Μαθήματα ανθρωπιάς: Εθελοντές φτιάχνουν γατοχωριό με πανέμορφα σπιτάκια για τα αδέσποτα

November 21, 2022

Μαθήματα ανθρωπιάς: Εθελοντές φτιάχνουν γατοχωριό με πανέμορφα σπιτάκια για τα αδέσποτα

Διαφ.

Γατοχωριό: Οι εθελοντές σε ένα μικρό χωριουδάκι στις Φιλιππίνες, έδειξαν την αγάπη τους για τα ζώα και την ανθρωπιά τους για τα αδεσποτάκια, κατασκευάζοντας ένα γατοχωριό για τις γατούλες του χωριού που ζουν μόνες τους στο δρόμο.

Γατοχωριό: Εθελοντές φτιάχνουν σπιτάκια για τις αδέσποτες γάτες

Σε ένα μικρό οικόπεδο με πολλή όμως αγάπη οι εθελοντές με το όνομα «οι γάτες του Lexington» «Cats of Lexington» Lexington Garden Village έφτιαξαν ένα πανέμορφο χωριό στην περιοχή τους το Lexington Garden Village στην πόλη Pasig στις Φιλιππίνες.

Τό χωριό αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο ανθρώπινο χωριό αλλά ένα χωριό όπου κατοικούν γάτες. Αδέσποτες γατούλες που βρίσκουν κατάλυμα και προστασία όταν επικρατούν δυσκολες καιρικές συνθήκες. Πρόκειται λοιπόν για ένα υπέροχο γατοχωριό, με τα πιο όμορφα χρωματιστά γατόσπιτα που έχουμε δει ποτέ.

Οι εθελοντές της ομάδας εμπνεύστηκαν τα 11 αυτά σπιτάκια από τα διάσημα σπίτια των γάτων που υπάρχουν στην Τουρκία. Στο γατοχωριό οι γατούλες μπορούν να κάνουν χαλαρούς περιπάτους, να ακονίζουν τα νύχια τους στα ειδικά σημεία που υπάρχουν για το λόγο αυτό και να ουρούν ή να αφοδεύουν στην άμμο που μπήκε για το σκοπό αυτό. Και να βρίσκουν φαγητό φυσικά.

Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται το “The Sleepy Kitty Bed and Breakfast” ή αλλιώς ο κεντρικός σταθμός τροφοδοσίας. Στα σπιτάκι έχουν επίσης μπει φωτάκια και το χωριό έχει διακοσμηθεί με τοτέμ γάτας και άλλα διακοσμητικά.

Γατοχωριό: Ο χώρος φιλοξενίας για τα αδεσποτάκια

«Το χωριό λειτουργεί περισσότερο ως «ξενοδοχείο» για αδέσποτες γάτες παρά ως μόνιμη κατοικία. Εδώ οι γατούλες μπορούν να έρθουν, να φάνε με ασφάλεια και να κάνουν την ανάγκη τους. Και να μπουν για προστασία μέσα στα σπιτάκια. Και έπειτα να φύγουν και να επιστρέψουν στο μέρος τους. Δεν θέλαμε να γίνει μια περιοχή όπου οι άνθρωποι θα «πετάξουν» τις γάτες τους. Προς το παρόν οι κανονικοί κάτοικοι του χωριού είναι μια μητέρα γάτα και τα τέσσερα γατάκια της. Περίπου 10 φιλοξενούμενες γάτες περνούν από το χωριό για να φάνε πριν πάνε αλλού», αναφέρουν οι εθελοντές της ομάδας.

Όμως δεν καλοβλέπουν όλοι την όμορφη πρωτοβουλία αυτή. Κάποιοι από τα γειτονικά σπίτια είναι αντίθετοι και κάνουν παράπονα για την άμμο των γάτων και διάφορα άλλα. Βασικά δεν θέλουν τις γάτες. Γκρινιάζουν ότι τους χαλάνε τους φράχτες, τα αυτοκίνητα. Κατά καιρούς οι αδέσποτες γάτες κινδυνεύουν είτε από δηλητήρια είτε από ευθανασίες. Οι εθελοντές προσπαθούν συνέχεια να τους ηρεμήσουν ώστε να μείνει το χωριό και να βρίσκουν τα γατάκια προσωρινό καταφύγιο.

Άλλωστε τι ήταν πριν μπουν τα υπέροχα αυτά σπιτάκια; Χώρος που οι κάτοικοι της περιοχής πετούσαν τα σκουπίδια τους. Μια χωματερή. Και μέσα σε 30 μέρες οι εθελοντές το μετέτρεψαν σε ένα υπέροχο γατοχωριό, το οποίο φροντίζουν με πολύ μεράκι καθημερινά. Και με ελάχιστους οικονομικούς πόρους. Όπως γίνεται πάντα άλλωστε σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: