Κύπρος, Νεκροταφείο Μενεού: Αναζητούν αυτόν που έκοψε τα δυο πόδια και έβγαλε το μάτι σε μια έγκυο γατούλα

January 22, 2021

Κύπρος, Νεκροταφείο Μενεού: Αναζητούν αυτόν που έκοψε τα δυο πόδια και έβγαλε το μάτι σε μια έγκυο γατούλα

Διαφ.

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη αυτές τις μέρες στη Κύπρο, στο νεκροταφείο του Μενεού, στο δήμο Δρομολαξιάς- Μενεού, μέρος που βρίσκεται κοντά στη λάρνακα, όπου δείχνει την αδιανόητη αγριότητα που μπορεί να δείξει ο άνθρωπος προς τα ζώα. Που ενοχλείται και μόνο από την ύπαρξή τους.

Οι κακοποιήσεις στη χώρα μας αλλά και στην Κύπρο, όπου συνέβη το περιστατικό, είναι καθημερινές. Οι φιλόζωοι δεν προλαβαίνουν να μαζεύουν κακοποιημένα ζώα και να κάνουν καταγγελίες. Οι οποίες σχεδόν πάντα είναι κατά αγνώστων και δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Ο κόσμος δυστυχώς γνωρίζει συνήθως τους δράστες αλλά δεν μιλάει. Δεν θέλει να μπλέξει. Αυτή είναι η χαρακτηριστική φράση: “Πού να μπλέκω τώρα;”

Τι κάνουν οι Αρχές; Την απάντηση όλοι την ξέρουμε.

Στο νεκροταφείο του Μενεού ζουν κάποιες γατούλες που φροντίζονται από φιλόζωους πολίτες. Γατάκια φιλικά που δεν έχουν πειράξει κανέναν. Όμως, όπως γίνεται συνήθως, κάποιοι δεν τα θέλουν. Εθελόντρια πηγαίνοντας αυτές τις μέρες να τα φροντίσει συνάντησε ένα φριχτό θέαμα. Ένα από τα γατάκια ήταν χωρίς μάτι και με κομμένα τα πίσω ποδαράκια-πιθανόν από φτυάρι. Η γατούλα ήταν έγκυος. Φυσικά το σοκ ήταν μεγάλο. Κάποιος επικίνδυνος, φημολογείται ότι είναι γυναίκα, της έβγαλε το μάτι και της έκοψε τα πίσω ποδαράκια.

Το γατάκι ήταν μέσα στα αίματα, σε θάμνους και γεμάτο αγκάθια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόλο που υπάρχουν υπόνοιες για άτομα γνωστά για την κακοποιητική τους δράση, στο κοιμητήριο του Μενεού, η αστυνομία δεν προβαίνει σε σοβαρή έρευνα, ώστε να αντλήσει τις μαρτυρίες και τις αποδείξεις που χρειάζονται για να καταδικαστούν.

Επίσης, το Δημαρχείο Δρομολαξιάς – Μενεού, παρά το ότι γνωρίζει ότι σε Δημόσιους Χώρους, στη δική τους κοινότητα γίνονται βασανισμοί και σκοτωμοί ζώων δεν έχει κάνει το παραμικρό για να τους αποτρέψει και να συλάβει τους δράστες.

Αυτός που έκανε τέτοιο έγκλημα θα πρέπει να πληρώσει. Η αστυνομία, ενώ υπάρχουν υπόνοιες, θα πρέπει να το ερευνήσει.

Το απίστευτα κακοποιημένο γατάκι είναι βρίσκεται προσωρινά σε σπίτι. Γέννησε μάλιστα. Το τι θα γίνει στο μέλλον είναι άγνωστο καθώς δεν μπορεί να περπατήσει.

Δυστυχώς πριν από λίγο μάθαμε ότι σκότωσαν δυο ακόμα γατάκια στο συγκεκριμένο κοιμητήριο.

Σας παρακαλούμε όλους. Έχει δημιουργηθεί ένα διαδικτυακό ψήφισμα για να ερευνήσουν οι Αρχές το συμβάν και να δικαιωθεί το ζωάκι. Ένα λεπτό θα σας πάρει να υπογράψετε.

https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/arhigos_tis_astynomias_enosi_dimon_ktiniatrikes_yp_dikaiosyni_gia_tin_egkyo_gatoyla_toy_meneoy_stin_kypro/?feKdljb&fbogname=Katerina&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-951356-dikaiosyni_gia_tin_egkyo_gatoyla_toy_meneoy_stin_kypro&utm_term=ZuoWob%2Bel&fbclid=IwAR3WFBkbSHcKgs6b1pa1-xfy4UZjH6WDdbYH89DegcpNdatJqztmg4vfL2E

 

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: