H κακοποιημένη σκυλίτσα της Ξάνθης στην αγκαλιά του Γιώργου Μαυρίδη μας έφτιαξε τη μέρα

January 30, 2021

H κακοποιημένη σκυλίτσα της Ξάνθης στην αγκαλιά του Γιώργου Μαυρίδη μας έφτιαξε τη μέρα

Διαφ.

Μια νέα υπέροχη φωτογραφία του Γιώργου Μαυρίδη, στην οποία έχει αγκαλιά δυο υπέροχα πλάσματα, ανέβασαν τα Adespotoulia Xanthis https://www.facebook.com/adespotouliaxanthis/και πραγματικά μας έφτιαξε τη μέρα. Το ένα από τα δυο πλασματάκια είναι η Τσίχλα, η μικρούλα σκυλίτσα από την Ξάνθη, που κάποιος εγκληματίας κατέσφαξε με ψαλίδι και της έριξε οξύ στο στόμα και που ο Γιώργος αποφάσισε να την υιοθετήσει και να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.

Η Τσίχλα βρέθηκε στην Ξάνθη πριν από 2 περίπου μήνες σε τραγική κατάσταση καθώς ένας επικίνδυνος την είχε πετσοκόψει με ψαλίδι σε όλο σχεδόν το σώμα της και της είχε ρίξει οξύ στο στόμα.

Το ζώο ανέλαβε η φιλοζωική ομάδα Adespotoulia Xanthis, τα οποία έκαναν τα πάντα για να μπορέσει το μόλις 2,5 μηνών σκυλάκι να σωθεί. Δυστυχώς χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί το ένα της ποδαράκι. Ένα επίσης δυσάρεστο είναι ότι λόγω του ότι εκτός των άλλων ο δράστης, ο οποίος ακόμα αναζητείται, της έριξε και οξύ στο στόμα και πάσχει πλέον από μεγαοιοσοφάγο, μια στομαχική πάθηση που σημαίνει ότι θα πρέπει να τρώει πάντα όρθια.

Η σπάνια αυτή ασθένεια congenital megaesophagus (μεγαοισοφάγος) είναι μια κατάσταση στην οποία ο οισοφάγος διευρύνεται και αδυνατεί να πιέσει την τροφή στο στομάχι. Για αυτό το λόγο πρέπει κάποιος να τρώει μόνο όρθιος και να παραμένει σε αυτή τη θέση για τα επόμενα 20-30 λεπτά που ακολουθούν το γεύμα, ώστε η βαρύτητα να υποβοηθά την κάθοδο της μπουκιάς στο στομάχι.

Για το σκοπό αυτό κυκλοφορούν στο εμπόριο ειδικά καθίσματα (Bailey chair). Επίσης τα γεύματα πρέπει να είναι μικρά, συχνά και να έχουν πολλές θερμίδες, ώστε να περιορίζεται ο όγκος της απαραίτητης τροφής.

Δείτε τα υπέροχα λόγια που γράφουν τα Adespotoulia Xanthis για αυτή την υπέροχη υιοθεσία:

https://www.facebook.com/adespotouliaxanthis/

Όταν θα διασταυρωθεί ο δρόμος σου με παιδιά σαν κι αυτά., μην τα αφήσεις να προσπεράσουν γιατί κάτι έχουν να χαράξουν στο κάρμα της ψυχής και του χαρακτήρα σου.

Γιατί είναι παιδιά που τους ανοίχτηκαν ευκαιρίες από εκείνες τις φειδωλές αλλά αστραφτερές μα εκείνα προτίμησαν να έχουν το βλέμμα χαμηλά..

Γιατί είναι παιδιά που άγγιξαν τα μεγαλεπήβολα σχέδια της μοντέρνας ζωής και αυτά κράτησαν την ψυχή τους παιδική, καθαρή και αθώα..

Γιατί είναι παιδιά που θωράκισαν την ανθρωπιά και την ευαισθησία τους δίχως διατυμπανισμούς και σφυρίγματα αλλά σεμνά, αθόρυβα και με αξιοπρέπεια.

Εμείς ήμασταν τυχεροί και ανταμώσαμε με ένα τέτοιο παιδί και η ελπίδα στον αγώνα μας προς έναν κόσμο όμορφο και δίκαιο αναζωπυρώθηκε στα μάτια του Γιώργου και της Τσίχλας..

Εσείς, αν τύχει και γνωρίσετε τυχαία ένα τέτοιο άτομο στο διάβα της ζωής σας, ανοίξτε μυαλό και ψυχή και ρουφήξτε όση μπορείτε ενέργεια και μετά αφήστε τους να συνεχίσουν να ομορφαίνουν τον κόσμο μας με τις μικρές αλλά τεράστιες δυνάμεις τους.

Γιώργο, σε ευχαριστούμε όχι μόνο για τη μοναδική ευκαιρία ζωής που έδωσες στη μικρή αλλά και για το μικρό μάθημα ζωής που έδωσες σε όλους τους υπόλοιπους.

Εμείς σημειώνουμε ότι περιμένουμε ΑΚΟΜΑ την αστυνομία να κάνει το καθήκον της και να βρει το διαταραγμένο και επικίνδυνο αυτό άτομο που διέπραξε κάτι τόσο φρικιαστικό.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

View this post on Instagram

Η πιο γλυκιά συμμορία!

A post shared by George Mavridis (@georgemavridis_tattooligans) on

H ιστορία της Τσίχλας

Αμοιβή 2000 ευρώ σε όποιον κατανομάσει αυτόν που έκοψε με ψαλίδι τα πόδια και τα αυτιά ενός κουταβιού στην Ξάνθη

Ο Γιώργος Μαυρίδης μας λέει σε βίντεο ότι υιοθέτησε τη σκυλίτσα που πετσόκοψαν στην Ξάνθη

Βίντεο: Ο Γιώργος Μαυρίδης έφερε σπίτι του τη σκυλίτσα της Ξάνθης και άρχισε τα παιχνίδια μαζί της


Πηγή

Διαβάστε επίσης: