Σκύλος χωρίς τα μπροστινά του πόδια βρίσκει τη νέα του οικογένεια και ζει την απόλυτη ευτυχία

November 17, 2022

Σκύλος χωρίς τα μπροστινά του πόδια βρίσκει τη νέα του οικογένεια και ζει την απόλυτη ευτυχία

Διαφ.

Η γλυκιά ιστορία ενός μικρού σκυλιού που γεννήθηκε χωρίς τα δύο μπροστινά πόδια στο Κονέκτικατ, μοιράζει αγκαλιές, φιλιά και θετική ενέργεια σε όλους.

Ο Τζόι είναι ένα ζωάκι με απίστευτη ενέργεια και αγάπη για ζωή. Και αν σκεφτεί κανείς ότι ο μόλις ενός έτους σκυλάκος γεννήθηκε με δύο μόνο πόδια, αυτό όλο μοιάζει υπέροχο. Πριν από λίγο καιρό ο Τζόι, μετά από ένα χρόνο παραμονή σε καταφύγιο, πήγε σε δικό του σπίτι όπου είναι ευτυχισμένος.

Η ιστορία του μικρού Τζόι

Ο σκύλος γεννήθηκε χωρίς τα μπροστινά του πόδια σε μια οικογένεια στο Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα αδέρφια του βρήκαν σπίτια, αλλά οι κηδεμόνες του δεν ήξεραν τι να κάνουν με τον αυτόν λόγω των ειδικών αναγκών του και αναζήτησαν βοήθεια σε καταφύγια κα φιλοζωικές.

Έτσι βρέθηκαν στο καταφύγιο ηλικιωμένων ζώων Vintage Pet Rescue Vintage Pet Rescue, στην πολιτεία Rhode Island, το οποίο, αν και δέχεται μόνο μεγάλα σε ηλικία ζώα, κατ’ εξαίρεση δέχτηκε να τον πάρει. Η διευθύντρια του καταφυγίου Kristen Peralta εξηγεί στο περιοδικό People: «Δεχόμαστε σκυλιά άνω των 14 ετών ή ζώα που έχουν λιγότερο από 6 μήνες ζωή. Ασχολούμαστε όμως και με ανάπηρα ζώα που θέλουν αναπηρικό καροτσάκι ή δεν έχουν πόδια όπως ο Τζόι.»

Δηλώσεις της διευθύντριας του καταφύγιου

Η Peralta λέει ότι ο Τζόι ήταν ένα πολύ χαρούμενο σκυλάκι που κουνούσε μονίμως την ουρά του. «Τα άλλα σκυλιά του καταφυγίου, τα μεγάλα σε ηλικία, τον αγαπούσαν πολύ και τον ήθελαν. Πιστεύουμε ότι τους έδωσε ζωή από όταν ήρθε. Και το ότι του λείπουν τα δύο πόδια αυτό δεν σημαίνει ότι επηρεάζεται η καθημερινή του ζωή. Μπορεί να ανέβει σκάλες, να ανέβει στον καναπέ, να στέκεται στα πίσω του πόδια και φυσικά να παίζει με τα άλλα σκυλιά. Κάνει ό,τι κάνουν όλα τα σκυλιά.

Έχει και καροτσάκι. Τείνουμε να λυπόμαστε τα ζώα που έχουν αναπηρία, αλλά είναι σημαντικό να μην προβάλλουμε τα συναισθήματά μας στο ζώο. Ο Τζόι δεν ξέρει ότι είναι διαφορετικός – αυτή η κατάσταση είναι το μόνο που έχει γνωρίσει ποτέ. Επομένως, του συμπεριφερόμαστε όπως ένας κανονικός σκύλος. Έζησε ένα χρόνο εδώ. Ήταν υπέροχο να τον βλέπεις να μεγαλώνει », θα πει η Peralta.

Ο Τζόι ζει πλέον στο σπίτι του και χαίρεται την κάθε μέρα όπως και τα άλλα σκυλάκια του σπιτιού, τα οποία είναι και εδώ μεγαλύτερα από αυτόν όπως ήταν και στο καταφύγιο. Και σε αυτά έχει δώσει χαρά και όρεξη για ζωή και παιχνίδι, κάτι που είναι πολύ συγκινητικό.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: