Κίνα: Έσωσαν σκύλους που είχαν κλέψει από τους ιδιοκτήτες τους και τους πήγαν σε παράνομο σφαγείο για κατανάλωση

January 22, 2021

Κίνα: Έσωσαν σκύλους που είχαν κλέψει από τους ιδιοκτήτες τους και τους πήγαν σε παράνομο σφαγείο για κατανάλωση

Διαφ.

Εκατοντάδες κλεμμένα κατοικίδια σκυλάκια σώθηκαν αυτές τις μέρες από παράνομο υπόγειο σφαγείο στην Κίνα, στην επαρχία Χενάν, στην Κεντρική Κίνα, όταν τα εντόπισαν φιλόζωοι ακτιβιστές σε μια μυστική επιχείρηση.

Τα ζώα ήταν 423 στον αριθμό και βρέθηκαν στοιβαγμένα σε κλουβιά, σε απίστευτα κακές συνθήκες, περιμένοντας φυσικά να πεθάνουν. Οι άνθρωποι που τα βρήκαν τα ελευθέρωσαν από τη φυλακή τους και με φορτηγά τα οδήγησαν σε ασφαλή μέρη.

Το απίστευτο με αυτή την υπόθεση είναι, σύμφωνα με το φιλοζωικό οργανισμό Humane Society International (HSI), ότι τα ζώα αυτά ήταν κατοικίδια, τα οποία έψαχναν οι ιδιοκτήτες τους.

“Δυστυχώς αυτή είναι μια κλασική ιστορία στην Κίνα, να κλέβονται κατοικίδια και να οδηγούνται σε παράνομα σφαγεία με σκοπό την κατανάλωση. Απελπισμένοι ιδιοκτήτες να απευθύνονται σε εμάς για να βρουν τα κλεμμένα ζώα τους”, θα πει ο εκπρόσωπος του Humane Society International (HSI).

Πριν από λίγες μέρες η πόλη Σεντζέν στην Κίνα έλαβε μια σημαντική απόφαση, να απαγορεύσει την πώληση και κατανάλωση  κρέατος από σκυλιά και γάτες.

Η νέα αυτή απαγόρευση, που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαΐου, έρχεται καθώς το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού συνδέθηκε με τις αγορές άγριων ζώων στην Κίνα.

Περίπου 30 εκατομμύρια σκυλιά θανατώνονται κάθε χρόνο στην Ασία για κρέας, σύμφωνα με τη οργάνωση Humane Society International (οργάνωση με έδρα τις ΗΠΑ που έχει στόχο την καταπολέμηση απάνθρωπων πρακτικών κατά ζώων συντροφιάς και κτηνοτροφίας, το παράνομο εμπόριο ζώων κλπ).

Humane Society International


Πηγή

Διαβάστε επίσης: