Μάθε γιατί ο σκύλος σου δαγκώνει το πόδι του!

December 31, 2020

Μάθε γιατί ο σκύλος σου δαγκώνει το πόδι του!

Διαφ.Πολύ συχνά βλέπετε το σκύλο σας να μασάει το πόδι ή την πατούσα του κάτι που είναι φυσιολογικό καθώς, ακόμη και οι σκύλοι φαγουρίζονται.
Εάν όμως ο σκύλος σας δαγκώνει συνέχεια το πόδι του, μπορεί να υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα που να δικαιολογεί αυτή τη συμπεριφορά.
Πώς θα καταλάβετε εάν ο σκύλος σας δαγκώνει συστηματικά το πόδι του;
Ο πιο εύκολος τρόπος για να το διαπιστώσετε είναι να τον παρακολουθήσετε. Εάν παρατηρήσετε ότι ξοδεύει αφύσικα μεγάλο χρόνο, κάνοντας αυτή τη συμπεριφορά, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στην περιοχή που μασάει. Αν το πόδι ή η πατούσα του έχουν κάποια πληγή, είναι κόκκινα, υπάρχει φλεγμονή στην περιοχή ή έχει απομακρυνθεί το τρίχωμα από το σημείο εκείνο θα πρέπει να ανησυχήσετε.

Ψυχολογικές αιτίεςΤα σκυλιά είναι ζώα που ζούσαν σε αγέλες, οπότε αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται συντροφικότητα και δεν τους αρέσει να μένουν μόνα. Συχνά, όταν μείνουν μόνα τους για αρκετές ώρες είναι πολύ πιθανόν να εμφανίσουν αυτή τη συμπεριφορά και να ξεκινήσουν να γλείφουν και να μασούν μια περιοχή του σώματός τους ακόμα και μέχρι να την πληγώσουν. Αυτό είναι συνηθισμένο σε σκύλους με υψηλά επίπεδα ενέργειας που βαριούνται, που δεν ασκούνται αρκετά ή που δεν παίρνουν αρκετή προσοχή. Εάν αυτή είναι η περίπτωσή σας, τότε τα πράγματα είναι πιο απλά και ίσως να ζητήσετε από έναν φίλο να περπατήσει ή να παίξει με το σκυλί σας κάποια στιγμή μέσα στη μέρα. Υπάρχουν επίσης παιχνίδια που θα μπορούσαν να τον κρατήσουν απασχολημένο ώστε να αφήσει τις πατούσες του στην ησυχία τους. Μια άλλη συμβουλή που θα μπορούσε να λειτουργήσει για το σκυλί σας είναι να αφήσετε την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο ανοιχτό.
Είναι ιατρική ή φυσική η αιτία αυτής της συμπεριφοράς;
Τις περισσότερες φορές τα σκυλιά που δαγκώνουν, μασούν ή γλείφουν τα πόδια ή τις πατούσες τους αντιμετωπίζουν κάτι περισσότερο από μια τυπική φαγούρα. Μπορεί να έχουν αναπτύξει μια αλλεργία ή να πάσχουν από δάγκωμα κάποιου εντόμου ή να υπάρχει μια μυκητιασική λοίμωξη. Μια άλλη πιθανότητα είναι κατά την διάρκεια της βόλτας να πάτησαν κάτι καυστικό ή κάτι που να ερέθισε την περιοχή εκείνη. Όποια και αν είναι η αιτία, εάν η περιοχή είναι πληγωμένη και ερεθισμένη, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο για εξέταση και θεραπεία. Η θεραπεία θα εξαρτηθεί από τη διάγνωση της αιτίας του προβλήματος.
Πηγή

Διαβάστε επίσης: