Κεφαλονιά: Έσωσαν την παγιδευμένη μέρες σε δέντρο γάτα. Αυτός που είχε το οικόπεδο δεν έπαιρνε τα σκυλιά του από κάτω για να γίνει η διάσωση

February 10, 2021

Κεφαλονιά: Έσωσαν την παγιδευμένη μέρες σε δέντρο γάτα. Αυτός που είχε το οικόπεδο δεν έπαιρνε τα σκυλιά του από κάτω για να γίνει η διάσωση

Διαφ.

Μια δύσκολη διάσωση γάτας που είχε εγκλωβιστεί σε ψηλό δέντρο και δεν μπορούσε να κατέβη στέφθηκε με επιτυχία. Το ζώο είχε ανέβη σε ένα δέντρο στο Μακρύ Γιαλό, στην Κεφαλονιά, και δεν μπορούσε να κατέβει.

Δυστυχώς ένας αχαρακτήριστος άντρας, ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου δυσκόλεψε πολύ το έργο διάσωσης του ζώου καθώς δεν μάζευε τα σκυλιά του που ήταν κάτω από το δέντρο και περίμεναν τη γάτα. Βλέποντας φυσικά η γάτα τα σκυλιά από κάτω, ανέβηκε πιο πάνω ώστε να είναι ασφαλής.

Μόλις πληροφορήθηκαν το συμβάν οι εθελοντές του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς “Ντόρις” https://www.facebook.com/groups/155452627886216/about/κατάλαβαν ότι ο απεγκλωβισμός του ζώου θα ήταν δύσκολος.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ Η διάσωση

Από την αρχή που ενημερωθήκαμε για αυτήν την υπόθεση του εγκλωβισμού του γατιού στο δένδρο στο Μακρύ Γιαλό, καταλάβαμε ότι δεν θα ήταν η διάσωσή της μια απλή υπόθεση για αυτό και ζητήσαμε στη σελίδα μας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να επικρατήσει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση προκειμένου να διεκπεραιώσουμε την υπόθεση αφού αντιληφθήκαμε ότι ίσως θα τραβούσε σε χρόνο…

Η δυσκολία ήταν αντικειμενική …έπρεπε να επιχειρήσουμε σε ιδιοκτησία ιδιώτη, με πολύ δύστροπο χαρακτήρα και καθόλου συνεργάσιμο.

Πιο συγκεκριμένα η γάτα είχε εγκλωβιστεί σε ύψος περίπου 20 μέτρων στα κλαδιά ενός πεύκου, στην προσπάθειά της να γλυτώσει από τα σκυλιά του ιδιοκτήτη που όργωναν το χωράφι από κάτω και φυσικά την παραφύλαγαν για να τη σκοτώσουν.

Μια υπόθεση που θα έπρεπε να είχε τελειώσει σε …δυο λεπτά, με την αυτονόητη συνεργασία του ιδιοκτήτη , αφού του ζητήσαμε να κλείσει τα σκυλιά του σε χώρο που είχε μέσα στο χωράφι του για να μπορέσει η γάτα να κατεβεί από το δένδρο και να τελειώσουν όλα ομαλά μας, πήρε τελικά 6 ολόκληρες μέρες.

Ο συμπολίτης μας, μας αγνόησε προκλητικά και δεν είχε ουδεμία διάθεση συνεργασίας… και έτσι ξεκίνησε το θρίλερ…

Τετάρτη αργά το βράδυ δεχθήκαμε τα πρώτα τηλεφωνήματα από γείτονες που άκουσαν τα κλάματά της…..

Για τις επόμενες δυο μέρες είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους που προσπάθησαν με διαφόρους τρόπους να βοηθήσουν τη γάτα αλλά αυτή τρομαγμένη δεν το κουνούσε ρούπι από εκει…

Αυτοί ενημέρωσαν με τη σειρά τους το Π.Σ. για να τους βοηθήσει. Πήγαν αλλά ήταν πολύ ψηλά και ήταν αδύνατο να επιχειρήσουν κάτι τέτοιο.

Την επόμενη μέρα προσπαθήσαμε να συνεννοηθούμε με τον ιδιοκτήτη για να κλείσει τα σκυλιά του προκειμένου να κατέβει η γάτα αλλά αυτός αρνιόταν πεισματικά.

Καλέσαμε ιδιώτη με γερανό τον κ. Παπαδάτο Σπύρο (κάλπη) για να μας βοηθήσει στη προσπάθειά μας ενώ καλέσαμε και την αστυνομία για να εξηγήσει στον ιδιοκτήτη τα ..αυτονόητα…

Παρουσία της αστυνομίας μας διάψευσε ότι αρνήθηκε να μας βοηθήσει και έκλεισε προσωρινά, με την παρουσία τους, τα σκυλιά του αλλά εν τω μεταξύ είχε νυχτώσει για τα καλά και δεν είχαμε περαιτέρω χρόνο να επιχειρήσουμε εκ νέου, αφού η προηγούμενη προσπάθειά μας έφτασε …μισό μέτρο από την επιτυχία.

Τόόσο μακριά ήταν η σωτηρία της γατούλας από τα χέρια της εθελόντριας και αντιπρόεδρου του συλλόγου μας Τζόυς . Δώσαμε τέλος στην επιχείρηση, αφού προηγουμένως της άφησε φαγητό της γάτας για να επιβιώσει στα κλαδιά του δένδρου …φυσικά ο ιδιοκτήτης ελευθέρωσε εκ νέου τα σκυλιά του…

Την Κυριακή ξαναήρθε η Πυροσβεστική για να μας βοηθήσει αλλά και πάλι δεν μπορούσε να κάνει κάτι αφού η γάτα δεν το κουνούσε από τις ψηλωσιές του δένδρου για να μπορέσουν να επιχειρήσουν …

Όλοι εμείς με τους γείτονες, σε όλη τη διάρκεια αυτής της οδύσσειας του γατιού, επιτηρούσαμε την κατάστασή της για να βεβαιωθούμε τουλάχιστον ότι παράμενε στο δένδρο, μέχρι να βρούμε τρόπο να τη βοηθήσουμε.

Εν τω μεταξύ οργανώσαμε ομάδα διάσωσης για τη Δευτέρα το πρωί με μεγαλύτερο γερανό των Αδερφών Βανδώρου και ζητήσαμε τη βοήθεια του κυρίου Ποταμιάνου Γεώργιου.

Το πλάνο ήταν το εξής: Με το τηλεσκοπικό γερανό να κρεμαστεί με σχοινιά ο Γιώργος από το γάντζο ώστε να είναι εύκολη η μετακίνησή του από τον χειριστή του γερανού για να πλησιάσει τη γάτα και να την κατεβάσει με ασφάλεια..

Και αυτό όμως δεν λειτούργησε αφού τα χαμηλά κλαδιά των δένδρων της περιοχής εμπόδισαν τον γερανό να πλησιάσει..

Έτσι ζητήσαμε εκ νέου τη βοήθεια της πυροσβεστικής για τρίτη φορά για να μας φέρει τη μεγάλη σκάλα της για να επιχειρήσουμε τη διάσωσή της, αυτή τη φορά από το έδαφος..

Ο κύριος Καλαφάτης έφερε το αγροτικό του. Εκεί στηρίξαμε τη σκάλα και με τη βοήθεια μιας μεγάλης απόχης που μας έφερε η κόρη του Μαριάννα σιγά σιγά με προσοχή οι πυροσβέστες μας κατάφεραν και έσπρωξαν τη γατούλα προς τα χαμηλότερα διπλανά δένδρα και από εκει στο απέναντι λοφίσκο της ελευθερίας της !!!!

Της βάλαμε νερό και φαγητό για να συνέλθει και ο κύριος Καλαφάτης ανάλαβε το έργο της καθημερινής της διατροφής….

Σε αυτό το σημείο πρέπει θερμά να ευχαριστήσουμε

Όλη τη γειτονιά που πραγματικά έδειξε συγκινητικό ενδιαφέρον για να γλυτώσει η εγκλωβισμένη γάτα καθώς και τον κ. Καλαφάτη που διέθεσε το αυτοκίνητό του και τη μεγάλη απόχη του για να βοηθήσει τους πυροσβέστες.
Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου …τι να πούμε για αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν 3 φορές για να μας βοηθήσουν και τελικά το έπραξαν σώζοντας τη γάτα!!! Είναι άξιοι δημόσιων συγχαρητηρίων για τον επαγγελματισμό τους και την ευαισθησία τους αλλά και την και ανταπόκρισή τους κάθε φορά που τους χρειαζόμαστε.

Την Αστυνομία, που άμεσα ανταποκρίθηκε και μας συνέδραμε με τους άνδρες της στο έργο μας.

Τους ιδιοκτήτες των γερανοφόρων οχημάτων που ΔΩΡΕΑΝ προσφέρθηκαν να μας βοηθήσουν τον κ. Παπαδάτο Σπύρο(κάλπη) και τους Αδερφούς Βανδώρου.

Τον Ποταμιάνο Γιώργο που δήλωσε βροντερό παρών στη διάσωση.

Και φυσικά τα μέλη του Συλλόγου μας και τους Αντιπροέδρους μας κυρία Μπρόεκμαν Τζοϋς και Τουμαζάτο Μενέλαο που ήταν η ψυχή της επιχείρησης…

Για την ιστορία τα τοπικά ΜΜΕ έγραψαν για Άγγλο διασώστη, χωρίς φυσικά κάτι τέτοιο να ισχύει. Και αυτό γιατί δεν μίλησαν με τους ανθρώπους που ήξεραν από πρώτο χέρι τι ακριβώς έχει συμβεί.

Δημοσιεύτηκε από Maria Marina Machado στις Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019


Πηγή

Διαβάστε επίσης: