Μεσσηνία: Ήταν πολύ άσχημα και έγινε ευθανασία στο μικρό τσακάλι, τη Νάγια, που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

November 17, 2022

Μεσσηνία: Ήταν πολύ άσχημα και έγινε ευθανασία στο μικρό τσακάλι, τη Νάγια, που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Διαφ.

Άσχημα είναι τα νέα, όπως αναφέρει το Κέντρο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής για το μικρό χρυσό τσακάλι, τη Νάγια, που τραυματίστηκε πριν από μερικές μέρες σε αγροτικό δρόμο κάπου έξω από τη Χώρα Μεσσηνίας. Το ζώο ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και του έγινε ευθανασία.

Η Νάγια, ηλικίας περίπου 6-7 μηνών, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο σε έναν αγροτικό δρόμο αρκετά στενό, γεμάτο στροφές. Διαπιστώθηκε εσωτερική αιμορραγία, κακώσεις στο κεφάλι και τη σπονδυλική στήλη και παρουσίαζε διάσειση. Επίσης ήταν και σοβαρά αφυδατωμένη και είχε παράλυση στα πίσω άκρα.

Έγιναν άμεσα προσπάθειες σταθεροποίησης της κατάστασής του αλλά τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για το άτυχο ζώο, το οποίο από τη στιγμή που αισθάνθηκε ότι βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον έπεσε σε κομματώδη κατάσταση από την οποία δεν συνήλθε ποτέ.

Όμως δεν ήταν μόνο αυτά. Όπως αναφέρουν οι εθελοντές, η Νάγια είχε προσβληθεί από προνύμφες μύγας, οι οποίες είχαν εγκατασταθεί στο τελευταίο τμήμα του παχέος εντέρου και τον πρωκτό και κυριολεκτικά έτρωγαν την έτρωγαν από μέσα. Και παρότι έλαβε άμεσα ειδική αγωγή για τις προνύμφες, το φορτίο των παρασίτων παρέμεινε πολύ μεγάλο.

Το ζώο πρέπει να ήταν σε αυτήν την κατάσταση περισσότερο από 48 ώρες.

Οι άνθρωποι του Κέντρου Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής αναφέρουν:

«Δεδομένων και των υπόλοιπων προβλημάτων που αντιμετώπιζε, κρίναμε πως το πιο δίκαιο και σωστό για αυτή ώστε να μην υποφέρει, θα ήταν να την «κοιμήσουμε». Έτσι προχωρήσαμε στην ευθανασία της την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να βρισκόταν ήδη επάνω στο οδόστρωμα και να ακινητοποιήθηκε όταν την τύφλωσαν οι προβολείς του οχήματος. Ο οδηγός είτε επίτηδες είτε διότι πίστευε ότι το ζώο θα απομακρυνθεί (επικρατεί ευρέως η αντίληψη ότι τα ζώα που βρίσκονται στο οδόστρωμα θα απομακρυνθούν έστω και την τελευταία στιγμή, πράγμα που ασφαλώς δεν ισχύει) δεν φρέναρε με αποτέλεσμα να της προκαλέσει τον πολύ σοβαρό τραυματισμό της.»

τσακάλιτσακάλιτσακάλιΔείτε εδώ???? το βίντεο της αρχικής διάσωσης


Πηγή

Διαβάστε επίσης: