Σαλαμίνα: Μετέτρεψαν παλιές ξύλινες κάλπες σε υπέροχα σπιτάκια που θα βάλουν για τις αδέσποτες γατούλες

April 12, 2021

Σαλαμίνα: Μετέτρεψαν παλιές ξύλινες κάλπες σε υπέροχα σπιτάκια που θα βάλουν για τις αδέσποτες γατούλες

Διαφ.

Το να κάνουμε πράγματα για τα αδέσποτα ζωάκια, που περιφέρονται στους δρόμους προσπαθώντας να βρουν λίγο φαγητό και κάποιοι μέρος να κάτσουν, δεν θέλει ιδιαίτερο κόπο. Και ούτε σχεδιασμούς και πλάνα, τα οποία μένουν, τις περισσότερες φορές, στα χαρτιά. Θέλει έμπνευση και θέληση. Και αγάπη σε αυτά τα πλάσματα.

Τρία πράγματα που, όπως φαίνεται, έχει ο Δήμος Σαλαμίνας Τμήμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Σαλαμίνας, ο οποίος σκέφτηκε κάτι ιδιαίτερα πρωτότυπο και πολύ χρηστικό.

Έτσι την ημέρα της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Αδέσποτα, στις 5 Απριλίου, παρουσίασε τα πανέμορφα ζωγραφιστά σπιτάκια που θα τοποθετήσει σε μέρη του δήμου για τις αδέσποτες γατούλες.????  Τα σπιτάκια αυτά είναι ξύλινες κάλπες που βρίσκονταν αφημένες σε αποθήκη από το… 1998.

Οι κάλπες αυτές δόθηκαν σε πολίτες-καλλιτέχνες, οι οποίοι ανέλαβαν δράση να τις φτιάξουν σε υπέροχα κουκλίστικα σπιτάκια για τις γατούλες. Και μαζί με εθελοντές θα τις τοποθετήσει σε διάφορα σημεία για να βρίσκουν καταφύγιο οι γατούλες. ????

Πραγματικά μιλάμε για τα τέλεια γατόσπιτα, που φαίνεται ότι έγιναν με πολύ μεράκι.????

Από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com


Πηγή

Διαβάστε επίσης: