Η Βαλέρια, το Ροτβάιλερ από τα Γλυκά Νερά, έφυγε από το κλουβί και ετοιμάζεται για το νέο της σπίτι

April 12, 2021

Η Βαλέρια, το Ροτβάιλερ από τα Γλυκά Νερά, έφυγε από το κλουβί και ετοιμάζεται για το νέο της σπίτι

Διαφ.

Διαφ.

Ευχάριστα είναι τα νέα για το γνωστό Ροτβάιλερ, τη Βαλέρια, που κατηγορήθηκε ότι επιτέθηκε και σκότωσε, στις 12 Σεπτεμβρίου, στα Γλυκά Νερά Αττικής, το βρέφος μιας οικογένειας, μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε μαζί με τους γονείς και τα άλλα τρία παιδιά τους.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του βρέφους είχε προέλθει από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Το σκυλί είχε οδηγηθεί στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία, όπου και έμενε μέχρι σήμερα. Αρχικά ο θείος της οικογένειας είχε εκφράσει την επιθυμία να πάρει αυτός το σκύλο, κάτι που είχε προκαλέσει, και δικαίως, πολλές αντιδράσεις.

Μετά από πολλές προσπάθειες της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, ΠΦΠΟ, αλλά και πολλών φιλόζωων ανθρώπων, τελείωσε ο εγκλεισμός του ζώου, φεύγοντας από την ΕΦΕ και πηγαίνοντας σε ένα χώρο για να προετοιμαστεί για το νέο της σπίτι. Δείτε τι αναφέρει η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Νατάσα Μπομπολάκη:

“Μετά τις άοκνες προσπάθειες πολλών μας, παλινωδίες, εμπόδια κλπ που τα ξεπεράσαμε όλα με επιτυχία, σήμερα η Βαλέρια έφυγε απο την ΕΦΕ και μεταφέρθηκε σε έναν εξαιρετικό χώρο, όπου σιγά σιγά θα ξαναβρεί τον εαυτό της, θα ξεπεράσει τις πληγές της και μετά ανοίγει πλέον ο δρόμος για την οικογένεια που θα προσπαθήσει να της επουλώσει τις πληγές. Ευχαριστούμε σαν Ομοσπονδία τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Παιανίας κ. Γ. Σαμωνά για τον εξαιρετικό τρόπο που αντιμετώπισε το θέμα, ιδιαίτερα την Ελίνα Λουκά, τη Μαρίτα Σφακιανάκη, τον Γιώργο Αγγελάκο, τη Μάρθα Πουλτίδου αλλά και την ΕΦΕ, κατ’ εμέ, που φιλοξένησε τη Βαλέρια όλον αυτόν το καιρό και την Εισαγγελέα Προστασίας Ζώων κα Λάλλη για την οριστική αφαίρεση της Βαλέριας από τους πρώην κηδεμόνες της, που άνοιξε το δρόμο για το νέο ξεκίνημά της. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ.” https://www.facebook.com/profile.php?id=100010833612318

Ας θυμηθούμε τι είχε γίνει:

Γιατί δεν μας άφησαν να δούμε και να φωτογραφήσουμε το Ροτβάιλερ στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία


Πηγή

Διαβάστε επίσης: