Γνώριζαν ποιος κρατούσε κοκαλιασμένα και άρρωστα τα σκυλάκια στη Νέα Αγχίαλο αλλά δεν μιλούσαν- Ψάχνουν σπίτι να φύγουν από εκεί

January 13, 2021

Γνώριζαν ποιος κρατούσε κοκαλιασμένα και άρρωστα τα σκυλάκια στη Νέα Αγχίαλο αλλά δεν μιλούσαν- Ψάχνουν σπίτι να φύγουν από εκεί

Διαφ.

Εικόνες που στην κυριολεξία σοκάρουν αντίκρυσαν αυτές τις μέρες φιλόζωοι εθελοντές στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας, όταν εντόπισαν 11 σκυλάκια σε άθλια κατάσταση, άρρωστα και σκελετωμένα. Εκεί ήταν και δυο νεκρά, τα οποία προφανώς είχαν πεθάνει από ασιτία.  Οι σκύλοι εντοπίστηκαν να περιφέρονται σε χωράφια της περιοχής. Ένα από αυτά μάλιστα τα ζώα, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, δεν μπορούσε να περπατήσει.

Τα σκυλιά ανήκαν σε κάποιον που μέχρι πρότινος τα είχε μέσα σε κλειστό κτήμα και τα βασάνιζε με το να τα αφήνει σε άθλια κατάσταση και ετοιμοθάνατα. Σε βάρος του φέρεται να είχε υποβληθεί μήνυση το περασμένο καλοκαίρι και να του επιβλήθηκε πρόστιμο. Αυτές τις μέρες ο ίδιος βρίσκεται στο νοσοκομείο. Άγνωστο ποιος άνοιξε την πόρτα ώστε να βγουν τα ζώα έξω.

Οι εθελοντές της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου έκαναν έκκληση από το δήμο του Βόλου, να αναλάβει την περίθαλψη αυτών των ζώων.

Οι αρμόδιες αρχές βρέθηκαν στο σημείο και αποφάσισαν να βοηθήσουν. Τα ζώα θα κατασχεθούν. Τέσσερα μάλιστα από τα σκυλάκια αυτά, με τις προσπάθειες των εθελοντών, υιοθετήθηκαν ήδη. Παράλληλα έχουν γίνει οι ανάλογες νομικές ενέργειες.

Γίνεται έκκληση για να βρεθούν φιλοξενίες ή υιοθεσίες για αυτά τα τόσο ταλαιπωρημένα πλάσματα. Χρειάζονται επίσης κουβέρτες, χαλάκια, τροφές. Όποιος θέλει να συνεισφέρει σε κάτι μπορεί να επικοινωνήσει με τη Φιλοζωική Ομάδα Βόλου Φιλοζωική Ομάδα Βόλου

Την ιστορία αυτή, που λαμβάνει χώρα πάνω από 9 μήνες, τη γνώριζαν πολλοί. Ούτε ένας, ούτε δύο. Άνθρωποι της περιοχής, κάποιο φιλόζωοι-ναι, ναι- αλλά και οι Αρχές καθώς υπήρχε άτομο που προσπαθούσε να κάνει κάτι και και είχε ενημερώσει για όλο αυτό. Κανείς όμως δεν σηκώθηκε από την καρέκλα του να βοηθήσει κάποια πλάσματα που αργοπέθαιναν. Για τους κατοίκους εκεί που το γνώριζαν δεν θα πούμε κουβέντα. Συνένοχοι και δειλοί, χωρίς ενσυναίσθηση και χωρίς καμία ευαισθησία.

(20+) Facebook

Φωτογραφίες από Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, Νιώβη Ρούσση, Angie Thelma και e-thessalia.gr


Πηγή

Διαβάστε επίσης: