Πλησιάζετε με δική σας ευθύνη: Τα 6 σημάδια που προειδοποιούν πως η γάτα έχει νεύρα

November 22, 2022

Πλησιάζετε με δική σας ευθύνη: Τα 6 σημάδια που προειδοποιούν πως η γάτα έχει νεύρα

Διαφ.

Δεδομένου του ότι οι γάτες έχουν τις περισσότερες φορές νεύρα, συχνά δεν καταλαβαίνουμε ποιος ήταν ο λόγος που μπορεί να μας επιτέθηκαν. Εμείς όμως ξέρουμε για αυτό και σας παρουσιάζουμε τα έξι σημάδια που δείχνουν ότι η γάτα σας είναι εκνευρισμένη.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι γάτες μας, στέλνουν προειδοποιητικά μηνύματα για να δείξουν ότι κάτι τις έχει θυμώσει ώστε αν είμαστε εμείς η αιτία του εκνευρισμού τους, να σταματήσουμε να κάνουμε αυτό που δεν θέλουν.

Πριν αναλύσει κανείς τους λόγους για τους οποίους μπορεί μια γάτα να νευριάσει, ας δούμε με ποιους τρόπους δείχνει αυτά της τα νεύρα τους ώστε να μπορούμε να την καταλαβαίνουμε καλύτερα.

Διαβάστε τα σημάδια που δείχνουν ότι η γάτα σας έχει νεύρα

1. Σου γυρίζει την πλάτη. Κυριολεκτικά. Κάθεται κοιτώντας προς τον τοίχο ή, αν βρίσκεται σε κίνηση, κάνει αναστροφή και φεύγει.

2. Ανασηκώνει το ένα αυτί. Ταυτόχρονα, έχει τα μάτια της κλειστά. Είναι σαν να σου λέει «άφησέ με να κοιμηθώ, σήμερα δεν έχω κλείσει ούτε δεκαπέντε ώρες ύπνου».

3. Ανοίγει ελάχιστα το ένα της, μόνο, μάτι (και το ξανακλείνει). Καταβάλλει τέτοια προσπάθεια, ώστε είναι λες και κάθε βλέφαρό της να ζυγίζει έναν τόνο. Το μήνυμα που θέλει να σου περάσει; «Δεν με βλέπεις που κοιμάμαι; Μεγάλη τιμή σου κάνω και μόνο που πασχίζω να ανοίξω το ένα μάτι μου».

4. Κρύβεται. Όταν θέλει να απομονωθεί ή έχει καταλάβει ότι ετοιμάζεσαι να κάνεις κάτι που δεν της αρέσει –π.χ. να της δώσεις εκείνο το μισητό χάπι- βρίσκει καταφύγιο στο εσωτερικό της ντουλάπας ή κάτω από το κρεβάτι.

5. Κουνάει νευρικά την ουρά της. Είναι σαφές ότι την έχεις φέρει στα όριά της. Καλύτερα να μην προσπαθήσεις να την προσεγγίσεις, γιατί… μπορεί να φας χαστούκι.

6. Αποφεύγει να σε κοιτάξει. Δεν σου γυρίζει την πλάτη, απλά απαξιώνει να σου ρίξει έστω και μια ματιά. Είναι το αντίστοιχο του να κρατάς μούτρα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: