Σέρρες: Σάπιζε γεμάτο πληγές το αδεσποτάκι που δέχτηκε επίθεση από ιδιόκτητο Dogo Argentino

November 18, 2022

Σέρρες: Σάπιζε γεμάτο πληγές το αδεσποτάκι που δέχτηκε επίθεση από ιδιόκτητο Dogo Argentino

Διαφ.

Καταδαγκωμένος και μολυσμένος πια από τόσα τραύματα που του έκανε ένα ιδιόκτητο Dogo Argentino, μεταφέρθηκε ο σκυλάκος που βλέπετε στις πιο κάτω φωτογραφίες στο κέντρο διάσωσης της οργάνωσης ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ στις Σέρρες.

Όπως αναφέρει ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ ο σκυλάκος ζούσε παρατημένος το τελευταίο διάστημα στο χωριό Τριανταφυλλιά Σερρών, όπως ανέφεραν οι άνθρωποι που τον νοιάστηκαν και τον κουβάλησαν για να μην πεθάνει μόνος του και αβοήθητος από τη σήψη!

Δυστυχώς οι εξετάσεις αίματος δείχνουν ότι είναι θετικός και στη διροφιλαρίωση!

Η ιστορία του θλιβερή. Ο ένας τον παρατάει γιατί πια του είναι άχρηστος εφόσον αρρώστησε αντί να τον νοιαστεί και να τον γιατρέψει….στη συνέχεια ο επόμενος τον χτυπάει ή τον πατάει με το αυτοκίνητό του και τον αφήνει στη μοίρα του προφανώς-  η εξέταση  έδειξε ένα παλιό σοβαρό κάταγμα στο μπροστινό αριστερό πόδι- …και τέλος ο τρίτος  στο ίδιο χωριό αφήνει το δικό του σκυλί που εκπαίδευσε σαν δολοφόνο να γυρνάει έξω χωρίς λουρί και συνοδό και επιτίθεται σε ό,τι βρει μπροστά του.

Όλοι ξέρουν φυσικά αλλά δεν μιλάνε. Συνένοχοι σε ένα έγκλημα εις βάρος ενός ζώου που κάποιος αποφάσισε να το κάνει αδέσποτο και να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή.  Και αυτός φυσικά που άφησε το σκύλο του να τον κατακρεουργήσει, άφαντος. Εκπαιδεύεις ένα ζώο να γίνει επιθετικό και το βγάζεις έξω για τα δικά σου απωθημένα. Και μόνο.

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών αναφέρει:

«Και ίσως αυτή τη στιγμή να ήταν πλέον αργά για να σωθεί αν δεν υπήρχαν αυτοί οι 3 άνθρωποι να το νοιαστούνε και να μας το φέρουν!!

Τον μικρό τον ονομάσαμε Όσκαρ ίσως γιατί μας θύμισε ένα ευγενικό και γενναίο μαχητή της ζωής ….και ελπίζουμε παρά τα τραύματα, το σπασμένο πόδι και τη διροφιλαρίωση να τα καταφέρει!!

Πονάμε ήδη και νοιαζόμαστε για αυτόν….και για κάθε αδέσποτο που αφήνεται στην τύχη του ως ένα ζώο κατώτερου θεού από τα δικά μας τυχερά ζωάκια που έχουμε σπίτια μας !!

Ας αλλάξουμε αυτή την άδικη μοίρα τους …ας τα δούμε με άλλο μάτι..ας τα νοιαστούμε ουσιαστικά…και ίσως τότε σταματήσουμε να επιτρέπουμε να συμβαίνουν όλα αυτά εις βάρος τους και εμείς απλά να τα επιτρέπουμε σιωπώντας!

Όποιος θέλει να βοηθήσει τον Όσκαρ υπάρχει λογαριασμός ανοιχτός για αυτόν στο κτηνιατρείο Σ. Φρέσσα όπου θα γίνουν αύριο οι ακτίνες του και τα περαιτέρω για τη θεραπευτική αγωγή του .

Όποιος θέλει να το υιοθετήσει, όταν γίνει καλά θα μας δώσει μεγάλη χαρά. Είναι ένα υπέροχο πλάσμα και του αξίζουν τα καλύτερα!

Παρακαλούμε, κοινοποιήστε για τον Όσκαρ.» Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ


Πηγή

Διαβάστε επίσης: