Ζευγάρι οδηγεί 40 χιλιόμετρα κάθε μέρα για να ταΐσει και φροντίσει αδέσποτα σε νησί της Ταϊλάνδης

January 19, 2021

Ζευγάρι οδηγεί 40 χιλιόμετρα κάθε μέρα για να ταΐσει και φροντίσει αδέσποτα σε νησί της Ταϊλάνδης

Διαφ.

Ένα ζευγάρι από τη Λιθουανία, ο Mantas και η Rasa είναι οι άγγελοι-προστάτες των αδέσποτων ζώων στο νησί Koh Kood της Ταϊλάνδης. Ένα ταξίδι τους εκεί πριν από 6 χρόνια ήταν η αιτία να ερωτευτούν το μέρος και να έρθουν να ζήσουν μόνιμα σε αυτό.

Από την πρώτη στιγμή που μετακόμισαν άρχισαν να ασχολούνται με τα αδέσποτα ζώα που ζουν σε άθλιες συνθήκες στους δρόμους του νησί Koh Kood, πεινασμένα, τραυματισμένα και συχνά άρρωστα. Κάποια που είχαν μεγάλη ανάγκη τα πήραν σπίτι τους να τα φροντίσουν και, όπως γίνεται συνήθως, δεν τα άφησαν ξανά να γυρίσουν στους δρόμους. Και έτσι πολύ γρήγορα βρέθηκαν με 15 υιοθετημένα αδεσποτάκια, τα οποία λατρεύουν. Από αυτά τα 2 είναι τυφλά και τα 14 με ειδικές ανάγκες. Τα έσωσαν στην κυριολεξία από θάνατο.

Όμως δεν ξέχασαν και τα άλλα αδέσποτα που έμειναν πίσω. Έτσι κάθε μέρα διανύουν, με φορτωμένο το αυτοκίνητο από τρόφιμα και φάρμακα, πάνω από 40 χιλιόμετρα οδικώς για να ταΐσουν ζώα και να περιθάλψουν αυτά που έχουν ανάγκη. Δυστυχώς κτηνίατρος δεν υπάρχει στο νησί. Έτσι εκείνοι προσπαθούν να βοηθήσουν όπως μπορούν.

Για να μπορέσουν όμως να τα κάνουν όλα αυτά ξεκίνησαν επισκέψεις σε σχολεία, κλινικές και άλλους οργανισμούς για να ενημερώσουν τον κόσμος και τους φορείς για τις ανάγκες των πολλών αδέσποτων που ζουν στο απομονωμένο αυτό νησί και να ζητήσουν βοήθεια. Έτσι ξεκίνησαν και ένα πρόγραμμα στειρώσεων, με το οποίο έχουν καταφέρει να στειρώσουν μέχρι τώρα πάνω από 1000 ζώα, κάτι που είναι πολύ βασικό.

Δείτε περισσότερα εδώ: https://www.facebook.com/SabaiDogKohKood/

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: