Κουταβάκι: Πώς το βοηθάω να προσαρμοστεί στο σπίτι!

December 31, 2020

Κουταβάκι: Πώς το βοηθάω να προσαρμοστεί στο σπίτι!

Διαφ.



*Της Ρενάτας Γρυπάρη, εκπαιδεύτρια σκύλων




Ένα κουταβάκι στο σπίτι!

Ένα μικρό, πανέμορφο, γλυκό πλασματάκι που τριγυρνάει παντού στο σπίτι, ανακαλύπτει ακόμα και τα πιο καλά κρυμμένα πράγματα, τρέχει μαζί μας, μας ακολουθεί όπου πηγαίνουμε, μας φέρνει τα παιχνίδια του να παίξουμε και δεν λέει ποτέ «όχι» σε καναπέδες και κρεβάτια, προκειμένου να κοιμηθεί αγκαλιά μας!

Αυτό είναι ένα τυπικό κουταβάκι, που πάντα βρίσκει τον τρόπο να μας «τουμπάρει» γιατί πολύ απλά δεν μπορούμε να πούμε «όχι»…

Εκτός όμως από τις όμορφες στιγμές που περνάμε μαζί του, το να έχουμε ένα τέτοιο πλασματάκι στο σπίτι φέρνει και… πονοκεφάλους.

Για παράδειγμα,



τί γίνεται όταν έρχεται… η ώρα της τουαλέτας;

πώς αντιμετωπίζουμε το «άγχος αποχωρισμού»;

πώς καταφέρνουμε εύκολα και απλά να σταματήσουμε το ενοχλητικό δάγκωμα και τις ζημιές;

Για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων, ένα πράγμα θα πρέπει να γνωρίζουμε: αυτό που χρειάζεται είναι «υπομονή», «συνέπεια»  και «σωστή γνώση», γιατί η διαδικασία προσαρμογής ενός κουταβιού στις συνθήκες σπιτιού, απαιτεί χρόνο, σαφή και σωστή καθοδήγηση.



Η ανυπομονησία μας «να μάθει γρήγορα ο σκύλος» αυτά που θέλουμε, ο εκνευρισμός μας όταν «δεν καταλαβαίνει» και η… απελπισία μας όταν «ο σκύλος επαναλαμβάνει την ίδια συμπεριφορά» όχι μόνο δεν βοηθούν στην εκπαίδευση ενός κουταβιού, αλλά λειτουργούν καταστροφικά στη σχέση μας μαζί του.

Μάθετε, λοιπόν, τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, οπλιστείτε με υπομονή και δώστε στο κουτάβι σας το χρόνο να καταλάβει και να αφομοιώσει αυτά που θέλετε.

Να είστε σίγουροι, ότι το κουτάβι σας θα σας ανταμείψει πολύ περισσότερο απ΄ όσο φαντάζεστε!

Πηγή: nooz.gr



Διαβάστε επίσης: