Το Γατάκι Γίνεται «Οδηγός» Για τον Τuφλό Σκύλο Και Τον Ειδοποιεί Με Τα Νιαουpίσματα του. Ένα Άφθαρτο Δίδυμο

August 12, 2022

Το Γατάκι Γίνεται «Οδηγός» Για τον Τυφλό Σκύλο Και Τον Ειδοποιεί Με Τα Νιαουρίσματα του. Ένα Άφθαρτο Δίδυμο

Διαφ.



Η Ρόμπιν Βάγκνερ εντυπωσιάστηκε όταν συνειδητοποίησε ότι ο Σάτιν, το αιλουροειδές της, χρησιμοποιούσε τη φωνή της για να εμποδίσει τον Μπλέιζ, τον τυφλό σκύλο του σπιτιού, να σκοντάψει ή να πατήσει κάτι που δεν έπρεπε. Επικοινωνούν τέλεια.




Υπάρχουν φορές που μια οικογένεια έχει περισσότερα από ένα κατοικίδια , συνήθως δεν έχουν καλή σχέση μεταξύ τους, παρόλο που οι κηδεμόνες τους θα ήθελαν να έχουν. Στην περίπτωση της Robin Wagner, ήταν κάτι παραπάνω από τυχερή και όχι επειδή ο σκύλος της και η γάτα της αγάπησαν ο ένας τον άλλον, αλλά επειδή το αιλουροειδές βοηθά τον φίλο του με προβλήματα όρασης , δείχνοντας τη στοργή του.

Η Ρόμπιν Βάγκνερ είναι 28 ετών και εδώ και καιρό μοιράζεται τη ζωή της με το αγόρι της και το γλυκό τους γατάκι, Σατέν. Όμως, το 2020, αποφάσισε ότι ήθελε να διευρύνει την οικογένειά της, υιοθετώντας τον Blaze, ένα κουτάβι γερμανικού ποιμενικού που περίμενε ένα παντοτινό σπίτι σε ένα καταφύγιο στην περιοχή.

Πηγαίνοντάς τον στον κτηνίατρο για τον έλεγχο μετά την υιοθεσία, ο κτηνίατρος ενημέρωσε την Robin ότι ο σκύλος ήταν τυφλός στο ένα μάτι . Παρά το γεγονός ότι αυτό δεν συνεπαγόταν ένα σημαντικό πρόβλημα για το κορίτσι στην αρχή, συνειδητοποίησε ότι με τον καιρό θα επηρέαζε τη δυναμική της οικογένειας.

Αποδεικνύεται ότι λόγω γενετικής βλάβης, το 2021, όταν ο Blaze ζούσε με τους Wagners για ένα χρόνο, έχασε την όραση του άλλου του ματιού, τυφλώνοντας τον εντελώς. Αυτό πυροδότησε μια κρίση άγχους στο ζώο, που ακύρωσε σχεδόν εντελώς την επιθυμία του να κοινωνικοποιηθεί.



Ο Σατέν το αιλουροειδές, ήταν ένα από αυτά που υπέφεραν περισσότερο στην αρχή. Εξαιτίας του τεράστιου μεγέθους του σκύλου και της μικρότητας του γατιού, άθελά του άρχισε να το πατάει κάθε φορά που βρισκόταν γύρω από το σπίτι.

«Η Σατέν απολαμβάνει να τρίβεται στα μακριά της πόδια, όπως μια γάτα σε ένα τραπέζι ή καρέκλα. Ωστόσο, μόλις η Blaze έχασε εντελώς την όρασή της, την πάτησε πολύ. Τόσο η γάτα όσο και ο σκύλος θέλουν να κάνουν παρέα στο κρεβάτι μας μαζί μας. Όταν η Μπλέιζ πήδηξε, ο Σάτιν έτρεξε έξω από το δωμάτιο πριν την πατήσει».

Αλλά η αμυντική στάση του Σατέν άλλαξε με την πάροδο του χρόνου. Ο Ρόμπιν παρατήρησε ότι το αιλουροειδές νιαούριζε με διαφορετικές εντάσεις προς το σκυλί για να καταλάβει ότι ήταν κοντά. Ο ιδιοκτήτης κατάλαβε ότι η γάτα καθοδηγούσε τον Μπλέιζ με τη φωνή του και την ένταση του νιαουρίσματος του, ώστε να μην τον πατήσει και να περπατήσει ελεύθερα.

Σήμερα, ο Satin και ο Blaze έδειξαν ότι η γάτα και ο σκύλος δεν τα πάνε άσχημα όπως λέει ο μύθος, αλλά μάλλον κάνουν ένα καλό ζευγάρι. Ο σκύλος υποστηρίζει καλύτερα την τύφλωση του, αφού είναι το αιλουροειδές που τον βοηθάει ως οδηγός με τη φωνή του, εμποδίζοντας τον πιστό του φίλο να σκοντάψει, να τον πατήσει ή να πέσει.




Πηγή

Διαβάστε επίσης: