Κακοποιημένος σκύλος Πεταμένος στην άκpη τοu δpόμου να πεθάνει διασώζεται και ευχόμαστε να τα καταφέρει

September 20, 2022

Κακοποιημένος σκύλος Πεταμένος στην άκpη τοu δρόμου να πεθάνει διασώζεται και ευχόμαστε να τα καταφέρει

Διαφ.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων. Είναι άπειρες οι γνωστές αλλά και οι άγνωστες ιστορίες κακοποιημένων σκυλιών και όχι μόνο. Παρά το γεγονός πως τιμωρείται βάσει νόμου, δε φαίνεται να πτοούνται όσοι θέλουν πραγματικά να κάνουν κακό.

Νέα κακοποίηση ζώου – Ποια είναι η κατάστασή του

Τέτοια είναι και η περίπτωση του Harris, που κάνει το γύρο του διαδικτύου και συγκλονίζει. Ο Harris βρέθηκε εγκαταλειμμένος στην άκρη ενός δρόμου. Ήταν πολύ αδύνατος και τυλιγμένος σε μια κουβέρτα. Είχε αρκετές πληγές που υποδηλώνουν κακοποίηση, όλες μολύνθηκαν από την κάλυψη ούρων και περιττωμάτων.

Ο Harris μεταφέρθηκε στο Stray Rescue of St. Louis, όπου έλαβε άμεση ιατρική βοήθεια. Ο κακοποιημένος σκυλάκος φαίνεται πως αρνήθηκε να αγγίξει οποιοδήποτε φαγητό και κοίταζε τους πάντες αδιάφορα. Του χορηγήθηκαν αντιβιοτικά και αναλγητικά και τον τάιζαν από σωλήνα.

Πολλοί εθελοντές ήθελαν να δωρίσουν χρήματα, κουβέρτες και μαξιλάρια, ενώ μερικοί έγραψαν ακόμη και εγκάρδιες επιστολές «Γίνε καλά σύντομα». Η έκρηξη αγάπης για τον Harris λειτούργησε. Σιγά σιγά πήρε δύναμη και τελικά μπόρεσε να φάει μόνος του.  Αν και βρίσκεται ακόμα σε ανάρρωση για τους επόμενους μήνες, θα είναι έτοιμος για υιοθεσία αργότερα.

Φυλάκιση έως 10 έτη – Πρόστιμα έως 50 χιλιάδες

Οι απειλούμενες ποινές για τις παραβάσεις αυτές, είναι κάθειρξη έως 10 έτη και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ, ενώ παράλληλα, προβλέπεται και διοικητική κύρωση, δηλαδή πρόστιμο από 30.000 έως 50.000 ευρώ ανά ζώο και περιστατικό. Δεν είναι λίγες οι θλιβερές περιπτώσεις που γάτες και σκύλοι έχουν βασανιστεί μέχρι θανάτου. Το νέο σχέδιο νόμου αποσαφηνίζει τον ορισμό της κακοποίησης του ζώου, αναφέροντας αναλυτικά χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Το άρθρο 16 προβλέπει ότι ο φόνος και ο βασανισμός των ζώων, με την εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης, ιδίως με: δηλητηρίαση, στραγγαλισμό, απαγχονισμό, πνιγμό, πρόκληση εγκαύματος, θερμοπληξία, ηλεκτροπληξία, κρυοπαγήματα, σύνθλιψη, ακρωτηριασμό, μάχες μεταξύ ζώων και κτηνοβασία, αποτελούν σοβαρές παραβάσεις κακουργηματικού χαρακτήρα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: