Ένα τpίποδο σκuλάκι που έχασε το πόδι του λόγω καρκίνου βούτηξε σε παγωμένο ποτάμι να σώσει μωρό βίδρας που πνιγόταν

July 12, 2022

Ένα τρίποδο σκυλάκι που έχασε το πόδι του λόγω καρκίνου βούτηξε σε παγωμένο ποτάμι να σώσει μωρό βίδρας που πνιγόταν

Διαφ.

Ένα τρίποδο σκυλάκι που παλεύει με τον καρκίνο και για το λόγο αυτό έχει ακρωτηριαστεί το ένα του ποδαράκι πήδηξε πριν από λίγο καιρό σε ένα ποτάμι για να σώσει ένα μωρό βίδρας στη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο σκύλος παρατήρησε το μωρό να πνίγεται και να κάνει προσπάθειες να σωθεί και πήδηξε στο κρύο ποτάμι St. Croix River, το οποίο είναι παραπόταμος του Μισισιπή. Ο Γκας, όπως ονομάζεται το σκυλάκι, ράτσας goldendoodle, κολύμπησε αρκετά μέτρα, με όλες τις δυνάμεις του, για να σώσει τη μικρή βίδρα.

Στη συνέχεια κολύμπησε μαζί με τη βίδρα στο στόμα του μέχρι έξω που καθόταν η κηδεμόνας του και την άφησε μπροστά της σαν να της έλεγε ότι η συνέχεια της διάσωσης είναι δική της.

Η βίδρα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Αποκατάστασης Άγριας Ζωής της Μινεσότα. Οι άνθρωποι εκεί την περιέθαλψαν και δημοσίευσαν ένα βίντεο με το μωρό να θηλάζει χρησιμοποιώντας μια σύριγγα ενώ ήταν τυλιγμένο σε μια κουβέρτα. Και φυσικά έγραψαν τα καλύτερα για τον διασώστη σκυλάκο.

«Η βίδρα είναι πολύ μικρή για να βρίσκεται στο νερό. Θα πρέπει να είναι ακόμα στη φωλιά με τη μαμά της. Μην έχοντας ιδέα πού είναι η φωλιά της ή πόσο μακριά ταξίδεψε ο μικρός, το μόνο που μπορούσε να γίνει είναι να εισαχθεί για αποκατάσταση», ανέφεραν.

Ο Γκας δίνει μάχη με τον καρκίνο, και, όπως γράψαμε πιο πάνω, το ένα του πόδι, το πίσω δεξί, χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί μετά τον εντοπισμό όγκων.

«Σκεφτήκαμε ότι αυτό θα είναι τόσο λυπηρό και ότι δεν θα μπορούσε να τρέξει ξανά όπως παλιά, αλλά αυτό δεν τον έχει δυσκολέψει καθόλου», αναφέρει η κηδεμόνας του.

Το μωρό βίδρα ήταν καλυμμένο με άμμο. Οι υπεύθυνοι του κέντρου αποκατάστασης ανησυχούσαν καθώς έκανε πολύ κρύο και υποψιάζονταν ότι πάλευε με πνευμονία. «Παρά το ταξίδι που μπορεί να έκανε μέσα στο ποτάμι, έχει μόνο μερικές γρατζουνιές. Μπήκε σε εντατική φροντίδα καθώς έπρεπε να παρακολουθούμε τη θερμοκρασία του και μετά για σημάδια πνευμονίας», έγραφε μια ανάρτηση στο Instagram του Κέντρου Αποκατάστασης Άγριας Ζωής. Ανησυχούσαν για τις πρώτες 36 ώρες, αλλά ενημέρωσαν ότι το μωρό βίδρα έγινε τελικά καλά.

«Συγχαρητήρια στον Γκας και τους υπέροχους κηδεμόνες του», είπε η ομάδα άγριας ζωής. Το συγκεκριμένο Κέντρο Αποκατάστασης Άγριας Ζωής της Μινεσότα είναι το πιο πολυσύχναστο νοσοκομείο άγριας ζωής στον κόσμο και ένα από τα παλαιότερα της χώρας, παρέχοντας επείγουσα ιατρική περίθαλψη σε 19.000 τουλάχιστον άγρια ​​ζώα μόνο το 2022. Το μωρό βίδρα στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε άλλο κέντρο αποκατάστασης για περισσότερη φροντίδα.

Ο κόσμος φυσικά επαίνεσε τον Γκας και το προσωπικό του νοσοκομείου για τη διάσωση του μωρού. «Τι ήρωας!!! Ήξερε τι συνέβαινε. Κράτησε απαλά το μωρό στο στόμα του. Έριξε τη βίδρα στα πόδια των κηδεμόνων του. Ένας τόσο λαμπρός, συμπονετικός ήρωας», έγραψε μια χρήστρια, η Μέριλιν. «Τι όμορφη ιστορία διάσωσης έχει αυτή η μικρή βίδρα! Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Γκας και τους καλούς ανθρώπους του αλλά και σε όλους εσάς στο WRC… Ένα τόσο τυχερό και πολύτιμο μωρό», έγραψε ο Elliott.

Ο τριποδάκος Γκας έχει ακόμη τρεις συνεδρίες χημειοθεραπείας και ελπίζουν όλοι ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Σύμφωνα με τον Αρκτούρο η βίδρα που υπάρχει και στην Ευρώπη είναι ένα μικρόσωμο ζώο που ζει στις όχθες των ποταμών και των λιμνών και μόνο όπου τα νερά είναι πολύ καθαρά. Θεωρείται από τα σπανιότερα και πιο απειλούμενα θηλαστικά της ηπείρου. Αποτελεί σημαντικό δείκτη υγείας των ορεινών υδάτων και γι’ αυτό προστατεύεται αυστηρά σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Τρέφεται με ψάρια σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%, αμφίβια, ερπετά (νερόφιδα), ασπόνδυλα (κυρίως καβούρια), πουλιά και μικρά θηλαστικά. Στην Ελλάδα θεωρείται ότι υπάρχει ένας από τους πυκνότερους και με μεγάλη εξάπλωση πληθυσμούς. Στην κεντρική Ελλάδα εμφανίζεται μία μικρή διάσπαση των πληθυσμών, ενώ μερικοί απομονωμένοι πληθυσμοί βρίσκονται στην Κέρκυρα και στην Εύβοια.

Κίνδυνοι:

  • Η ρύπανση των ποταμών και των λιμνών.
  • Η αποξήρανση των υγροτόπων και τα υδροηλεκτρικά φράγματα.
  • Η καταστροφή της παρόχθιας βλάστησης σε λίμνες και ποτάμια κι η κατάκλιση των βιοτόπων από τεχνητούς ταμιευτήρες στα ποτάμια.
  • Όλα τα παραπάνω απορρέουν από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Γνωρίζατε ότι:

  • Χρειάζεται το γλυκό νερό για να καθαρίζει τη γούνα της.
  • Πολλές φορές παίζει γλιστρώντας στη λάσπη των όχθων ή στο χιόνι.
  • Το αρσενικό ασχολείται ελάχιστα με τη φροντίδα των νεογνών.
  • Η φωλιά της βρίσκεται σε στοά πάνω από τη στάθμη του νερού και έχει δύο εξόδους, μία προς το έδαφος και μία προς το νερό.
  • Kυνηγάει συνήθως το βράδυ, ενώ περνά την ημέρα της σε λαγούμι με υποβρύχια είσοδο.
  • Η γούνα της προσφέρει, λόγω της δομής των τριχών, μια ιδιαίτερα αποτελεσματική μόνωση από το κρύο και την υγρασία.
  • Καθημερινά ξοδεύει το 10% του χρόνου της για τη φροντίδα της γούνας της.
  • Βλέπει, ακούει και μυρίζει πολύ καλά, έξω και μέσα από το νερό!

CBS

FOX 9 Minneapolis-St. Paul

CBS MINNESOTA


Πηγή

Διαβάστε επίσης: