έπιασε το γατάκι.
Η ίδια αναφέρει:” Ειδοποίησαν από το 46ο Δημοτικό σχολείο για το πλασματάκι αυτό. Ήταν τόσο πολύ τραυματισμένο που από πόνο και φόβο δεν πιανόταν. Κρατήσαμε ανάσες κι όλα πήγαν καλά χάρη στην εξαιρετική ομάδα περισυλλογής που όλο και περισσότερο αναπτύσσεται και προοδεύει.
Γιατί; Γιατί αποτελείται από άτομα που σέβονται τα ζώα. Γιατί έχει γνώση και εμπειρία. Γιατί δεν σταματά να αποκτά καινούργια γνώση.
Η γατούλα βρίσκεται στην κτηνίατρο Gelly Nakou πλέον και γίνεται ό,τι καλύτερο.

Κι όταν όλα είχαν τακτοποιηθεί, έγινε το εξής :

Η δασκάλα πήρε τηλέφωνο από το κινητό της μέσα από την τάξη κι όλα τα παιδιά μαζί φώναζαν : “Ευχαριστούμε κε Γιώργοοοοο!!!” Το ίδιο ακριβώς έκαναν και με την αγαπημένη μας γιατρό Γκέλλυ.

Η αγάπη φέρνει αγάπη κι αυτό εδώ σημαίνει Πολιτισμός. Μπράβο στις εκπαιδευτικούς και στα παιδιά. Τους προσκαλούμε όλους στο καταφύγιο! Την άπαιχτη ομάδα περισυλλογής την ευχαριστούμε και την αγαπάμε!”

Δείτε ????  ΕΔΩ τη διάσωση του γατιού


Πηγή

Διαβάστε επίσης: