Νέα έρευνα μίλησε: Οι σκύλοι έχουν έκτη αίσθηση που τους επιτρέπει να διαβάζουν και να αναλύουν την αύρα των ανθρώπων

November 18, 2022

Νέα έρευνα μίλησε: Οι σκύλοι έχουν έκτη αίσθηση που τους επιτρέπει να διαβάζουν και να αναλύουν την αύρα των ανθρώπων

Διαφ.

Είναι γνωστό ότι οι σκύλοι έχουν την ικανότητα να διαισθάνονται και να αντιλαμβάνονται πράγματα που ο άνθρωπος αδυνατεί να δει ή να νιώσει.

Οι σκύλοι μπορούν να δουν την αύρα μας

Αν νιώθετε ότι ο σκύλος σας σας κοιτάζει περισσότερο από ό,τι συνήθως, μπορεί να μην είναι τυχαίο. Το πιο πιθανό είναι να σε αναλύει και να βλέπει την εσωτερική σου αύρα.

Δεν είναι μυστικό για κανέναν ότι οι σκύλοι έχουν πολύ ανεπτυγμένη πολυαισθητηριακή ικανότητα σε σύγκριση με τους ανθρώπους . Όχι για τίποτα έχουν συνδυαστεί σε διαφορετικές πτυχές της καθημερινότητάς μας.

Είτε ως σκύλοι συντροφιάς , είτε ως αστυνομικοί, κυνηγοί ή φύλακες αγέλης, οι διαφορετικές ιδιότητες αυτών των πλασμάτων αναρωτιούνται οι επιστήμονες αν έχουν ικανότητες που δεν γνωρίζουμε ακόμη.

Έχετε νιώσει ποτέ ότι το σκυλάκι σας κοιτάζει επίμονα κάποιον ή αλλάζει τη συμπεριφορά του ανάλογα με το μέρος και με ποιον αλληλεπιδρά; Ίσως υπάρχει μια βαθύτερη εξήγηση πίσω από αυτή τη συμπεριφορά.

A yellow Labrador Retriever dog smiles as it lays on a wooden bench outdoors on a sunny day.

Η εξαιρετική κατανόηση των σκύλων

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι σκύλοι είναι πράγματι σε θέση να ανιχνεύουν ή να βλέπουν θετικά και αρνητικά πράγματα στους ανθρώπους γύρω τους. Είναι όμως αυτό επειδή έχουν μια έκτη αίσθηση ικανή να δουν κάτι άυλο όπως η αύρα;

«Το πιο ενδιαφέρον μέρος της επιστήμης της συμπεριφοράς και της κατανόησης των σκύλων είναι ότι απλά δεν γνωρίζουμε πολλά », λέει ο Russell Hartstein, σύμβουλος και εκπαιδευτής συμπεριφοράς σκύλων στο Λος Άντζελες, σε μια συνέντευξη στο American Kennel Club.

Ωστόσο, η Δρ. Mary Burch, Διευθύντρια του προγράμματος Family Dog του American Kennel Club, σχολιάζει ότι αν και η διόραση μπορεί να είναι ένα θέμα πέρα ​​από το πεδίο της επιστημονικής μελέτης, πολλά είναι κατανοητά και γνωστά για τις βασικές αισθήσεις της διόρασης. Ένα σκυλάκι, ως εναλλακτική λύση τρόπο να εξηγήσει αυτές τις παραλλαγές στη συμπεριφορά του.

Η διαίσθηση των σκύλων γεννά ερωτήματα στην επιστήμη

Ο ανθρώπινος λόγος και η επιστημονική του μέθοδος θα μπορούσαν να αρνηθούν την ύπαρξη μιας άυλης αύρας ως μέρος της πραγματικότητάς μας. Όμως, τα σκυλιά έχουν μια αισθητηριακή ικανότητα ανώτερη από αυτή των ανθρώπων, γεγονός που ανοίγει το ερώτημα σχετικά με τα πράγματα που αντιλαμβάνονται σε εμάς και τα οποία μπορεί να μην γνωρίζουμε.

Μπορούμε να το εκτιμήσουμε αυτό στο οπτικό πεδίο των κατοικίδιων μας. Το εύρος είναι πολύ μεγαλύτερο σε σύγκριση με αυτό των ανθρώπων και είναι σε θέση να ανιχνεύουν μικρές κινήσεις σε μικρότερα χρονικά διαστήματα από το μυαλό μας . Ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύουν και συνδέουν κάθε ερέθισμα που προέρχεται από αυτές τις υπεραισθήσεις τους βοηθά να αποφασίσουν πώς να αντιδράσουν σε μια συγκεκριμένη κατάσταση.

Αυτό είναι αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε « ενέργεια » και μπορούμε να γνωρίζουμε ότι ένας σκύλος την αντιλαμβάνεται μέσω:

1 – Άμεση αντίδραση ή αλλαγή διάθεσης σε μια ξαφνική αλλαγή.
2 – Δείχνει μια νευρική ή φοβισμένη στάση αυθόρμητα.
3 – Η διάθεσή τους πέφτει και επιδιώκουν να απομονωθούν ή να κρυφτούν.
4 – Μπορεί να έχουν εκρήξεις ευτυχίας ή να περάσουν σε μια κατάσταση απροσδόκητης εγρήγορσης.

Έχετε παρατηρήσει κάποια από αυτές τις συμπεριφορές; Ίσως ο σκύλος σας να είναι πιο ευαίσθητος από όσο νομίζετε και σας γνωρίζει με τρόπο που οι άλλοι δεν θα το κάνουν ποτέ.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: