Οι λόγοι για τους οποίους αγαπάμε ένα ζώο με τέτοια ένταση

August 4, 2021

Οι λόγοι για τους οποίους αγαπάμε ένα ζώο με τέτοια ένταση

Διαφ.



Ο διάσημος ψυχίατρος Σίγκμουντ Φρόιντ δήλωσε ότι οι λόγοι που μας ωθούν να αγαπάμε ένα ζώο με τέτοια ένταση κατανοούνται όταν βλέπουμε ότι η αγάπη τους είναι άνευ όρων.




Η σχέση που έχουμε με τα ζώα μας απελευθερώνεται από τις αφόρητες συγκρούσεις του πολιτισμού. Ο Freud είχε δίκιο όταν είπε ότι «τα σκυλιά δεν έχουν ούτε τη διαιρεμένη προσωπικότητα ούτε τη σκληρότητα του πολιτισμένου ανθρώπου ούτε το πνεύμα εκδίκησης του τελευταίου ενάντια στους περιορισμούς που του επιβάλλει η κοινωνία».

Ορθώς υποστήριξε ότι ένα σκυλί περιέχει την ομορφιά μιας πλήρους ύπαρξης. Και αυτό το αίσθημα της στενής συγγένειας, της αδιαμφισβήτητης αλληλεγγύης υπάρχει πολύ καθαρά.

«Τα απλά και άμεσα συναισθήματα ενός σκύλου, όταν κουνάει την ουρά του για να εκφράσει τη χαρά του ή για να δείξει τη δυσαρέσκειά του, είναι πολύ πιο ευχάριστα. Τα σκυλιά μας θυμίζουν τους ήρωες της ιστορίας και ίσως γι ‘αυτό συχνά τους δίνουμε τα ονόματά τους. ”

Ένα σκυλί ζει κατά μέσο όρο 12 χρόνια … Γιατί είναι τόσο άδικο;

Το γεγονός ότι ένας σκύλος ή μια γάτα ζει μόνο κατά μέσο όρο 12 χρόνια είναι ακατανόητο και άδικο. Γιατί; Επειδή η απώλεια της ευκαιρίας για να συνεχίσετε να μοιράζεστε τη ζωή σας με ένα τετράποδο ον είναι εξαιρετικά επώδυνη.



Όταν αγαπάμε ένα ζώο, ο χρόνος που περνάμε με αυτό δεν αρκεί. Γιατί όταν είμαστε μαζί του, όταν τον κοιτάμε με τρυφερότητα και αγάπη, συνειδητοποιούμε ότι ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα.

Αντιλαμβανόμαστε αυτή την αίσθηση του φευγαλέου ρυθμού όταν, με κάθε χάδι, νιώθουμε ότι η καρδιά του ζώου μας ακουμπάει τη δική μας. Ωστόσο, η αντίθεση εμφανίζεται όταν, μετά από κάθε χαιρετισμό και μετά από κάθε κοινή στιγμή, καταλαβαίνουμε ότι αυτή η αγάπη είναι άπειρη.

Οι υπερδυνάμεις τους, όπλα μαζικής καλοσύνης

Πιστεύουμε τρυφερά ότι τα αγαπημένα μας ζώα έχουν υπερδυνάμεις. Μας κάνει να τους αγαπάμε πάρα πολύ. Όταν κάνουμε μια διανοητική λίστα με όλα όσα μας εκπλήσσει, δεν μπορούμε παρά να χαμογελάμε.



Όταν αγαπάμε ένα ζώο, πολλά πράγματα μας εκπλήσσουν και μας αγγίζουν. Η ικανότητά του να προβλέπει το μέλλον ή να «αισθάνεται» όταν φτάσουμε στο σπίτι . Η συμπάθεια και η ικανότητά τους να εναρμονίζονται με τη συναισθηματική μας κατάσταση. Η ικανότητά του όταν πρόκειται να μας παρηγορήσει και να μας παρακινήσει …

Είναι δύσκολο να αφήσουμε τα ζώα μας μόνα στο σπίτι. Τα παραπονιάρικα μάτια τους γεμίζουν με θλίψη. Αλλά η χαρά τους να μας βλέπουν πάλι μας πλημμυρίζει με την ευτυχία.

Τα ζώα είναι χωρίς αμφιβολία οι καλύτεροι θεραπευτές για πολλούς ανθρώπους. Η ευγένειά τους και η καλοσύνη τους δεν έχουν όρια. Αν δεν έχουμε κανένα ζώο να αγαπάμε, ένα κομμάτι της ψυχής μας κοιμάται. Ωστόσο, έχει διατηρήσει ένα χώρο για να αγαπάμε τα ζώα. Να επωφεληθείτε από την αγάπη και τα μαθήματά τους χωρίς όρους.

Η δήλωση “κανείς δεν θα σε αγαπάει ποτέ περισσότερο από τον εαυτό του” χάνει το νόημά του. Επειδή τα ζώα είναι αληθινοί δάσκαλοι στην τέχνη της αγάπης. Κάθε δευτερόλεπτο που περνάει δίπλα τους είναι ένα δώρο. Η αγάπη ενός ζώου είναι μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες που υπάρχουν. Όσοι το έχουν βιώσει γνωρίζουν.

Πηγή: petsworld.gr



Διαβάστε επίσης: