Η ιστορία ενός αδεσποτου γατούλη που δεν πρόλαβε να ζήσει, όπως αμέτρητα άλλα ζώα στους δρόμους

January 21, 2021

Η ιστορία ενός αδεσποτου γατούλη που δεν πρόλαβε να ζήσει, όπως αμέτρητα άλλα ζώα στους δρόμους

Διαφ.

Ο γατούλης Άκης έχει μια πονεμένη ιστορία. Μια ιστορία που βιώνουν αμέτρητα ζωάκια καθημερινά στους δρόμους της χώρας μας. Ζούσε έξω από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Αχαρνών πεινασμένος και χωρίς καθόλου δυνάμεις. Το μόνο σίγουρο ήταν ότι δεν θα είχε πολλή ζωή.

Μέσα στην ατυχία του όμως στάθηκε τυχερός καθώς τον βρήκαν εθελοντές του σωματείου ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ & Ανθρώπων-Φιλοζωικό & Φιλανθρωπικό Σωματείο Εθελοντών https://www.facebook.com/fzka.friendsofanimalsandpeople/ και τον πήγαν σε κτηνιατρείο για περίθαλψη. Η πείνα και αφυδάτωση που είχε πέρασαν χάρη στη φροντίδα. Και στη συνέχεια ο Άκης πήγε σε σπίτι φιλοξενίας.

Δυστυχώς εκεί που φαίνονταν ότι είναι όλα καλά εμφάνισε συμπτώματα δύσπνοιας. Ξανά στο κτηνιατρείο. Οι ακτινογραφίες έδειξαν πνευμονία. Πήρε αντιβίωση και επέστρεψε και πάλι στο σπίτι που ήταν. Όμως δεν έμεινε καλά για πολύ.

Λίγες μέρες μετά εμφάνισε και πάλι δύσπνοια και κρίσεις άσθματος. Οι εξετάσεις αυτή τη φορά δεν ήταν καλές. Η διάγνωση έδειξε λοιμώδη περιτονίτιδα, ένα θανατηφόρο λοιμώδες. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις. Μηχανική υποστήριξη, χαμηλός αιματοκρίτης, κορτιζόνη. Και το τέλος.

Ο γατούλης ήταν μόλις 8 μηνών. Δεν πρόλαβε να ζήσει, όπως δεν προλαβαίνουν να ζήσουν αμέτρητα αδέσποτα στους δρόμους. Το κάθε ένα έχει τη δική του ιστορία και το δικό του πόνο. Και εμείς συνεχίζουμε να λέμε ότι αυτή είναι η φυσιολογική ζωή τους και όχι ένα σπίτι.

Οι ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ & Ανθρώπων-Φιλοζωικό & Φιλανθρωπικό Σωματείο Εθελοντών έκαναν τα πάντα για εκείνον. Τα έξοδα του κτηνιατρείου ήταν πολλά. Και τα ζώα που περιθάλπουν επίσης πολλά.

Γίνεται έκκληση όποιος θέλει να συμβάλει στο έξοδα της περίθαλψης του μικρού Άκη, τα οποία είναι πάνω από 400 ευρώ, ας μιλήσει με τους εθελοντές της ομάδας. Ακόμα και λίγα ευρώ είναι πολύ σημαντικά για εκείνους.

Ο επίσημος & ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΜΕΝΟΣ λογαριασμός του ΦΖΚΑ είναι στην τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5067-063185-715 Iban: GR50 0172 0670 0050 6706 3185715 Bic: PIRBGRAA Δικαιούχος: ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ & ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΦΖΚΑ) αιτιολογία: Α Κ Η Σ —–

Δείτε την ανάρτηση της ομάδας:

https://business.facebook.com/pg/fzka.friendsofanimalsandpeople/photos/?tab=album&album_id=2959095357539606


Πηγή

Διαβάστε επίσης: